Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Warren XIII. a prokleté třináctiny

Audiokniha Warren XIII. a prokleté třináctiny

Délka:

5 hod 6 min

Čte:

Otakar Brousek

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Nagaraja: Buddhovy pohádky

Nagaraja: Buddhovy pohádky

Devatenáct pohádek se zajímavými a neobvyklými příběhy o zvířátkách, princeznách a princích je v podstatě vyprávěním, skrývajícím v sobě jednoduchá základní ponaučení, pomáhající pochopit základy buddhismu. Příběhy vedou svého posluchače k poznání vnitřního klidu, rados

Obrázek podcastu Kdo to nezná, není Čech

Kdo to nezná, není Čech

POZNEJTE S DĚTMI NAŠI ZEMI V SRDCI EVROPY JAKÉ JSOU: Státní vlajka – Státní znak – Vlajka prezidenta republiky – Národní strom – Státní hymna – Korunovační klenoty KDO BYLI: Svatý Václav – Karel IV. jak vznikly Československá republika – Česká republika JAK FUNGUJÍ: Úst

Obrázek podcastu Mefisto

Mefisto

Román jedné kariéry. Životní příběh talentovaného umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících v Německu k moci. Životní příběh umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících

Obrázek podcastu Druhá derivace touhy

Druhá derivace touhy

Audiokniha Druhá derivace touhy: Člověk duše vnější s podtitulem Úvahy nad (ne)končícími otázkami obsahuje knižní bestseller, jehož autorem je český ekonom Tomáš Sedláček. Čte Tomáš Sedláček a Martin Myšička. Audiokniha úvah nadčasově komentuje události, které se během

Obrázek podcastu Dny opuštění

Dny opuštění

Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Žena si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se jí muž opět

Obrázek podcastu Urostorky

Urostorky

V audioknihe Urostorky vás urológ Ján Švihra ml. prevedie svetom bizarných, vtipných a šokujúcich príbehov a historiek z nemocnice, pričom sa nevyhne ani dôležitej osvete v oblasti urológie, ktorá je žiaľ stále vnímaná ako tabu. Časopis Forbes ho zaradil medzi najvplyvn

Obrázek podcastu Zlý jelen

Zlý jelen

Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších komedií Václava Klimenta Klicpery. Věříme, že půvabná Klicperova čeština a smysl pro humor, ale i pohádková zápletka točící se kolem zlého jelena plná omylů, převleků, kouzel a lásky znovu zaujme a pobaví. V obsazení najdete t

Obrázek podcastu Proluky

Proluky

Četba na pokračování z autobiograficky laděné prózy českého spisovatele, v níž vypravěčkou je autorova žena Eliška, a události jeho života, jeho rodina a přátelé jsou nahlíženy jakoby jejíma očima. Román Proluky je třetí částí trilogie (první část Svatby v domě, druhá V

Obrázek podcastu Ať vám visí na rtech

Ať vám visí na rtech

>> „Na základě čísla se ještě nikdy nikdo nerozhodl. Člověk potřebuje příběh.“ — Daniel Kahneman << >> Máte pocit, že historky vyprávíte líp v hlavě než nahlas? Netroufáte si promluvit, když poslouchá víc lidí? A proč někdo zaujme hned první větou – a jiný ztratí publi

Obrázek podcastu Moc art aneb Všeho moc škodí

Moc art aneb Všeho moc škodí

Co se stalo během Amadeovy návštěvy v Brně?V příběhu Milana Uhdeho se potkávají Franz Hofdemel (Jan Vondráček), o kterém se z libreta dozvídáme, že je členem zednářské lóže, dále jeho žena Magdalena (Tereza Bebarová) a "Mocart" (Martin Písařík) - "ge, ge, génius" a "vyv

Obrázek podcastu Únik z Osvětimi

Únik z Osvětimi

"Skutečný příběh československého Žida, který uprchl z tábora smrti" V dubnu 1944 se Rudolf Vrba zařadil mezi hrstku lidí, jimž se podařilo utéct z Osvětimi. Udělal to, aby odhalil pravdu o táboře smrti a varoval poslední Židy v Evropě před krutým osudem čekajícím na ko

