Audiokniha Werich: O žlutém mužátku

Krajinou příběhů 2 - četba z Knihy o Jizerských horách
Nevrlého Kniha o Jizerských horách stále zůstává vzorem pro literární zpracování vlastivědných titulů a inspirací ve vztahu člověka ke krajině a její historii. Informace o historii i přírodě, o cestách, pomníčcích, o místních jménech a místopisu, příběhy rozhleden i dom…

Jistě, pane premiére!
Pokračování dnes již klasického britského komediálního seriálu Jistě, pane ministře, které vás nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli. Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti le…

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Jeptiška
Sotva 23letá Zuzana Simoninová prosí v dopisech, určených markýzi de Croismare, o pomoc ve svízelné životní situaci. Doufá, že ji tento ctnostný šlechtic vyslyší a konečně se jí podaří zmírnit rány krutého osudu. S upřímnou snahou mu popisuje události svého života za zd…

Pavučina lží
Hlavní hrdinka Rachel Sextonová, dcera volebního soupeře amerického prezidenta, odlétá do Arktidy, kde NASA objevila ve starém meteoritu pravděpodobný důkaz mimozemského života. Za polární kruh je povolán i biolog Michael Tolland, který má pomoci ověřit autenticitu obje…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Herecký portrét Jiřiny Šejbalové
Herecký portrét Jiřiny Šejbalové vydal pod kat.číslem 0 48 0105 Supraphon v roce 1967 - nyní vychází titul poprvé digitálně: JIŘINA ŠEJBALOVÁ (17.9. 1905 – 23.8.1981) pocházela z kulturně založené rodiny, studoval na konzervatoři v Praze operní zpěv, později přesotupil…

Popoluška
Bolo nebolo, žilo raz jedno krásne dievčatkom, ktorému zomrela mamička. Keď si jeho otec doviedol do domu novú ženu, začali pre dievčinu ťažké časy. Pracovala ako slúžka, obskakovala svoje rozmaznané sestry, no nijakej vďaky sa nedočkala. Našťastie sa našli kamaráti, kt…

Doteky bezmoci
Druhý díl série detektivních povídek podle skutečných událostí. Jak povodeň před 20 lety pomohla zakrýt plánovanou vraždu ? Kdo jde po krku atraktivní učitelce ? Jak vyřazený psací stroj nastartuje kariéru anonymního vyděrače ? Zběsilá honička hluchého pašeráka drog. Zá…

Vězněná
Dva lidské osudy, které stmelilo čiré zlo… Středoškolského učitele Martina Drásta sužují strašidelné noční můry, záhadné výpadky paměti a nevysvětlitelné záchvaty agrese. V posteli se mu zjevuje mrtvá žena, jíž nemůže přijít na jméno, a od ředitele gymnázia dostane vyha…

Život víry 2025/12
Život víry 2025/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek, Karolína Vološinová a Pavel Hromádka. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor s Reném Ferkem: V prostředí, kde jsem ž…

Radkin Honzák: Osudy
Rozhlasové vzpomínání psychiatra se specializací na psychoterapii, zastánce psychosomatického přístupu, publicisty a vysokoškolského pedagoga, připravila Lenka Kopecká.Kam se posunuly jeho zájmy o obor, s kým spolupracoval a co se mu stalo v profesi osudným? Úsměvné a p…

Černý pavouk
O temnotě v jedné prosluněné horské vsi, o zlu, které nosíme v sobě. Otakar Brousek čte z románu předního švýcarského prozaika první půle 19. století. Jeremias Gotthelf (1797-1854), vlastním jménem Albert Bitzius, platí za nejvýznamnějšího švýcarského prozaika před Gott…

Geniální přítelkyně III.
Třetí díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. Třetí díl zachycuje naše hrdinky už dospělé a budující své vlastní životy. V třetím pokračování příběhu Eleny Grecové a Lily Cerrullové sledujeme, jak se z dospí…

Smrt robota
Svéráznou poctu Čapkově slavné hře věnoval na začátku sedmdesátých let minulého století spisovatel Josef Nesvadba ve své povídce Absolutní stroj.V povídce Absolutní stroj vystupují postavy, jejichž jména odkazují přímo na předobrazy z Čapkova dramatu (vědec Rozum, jeho …

Poviedky, anglicky, slovensky
Táto dvojjazyčná audioknižka je určená pre slovenských študentov, ktorí sa zaujímajú o angličtinu a chcú si zväčšiť svoju slovnú zásobu a použitie anglických slov vo vetách pri rozprávaní nejakého príbehu. Môžu ju použiť aj anglicky hovoriaci, ktorí majú záujem o sloven…

Imago. Ty trubko
Nepraktická křehká svobodná matka Houžvička jde do světa. Do loktovačky o životní pohodlí, o práci, o úspěch, o peníze, o virtuální komunikaci, o kariéru. Stop! FUCK SEX! Ani náhodou! Hrdinové existenciálního románu IMAGO jdou jednoznačně proti tomuto žebříčku hodnot. P…

Vzpomínka na Hamleta
Dvanáct let po slavných událostech na Elsinoru začíná děj hry Oldřicha Daňka Vzpomínka na Hamleta. Klaudius nezemřel Hamletovým mečem, přežil těžké poranění a nyní je Fortinbrasovým vězněm. Autor si pohrává s klasickou látkou, využívá "slabá" místa" Shakespearova Hamlet…

Někdy člověk nevypadá
Dramatický monolog ženy, která rekapituluje vlastní život a řeší problémy s dospívajícím synem. Vynikající rozhlasové herectví Jany Štěpánkové v citlivé režii Hany Kofránkové.

Život víry 2023/07–08
Život víry 2023/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Kateřina Hodecová a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * A. Boppart: Mladí si nemyslí, že potřebují odpuštění (ro…

Křest ohněm
Křest ohněm 3. část Ságy o Zaklínači Zaklínač šel. Šel ohněm i vodou, za sebe se neohlížel. Vzal jen svůj zaklínačský meč. Neposlechl slova věštkyně. A dobře učinil, poněvadž to byla mizerná věštkyně. Třetí část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho…

Můžeš (po)dělat cokoli
Tohle je inspirativní příběh sedmadvacetiletého kluka, který procestoval více než čtyřicet zemí, vystudoval dvě vysoké školy, založil dvě firmy a mezitím se několikrát dostal do pořádného průšvihu. Třeba když potkal medvěda nebo když prodělal první statisíce. Právě pros…

Trosečník sibiřský
Tomuhle příběhu lze sotva uvěřit! Putování českého chlapce po sovětském impériu v krutých třicátých letech minulého století. Volné zpracování vzpomínek autorčina otce, který se narodil v roce 1925 v Sovětském svazu. Volné zpracování vzpomínek autorčina otce, který se n…