Audiokniha Žáček: Lyrická sezóna, Okurková sezóna

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Burianová (historička z Národního muzea)

V tieni
Krauzova schopnosť, možno až talent, zapliesť sa do prípadov podfarbených politicko-mocenskými machináciami bola všeobecne známa, preňho charakteristická. Našťastie, nie všetky vraždy vyšetrované na oddelení vrážd boli z tohto súdka. Oveľa častejšie mali ich prípady oby…

Detox hlavy
PRAKTICKÉ TECHNIKY, POSTUPY A RITUÁLY PRO ČISTOU MYSL A SKVĚLÝ POCIT Z KAŽDÉHO DNE Spousta lidí je v dnešní době konstantně ve stresu. Nechávají se zahltit svými myšlenkami, emocemi a velkým množstvím aktivit, vzruchů a podnětů. Je snadné nechat se zmást a uvěřit tomu, …

Proces
čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno…

Mína z Barnhelmu
Klasická komedie o lásce, překypující upřímným citem, humorem a vírou ve spravedlnost. Mínu v rozhlasové inscenaci režiséra Ševčíka hraje Vilma Cibulková, jejího partnera, majora Tellheima, ztvárnil Jiří Štěpnička. Dále účinkují Jana Boušková, Bronislav Poloczek, Václav…

Kalevala
Kalevala - výběr z textů legendárního finského eposu líčí v rámci fiktivního setkání dvou nepojmenovaných runopěvců vlastně všechny podstatnější příběhy z finské mytologie, především příběhy moudrého věštce a proslulého runopěvce Väinämöinena, čarodějného kováře Ilmarin…

Čtvrteční klub amatérských detektivů
Tahle čtveřice britských penzistů ještě rozhodně nepatří do starého železa... V luxusní vesnici pro seniory se každý týden schází neobvyklá skupinka přátel, která se snaží rozlousknout staré nevyřešené kriminální případy. Někdejší policistka či snad dokonce tajná agentk…

Hurvínek a drak
Veselý příběh pro nejmenší napsal v roce 1977 František Nepil. Pan Spejbl se nám tentokrát představí jako vyhlášený lékař a jeho syn Hurvínek v roli zdravotního bratříčka, kteří po návštěvě královského komorníka dostanou nadmíru těžký úkol - rozesmát smutnou princeznu a…

Dracula
Audiokniha Destination Karminia namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Transylvania to meet Count Dracula, he soon realises that he has made a big mistake. What is happening in the lonely castle? Where does Count Dracula go during…

Trujkunt I. - Dwur
Drsná škola severské krimi„po naszymu“. Rázovitý major ostravské kriminálky Roman Saran řeší vraždy, které doprovázejí neobvyklé okolnosti, osobité jako je region sám. První příběh z akční detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu naší země. Trujkunt j…

Game changers
Naučte se ze sebe dostat to nejlepší. Dave Asprey, uznávaný biohacker a podnikatel, nám ve své knize Game Changers prozradí, jak být tou nejlepší verzí sebe sama. Kniha Game Changers nevychází jen ze zkušeností autora, ale i z jeho projektu Bulletproof Radio podcast, te…

Skrytý potenciál
>>„Tato skvělá kniha rozbije vaše představy o tom, co je třeba ke zlepšení a úspěchu.“ — Serena Williams, vítězka 23 grandslamů ve dvouhře

Stráže! Stráže!
Jakýsi tajemný noční tvor mění obyvatele Ankh-Morkporku, hlavního města Zeměplochy, v něco, co velmi připomíná tablety živočišného uhlí. Záhadu, za níž možná stojí spiknutí vedoucí do nejvyšších kruhů, musí rozřešit velitel Noční hlídky městské stráže kapitán Samuel Elá…

Jemčinská bestie
Syrový, tajemný, do poslední stránky napínavý příběh „holky z pasťáku“, která při svém dramatickém útěku z výchovného ústavu zneužije dobroty staré a nemocné ženy, se kterou se náhodně setká v nemocnici. Dívka však netuší, že právě sedla na lep prohnané jemčinské bestii…

Hurvínkova Babička
V sedmém a posledním dílu řady Hurvínek v českých dějinách poslali scénáristé Helena Štáchová a Pavel Cmíral Hurvínka a Máničku do poloviny 19. století. Pomocí kouzelné melodie se naši dřevění hrdinové přenesli na Staré bělidlo v Ratibořicích u České Skalice, aby tu pro…

Smrtelná touha
Hrdinové povídkové knihy se vydávají na cestu za naplněním své nejskrytější touhy, jen aby zjistili, že láska může být osudová. Vzplanutí vášně a tajné touhy vedou k nevyhnutelnému konci – protože někdy je cena za štěstí příliš vysoká. Tragické, hypnoticky krásné a neod…

Bastard bohů
Říká se, že změna je život. Někdy s sebou ale přináší zkázu a smrt… Časy se mění. Kde se dřív rozkládala nehostinná divočina, rostou teď místo vykácených stromů lidské osady. Kámen pomalu nahrazuje kov, na mořích přibývá lodí a barbarský sever, vždy divoký a zuřivý, již…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Cesta vede tmou
Největší tragédii v historii speleologie v českých zemích mají na svědomí podzemní povodně z bouřek. Při zkoumání nových prostor Amatérské jeskyně v Moravském krasu zahynuli 29. srpna 1970 amatérští speleologové Milan Šlechta a Marko Zahradníček. A právě tohle tragické …

Hrabě Monte Christo
Světoznámý příběh lásky, zrady a pomsty ve vynikajícím rozhlasovém zpracování z roku 1967.