Obrázek podcastu Mowgli´s Story

Mowgli´s Story

Audiokniha v angličtině vypráví známý příběh o chlapci, který byl vychován vlčí smečkou a v džungli nalezl jak kamarády, tak úhlavního nepřítele. Poslechněte si ho do konce a dozvíte se, jestli se Mauglímu podařilo přemoct hrozivého Šér Chána. Příběh je vypraven rodilým

Obrázek podcastu V mezipatře

V mezipatře

V Radiotéce vám nabízíme další z rozhlasových her Mirko Stiebera: V mezipatře z roku 1983. Stejně jako v předchozích příbězích: Dva a Babí léto opět ve skvělém hereckém obsazení a v režii Hany Kofránkové.Osoby a obsazení: Marta (Taťjana Medvecká), Honza (Pavel Soukup),

Obrázek podcastu Vychováváme děti a rosteme s nimi

Vychováváme děti a rosteme s nimi

Knižní bestseller o výchově, o dětech, ale ze všeho nejvíce o nás samotných. Nezaměnitelný přednes Jaroslava Duška a Yellow Sisters.

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Zmizela v mlze

Zmizela v mlze

Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katri

Obrázek podcastu Dneska už se tomu směju

Dneska už se tomu směju

Nahrávka Českého rozhlasu Olomouc z roku 2008. Obsah audioknihy: Dětství – První léta v Praze – Úspěchy u filmu – Konec války a zatčení – Věznění a odjezd do Anglie – Na léčení ve Švýcarsku – Rozvod a svatba s Benem – Dneska už se tomu směju

Obrázek podcastu Nic mě nezastaví

Nic mě nezastaví

Autorův bestseller Nic mě nezlomí ukázal, kolik nevyužitých schopností všichni máme. Byl to nicméně pouhý úvod do síly mysli. V nové audioknize vás Goggins zavede do své mentální laboratoře, kde vyvinul filozofii a psychologii, které mu umožnily zjistit, že to, co považ

Obrázek podcastu Život víry 2020/9

Život víry 2020/9

Život víry 2020/9 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Štěpán Matuška, Lenka Malinová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Potřebujeme domácí skupinky? Jaké formy můžou mít domácí skupinky a jaký je

Obrázek podcastu Pohádka houbového skřítka

Pohádka houbového skřítka

V pohádkovém vyprávění se setkáme s lesním skřítkem, který má na starosti houbové semínko. Co všechno se stane, když se tohle semínko dostane do rukou lidí, o tom vypráví příběh Marie Kubátové v režii Jana Bergera z roku 1989.Účinkují Ferdinand Krůta, Pavel Pípal, Věra

Obrázek podcastu Doba temna

Doba temna

Výprava z temnot české stand-up komičky, která nesmlouvavě popisuje s ironií sobě vlastní svůj život a trnitou cestu z toxických vztahů k sebe-lásce. Autobiografie české stand-up komičky Adély Elbel jistě šokuje mnohé posluchače. Nejen nesmlouvavým a drsným popisem děts

Obrázek podcastu Stíny mých otců

Stíny mých otců

První díl románové trilogie o osudech autorčiných předků od roku 1672 až do doby zrušení nevolnictví v roce 1781. Autorka zahajuje své vyprávění o nejstarších známých členech rodu, tak jak se zachovaly záznamy ve studentské faře u Možděnic na Chrudimsku až do doby, kdy

Obrázek podcastu Síla lítosti

Síla lítosti

Non, rien de rien. Non, je ne regrette rien. Ne, ničeho. Ne, nelituji vůbec ničeho. … zpívá ve svém slavném šansonu Edith Piaf. Je ale vůbec možné ničeho nelitovat? Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidskéh

Obrázek podcastu Novinářem v Číně 2

Novinářem v Číně 2

Ponořte se do víru zážitků jeho asijské dekády, vydala by na několik lidských životů. Jak vývoj Číny ovlivnila politika jednoho dítěte? Jaké je zde postavení žen? Jaký byl laureát Nobelovy ceny Liou Siao-po, nejznámější čínský disident? Máme se bát rozpínavosti Číny? Po