Audiokniha Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku

Meditační promluvy 10 - Svoboda vědomí
Záznam meditace z klubovny Duchovní srdce ze dne 30. 1. 2013 s Evou a Jiřím Krutinovými.

Vlčák Kazan (rozhlasová hra)
Klasika světové dobrodružné literatury v režii Jana Fuchse a se skvělým hereckým obsazením.vypravěč (Vítězslav Vejražka), Johnny Thorp (Luděk Munzar), Isabela, jeho žena (Jana Hlaváčová), MacReady, jejich průvodce (František Holar), Henri, lovec (Josef Gruss), Lotty, lo…

Přecitlivělost není slabost
Pochopte sami sebe a mějte se rádi. Dánská psycholožka popisuje, jak přecitlivělost vnímat jako výhodu a jak čelit hněvu či vlastnímu studu. V neposlední řadě se zabývá i tím, jak se vyrovnat s depresí a úzkostí. Vysoce citliví lidé mají obzvláště jemnou nervovou sous…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Život víry 2021/12
Život víry 2021/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Bohdanka Medřická, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Štědrý (nejen jeden den) Jak dávat s ra…

Anna Elliotová
Jen na chvíli se zasnít… Klasický román anglické autorky o hledání pravého životního partnera je půvabným, pomalu plynoucím líčením života členů střední třídy v Anglii, jejich zájmů, zábav a citů. Román pro všechny, kdo si oblíbili hrdinky Jane Austenové obdařené int…

Jana Eyrová
Malá Jana vyrůstá bez rodičů ve škole pro dívky, kde vládnou neutěšené podmínky. Po ukončení školy osmnáctiletá Jana nastupuje jako vychovatelka k rodině Rochesterů. Přes počáteční odtažitost se Jana zamiluje do svého pána a ten ji požáda o ruku. Při svatbě však do kost…

Ještě nejsem pod zemí
Když se sedmadvacetiletá Jet probudí v nemocnici, čeká ji šokující zjištění. Byla brutálně napadena, má devastující zranění hlavy a před sebou jen týden života. Mladá žena se rozhodne, že zbývající čas využije k nalezení svého vraha. Při pátrání proniká stále hlouběji d…

Můj příšerný syn
„Adámek zdědil po tatínkovi všechno – podobu i vlastnosti. Bohužel jen ty špatné…“ říká s nadsázkou sobě vlastní herečka a spisovatelka Ivanka Devátá. V zábavném a nostalgickém vyprávění o svém mladším synovi Adamovi se noří do početných vzpomínek – na synovo dětství a …

Radostné historky aneb Sedmilhářské střípky
Mnozí mají dosud v paměti populární rozhlasový cyklus Sedmilháři, ve kterém známé osobnosti kulturního života vyprávěly úsměvné příhody ze svého okolí. K "sedmilhářům" patřil tehdy i Vladimír Kalina, který po letech přichází s novými historkami o lidech známých ale i ne…

Úkol pro šaška
V Čechách nastává před husitskými bouřemi v letech 1402–1403 dramatická situace. Král Václav IV. je svým bratrem Zikmundem zbaven vlády a nakonec uvězněn ve Vídni, zemi drancují kočovní Kumáni a zároveň probíhá občanská válka mezi stoupenci Václava a Zikmunda. Podrychtá…

Světlo přichází potmě
V jediném románu Zdeňka Rotrekla, Světlo přichází potmě, autor v mnohovrstevnatém, částečně autobiografickém vyprávění, střídavě doplněném o lyrické záznamy snů, citáty, reminiscence, odkazy či dobové dokumenty a protknutém příznačnou barokní imaginací, reflektuje histo…

Deset podob zla
Dějiny kráčejí temnými stezkami. Stefan Zweig. Tentokrát se zkušený autor literatury faktu zabývá především událostmi v třicátých letech v Německu i u nás a končí tragickou událostí v Ústí nad Labem v červenci roku 1945. Co nás učí v dějepise, je jen špička ledovce. To …

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Quo vadis - Mistři slova
Ukřižování, roztrhání lvy nebo upálení, tak vypadala odplata za křesťanskou víru v jejích začátcích. Slavný historický román o moci a čistotě duše nás zavádí do starověkého Říma, kde právě vládne císař Nero. Pompézní a mocná říše se zmítá v ostrém kontrastu mezi prostop…

Rudý kapitán
Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd - začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger…

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku
To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl …

Zaměřte svou pozornost
Každý z nás má k dispozici 168 hodin týdně, ale to nám nestačí, nebo ano? Práce pohlcuje téměř veškerý náš čas – lidé v mnoha profesích a ve vedoucích funkcích v ní tráví 70 i více hodin týdně. Přesto pochybujeme o své produktivitě. Zároveň přicházíme o drahocenný čas, …

Ostrov zasvěcení
Ostrov zasvěcení je první knihou desetidílné ságy nazvané Sedmý smysl. Autorka své knihy nejprve zveřejňovala na internetu. Obrovský zájem čtenářů ji přiměl vydat příběhy i v klasické knižní podobě s ilustracemi J. P. Krásného. Napínavé, tajuplné čtení, dobrodružství s …

Doskočiště protektorát 2
Druhý díl úspěšného titulu z roku 2018 přináší zvukové portréty 58 parašutistů z londýnských výsadků za II. světové války. Tentokrát z období 1943-1945. Mapuje jejich životy před válkou, cestu do exilu i odvážný návrat do okupované vlasti, včetně mnohdy tragických konců…

Doživotí
Za knihu Doživotí získal Luboš Xaver Veselý cenu Egona Ervina Kische za rok 2007. Jedná se o zcela unikátní dílo, které nemá v Čechách obdoby. V českých věznicích žije více než třicet doživotně odsouzených vězňů. Všichni odsouzení odpykávají trest za hrůzné činy, které …

Než stromům dojde dech
Audiokniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, i když se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost. A také cestou k pochopení, že to děláme ve …

Balada o pilotovi
Příběh špičkového pilota RAF a jeho osudné srážky s poválečnou československou realitou. Je březen 1946 a bývalý pilot RAF Karel Balík se chystá v Paříži na jeden ze svých posledních letů v barvách ČSA. Čeká ho velká kariéra u konkurenčních KLM. Praha hlásí ideální podm…