Audiokniha Werich, Kubín: Jan Werich vypráví pohádky a povídky

Auto z pralesa
Tajemství světa pro křehké duše Krátké povídky Daisy Mrázkové otevírají vnímavým dětem oči, aby pochopily malé obyčejné věci, které utvářejí svět. „Bylo jedno město velice krásné, velice nové, velice skleněné, velice železobetonové. A domy byly vysoké a bílé jako kost…

Cesta na sever
Pohádku Selmy Lagerlöfové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu, o putování zlobivého Nilse Holgressona Švédskem, zná už několik generací čtenářů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stala v roce 1995. V hlavních rolích se představí Vladimír Brabec, Ivan Trojan, Mi…

Z případů otce Browna
Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Z mámy poutníkem
Je opravdu poutní cesta do Santiaga de Compostela tou zázračnou a nezapomenutelnou, jak se o ní tvrdí? Skutečně se na ní dějí zázraky, jak všichni říkají? Je vůbec možné, že vás může změnit? A vskutku díky ní začnete věřit na anděly? Kniha je velmi intimním příběhem o ž…

Les oběšených lišek
Přátelství nad zlato? Jistě, ale mít obojí teprve není k zahození... Zločinec prchající s kradeným zlatem před bývalým kumpánem, vyhořelý důstojník hledající nový životní směr a devadesátiletá stařenka odmítající vyměnit svůj domek za starobinec – to jsou tři nepravděpo…

Tajemný hrad v Karpatech
Přestože jsou dnes Verneovy knihy často považovány za četbu pro mládež, jsou tím vzácným typem literatury, po které rádi sáhneme bez rozdílu věku. Rozhlasové podivuhodné cesty s Julesem Vernem pokračují adaptací příběhu Tajemný hrad v Karpatech..Strašidelné drama odehrá…

Dášeňka čili život štěněte
Milé děti, určitě jste postřehly, že pejsek na obalu audioknížky není foxteriérka Dášeňka, o které píše pan Karel Čapek. Máte pravdu. Tím štěnětem je naše Bleška (australská kelpie). Svým vzhledem je slavné Dášeňce na hony vzdálená, ale věřte, chová se přesně podle ště…

Malevil
Rok příprav, dva roky práce ve studiu a jeden z nejpoutavějších příběhů francouzské literatury druhé poloviny 20. století konečně vychází i v audioknižní podobě. V režii Jana Jiráně, v hlavní roli s Martinem Myšičkou, uslyšíte dalších 34 vynikajících českých herců, kteř…

Bergman: Nový návrat malého prince
Původní česká dramatizace! Volné pokračování Malého prince od Antoine de Saint-Exupéryho. Titul je volným pokračováním jednoho z nejkrásnějších příběhů světové literatury - Malého prince od Antoine de Saint-Exupéryho. Jedná se o další osudový příběh pilota, který se dí…

Královna Říše stínů
Poslechněte si pohádkový příběh inspirovaný starými řeckými bájemi o božské Koře alias Persefoně, která se stane královnou podsvětí. Kora čili Persefona (Věra Hučínová), Triptolemos, pastýř (Lukáš Hlavica), Abás, pastýř (Martin Zounar), víla Kyané (Veronika Žilková), Dé…

Můj mladší bratr
Marek žije typickým životem studenta v osmdesátkovém Československu. Chodí na přednášky, mejdany a povinná vojenská cvičení a vytrvale usiluje o krásnou a nedostupnou Annu. Jenže ta má jiné starosti. Aktivně se zapojila do šíření petice Augustina Navrátila za nábožensko…

Krysař
Osobitá varianta známé staroněmecké pověsti. Dramatizace Emil František Burian. Režie Josef Henke. "...Munzarův Krysař je sebevědomý mladý muž, jehož znejistí láska víc než urážky konšelů. Agens Gabriely Vránové jemně rozlišuje vztah ke Krysaři a Kristiánoví (Petr Hani…

Paní jezera
5. část Ságy o Zaklínači Had Uroboros se zakousl do vlastního ocasu. Něco končí, něco začíná... Také příběh Zaklínačova hledání dospěl k závěru, Ciri, Geralt i Yennefer se na pozadí krvavého válečného konfliktu konečně setkají, ovšem podobně jako v předchozích dílech…

Toulky českou minulostí 1051 - 1100
Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit…

Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet čeští skladatelé
Díky jejich poutavému vyprávění a ukázkám z děl světoznámých skladatelů se mnohému naučíte a poznáte, jak zábavné je být žákem hudební školy. Dříve nudné životopisy klasických skladatelů se naučíte jakoby nic, dozvíte se, z čeho nebyl nadšený Smetanův tatínek, proč se D…

Honba za meteorem
Na počátku rozhlasové hry zpracované podle románu Julese Verna stojí senzační objev zlatého meteoru. Právě on je důvodem ke sporu o prvenství mezi jeho objeviteli, amatérskými hvězdáři. Současně se však z něho stane i předmět urputné a nenávistné rvačky o vesmírné milia…

Všechny moje plesové sezóny
Jedna historka za druhou, tak se dá zkráceně popsat líčení všemožných příhod svo-bodných mládenců, kteří obrážejí plesy a kontaktují dívky za účelem seznámení. Ne-ustávají ani ve vinárnách a na ulici. Vždy je vhodná příležitost vyžádat si telefonní číslo. Pro některé hl…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

100_100 – 100 povídek na 100 slov
Co se dá vyjádřit stovkou slov? Velmi krátké povídky Dalibora Demela naznačují, že i v tak stručném textu může být zakódovaný román, drama, písnička, fantasy epos, báseň, filmový scénář, pohádka, nebo třeba konverzační komedie. Různost žánrů i témat sice spojuje počet s…

Veterán
Drsný svět mezi ocelí a magií – první část trilogie odehrávající se v prostředí románu „Seržant“ oceněného Akademií science-fiction, fantasy a hororu. Vstupte do úvodního příběhu, v němž se další ikonický Žambochův hrdina, veterán Max Bronštejnm ocitá ve světě, v němž s…

Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší
Nikdy to nebyl jenom příběh – stal se mým životem. Na nebezpečné výpravě za osvobozením svých druhů potkávají Jacob a Emma další laskavé i kruté podivné, poznávají zradu, nebezpečí závislosti, závist i chorobnou touhu po moci. Pokud se jim podaří své přátele zachránit, …

Válkotvůrci
V Římě navštívíte místo, kde se během pandemie sejdou dva zvláštní milenci, potkáte vojáky budoucnosti, muže za oponou, kteří rozpoutávají války ve prospěch lidstva, setkáte se s chlupatými mimozemšťany a vypravíte se i na největší dobrodružství, které lze zažít jenom n…

Život víry 2019/12
Život víry 2019/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Ludmila Hojková a Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Bogdan Lach: „Všichni vědí, kde máme klíč od do…

Jirotka: Saturnin
Předlohou pro naši nahrávku je humoristický román spisovatele Zdeňka Jirotky Saturnin (1942) s postavami vypravěče, nepředvídatelného sluhy Saturnina, tety Kateřiny, jejího syna Milouše, krásné slečny Barbory, strýce Františka, doktora Vlacha a vypravěčova dědečka. Jde …

Galerie slávy - Jiří Adamec
Galerie slávy - Jiří Adamec - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor s režisérem Jiřím Adamcem, který je autorem legendárních seriálů jako jsou Sanitka, Rodáci, Pojišťovna štěstí,…