Audiokniha Walló: Princezna se zlatou hvězdou na čele

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Ulrika
Johann Wolfgang Goethe býval častým hostem v našich lázních, ať už to byly Karlovy Vary, Teplice či Mariánské Lázně. A právě během pobytu v Mariánských Lázních v roce 1821 potkal svou dávnou známou Amálii von Levetzow, která mu představila dceru Ulriku. Po prvotním, tém…

Podnájemnice v závoji
Některé případy, které Sherlocku Holmesovi osobně poskytly jen málo příležitostí k rozehrání jeho proslulého důvtipu, vzešly z hrozných lidských tragédií. Takový je i případ Podnájemnice v závoji... Vyprávění ženy, skrývající obličej pod závojem, odhalí skutečný průběh …

Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)
Klasický, rozmarný literární příběh tří přátel, kteří se společně vypraví na několikadenní dovolenou po řece Temži. Vybrané epizody ze slavného díla anglického humoristy čte Otakar Brousek ml.

Šimek, Grossmann: Návštěvní den 1
V roce 1962 jsem jako student Pedagogické fakulty založil ve Spálené ulici v sále České státní pojišťovny divadelní klub Olympik. S kapelou Dixi-party přišel v témže roce do klubu Jiří Grossmann. A bylo rozhodnuto. Osud tomu chtěl, abychom se rychle spřátelili a začali …

Řiďte si svůj život tak, jak sami chcete
Začněte si konečně plnit svá přání a cíle - změňte svůj život tím, že jej ovládnete a začnete si tvořit vše, co si přejete. Tak, jak mají vliv vesmírné zákony na úspěch v osobním životě, stejný vliv mají i na všechny ostatní oblasti našeho života - podnikání, kariéru a …

Povídky malostranské
Narodil se v Praze na Malé Straně. Jako čtyřletý se přistěhoval se svými rodiči do Ostruhové (dnešní Nerudovy) ulice. Po maturitě studoval práva, ale když zemřel otec, musel se postarat o rodinu, začal tedy psát pro noviny. Novinářem již zůstal do konce života. Povídky …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Oběť
"Když mladý programátor David Lund obdrží e-mail od neznámé ženy, která tvrdí, že disponuje informacemi o jeho dětství, neví, jak reagovat. Nejraději by zprávu ignoroval a místo toho si utřídil své city k pohledné právničce Florence. David si však na svých prvních 12 le…

Sedm let v Africe
Po smrti svého otce odešel autor z Česka do Nigérie, aby odvrátil pád hrozící jeho rodině. Následoval volání dávné rodové tradice, vrátil se do Afriky jako dědic trůnu a přebral odpovědnost za osud příbuzenstva, které však sotva znal. Na této cestě našel nejen své kořen…

11. Maďarština - cestovní konverzace
11. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Nejvzdálenější pobřeží
Mladý princ a nejmocnější čaroděj Zeměmoří musí čelit neznámé zlé síle, zaplavující ostrovy. Ve třetím pokračování cyklu ze Zeměmoří vyjíždí čaroděj Ged, tentokrát už jako letitý Arcimág, opět na cesty. Mladý Arren, dědic morredského knížectví, připlouvá na ostrov Ostr…

E.F.Burian: Dokumenty
Emil František Burian (*11.6.1904 - †9.8. 1959) Z rozsáhlého komentáře Lubomíra Poživila k původnímu LP albu 0 18 1529 "Emil František Burian Dokumenty" vydanému v Supraphonu v roce 1974 a nyní vydávanému poprvé digitálně:...Režisér, dramaturg, skladatel , dirigent, zpě…

Bratrstvo Kniha druhá - Nájezdníci
Hal a bratrstvo Volavek se vydávají pronásledovat Zavaka a jeho loď s drahocenným nákladem. Zastihne je však blížící se zima, a tak musejí vyhledat útočiště, aby přečkali mrazivé roční období. Během něj budou mít spoustu času vymyslet nějaký plán. Dokážou ale najít pirá…

Cenové války
„TEORIE CHAOSU NÁS UČÍ, ŽE SPOUŠTĚCÍ UDÁLOSTI MOHOU BÝT ÚPLNĚ NEPATRNÉ. JAKO MÁVNUTÍ MOTÝLÍCH KŘÍDEL.“ Špinavé děti hrající si v ulicích iráckého Mosulu. Zanedbaní důchodci v ruinách svých domů na východě Ukrajiny. Venezuelanky podstupující sterilizaci kvůli nejisté bud…

Josífkův pekelný týden
Rodiče Josífkovi pořád říkají, co má dělat a co naopak nemá. Ale Josífka nebaví stále jen uklízet, psát úkoly, učit se, mýt se a nezapomenout na další protivné věci. A tak když má za úkol napsat vyprávění o své rodině, náležitě si na všechny zákazy a příkazy postěžuje. …

Neviditelný život Addie LaRue
Francie, rok 1714. Ve chvíli nejvyššího zoufalství se mladá žena rozhodne uzavřít faustovskou dohodu, díky níž bude žít navěky, ale s prokletím: nikdo z lidí, s nimiž se setká, si ji nebude pamatovat... Tak začíná neskutečný příběh Addie LaRue, oslnivé dobrodružství ode…

Život víry 2023/11
Život víry 2023/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Jitka Vyležíková, Petr Raus, Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Eliška Krmelová: Svět je dnes …

Portnoyův komplex
Souložím, tedy zachraňuju lidstvo. A přece to nezvládám bez svého psychoanalytika… V roce 1966 ulehl na gauč věhlasného newyorského cvokaře a rád by se mu vyzpovídal, neboť s jinou formou hříšné relaxace jeho víra nepočítá. Alexander Portnoy – židovský vzorňák v… ehm… K…

Starověké báje a pověsti
Audiokniha nás seznamuje se mytologickými příběhy, báji a pověstmi starověkkého Řecka a Říma. Ponořme se do příběhu stvoření světa, ovládnutí Olympu Diem, o sympatiích Prométhea s lidmi i přes nepřízeň bohů, o nejkrásnějším z bohů Apollonovi, o bohyni úrody Deméther a s…

Epizody 2084
Svět v roce 2084 – co zbyde z lidské společnosti? Pavel Hénik ve sbírce dvaceti povídek vtahuje čtenáře do světa, který fascinuje i děsí zároveň. Jak bude vypadat rok 2084? Zachováme si lidskou podstatu, nebo nás pohltí neúprosný technologický pokrok? Ovládneme umělou i…

Krstný otec
Témou svetoznámeho románu Maria Puza je gigantický rast a koncentrácia moci newyorského podsvetia a jeho styky so slávnym spevákom a filmovým hercom, ktorý nesie neodmysliteľné črty Franka Sinatru. Tento román položil základy spisovateľovej budúcej literárnej slávy. Kr…

Hurikán a jiné povídky
Lékař a vědec Jarda Červenka je Čechoameričan, píšící anglicky. Jeho povídky vyhrávaly americké literární soutěže. Do angličtiny přeložil také např. básně Jaroslava Seiferta. Díky své cestovatelské vášni, zachycuje ve svých prózách duši lidí různých kontinentů a kulturn…

Dokonalé ticho
Když všechno ztichne, kdo je uslyší křičet? Čtvrtý případ inspektora Callanacha a šéfinspektorky Turnerové./Na okraji Edinburghu je nalezeno pohozené dívčí tělo s vyřezanými kusy kůže. Když později inspektor Luc Callanach objeví vedle opuštěného kojence strašidelnou pos…

Štyri epištoly k ľuďom
Cyklus úvah, ktoré autor uviedol na Vianoce 1968, teraz tlmočia Jozef Šimonovič a Ladislav Chudík, s improvizáciami Jozefa Luptáka na violončele.