Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vzpoura na lodi Bounty

Audiokniha Vzpoura na lodi Bounty

Délka:

12 hod 37 min

Čte:

Miroslav Táborský

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Radikálna otvorenosť

Radikálna otvorenosť

Nemusíte sa rozhodovať medzi aroganciou a submisívnosťou. Radikálna otvorenosť vás naučí vyjadrovať sa zdvorilo a zároveň jednoznačne. Žiadna bezočivá agresivita, manipulatívna falošnosť ani zhubná empatia. Základom radikálnej otvorenosti je osobný záujem a priama konfr

Obrázek podcastu Don Quijote de la Mancha

Don Quijote de la Mancha

Audiokniha ve španělštině nabízí sedm stěžejních kapitol románu Miguela de Cervantese, vyprávějících o putování známého rytíře. Nebudou chybět souboje s bídnými obry (větrnými mlýny), nebezpečnými černokněžníky (mnichy) či pohanskými vojsky (se stády ovcí a skopců). Tex

Obrázek podcastu Nejznámější bajky

Nejznámější bajky

{'cs': 'V příbězích od Ezopa, La Fontaina a Krylova jednají zvířata jako lidé. Jejich chování poukazuje na špatné vlastnosti, kterých bychom se měli vyvarovat anebo se z nich přinejmenším poučit.\n\nNejznámější bajky jsou převyprávěny tak, aby jim snadno porozuměly i ma

Obrázek podcastu Život víry 2022/02

Život víry 2022/02

Život víry 2022/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Být v církvi? Proč a v jaké? K čemu je vlastně církev? Proč

Obrázek podcastu Černá lilie

Černá lilie

Oldřich z Chlumu řeší vraždy na hradě Valdek. Oldřich z Chlumu se svými pomocníky řeší vraždy na hradě Valdek. Podezřelých je mnoho, protože na hradě se právě koná rodinná slavnost. Jaké tajemství skrývá vzácná tapiserie? Oblíbený autor historických knih i detektivek

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro - Vlastimil Brodský - Zpověď

...Mluviti stříbro - Vlastimil Brodský - Zpověď

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát s Vlastimilem Brodským v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života. Ačkoliv byl Vla

Obrázek podcastu František Nepil v Dobrém jitru

František Nepil v Dobrém jitru

Jeden z dílů cyklu Naše století přibližuje ve vzpomínkách a za doprovodu dochovaných zvukových ukázek ranní vysílání Františka Nepila v rozhlasovém Dobrém jitru. Unikátní záznam Nepilova hlasu a jeho ranních fejetonů doplněný o vzpomínky spolupracovníků.

Obrázek podcastu Příšerný host

Příšerný host

Strach a hrůza jsou tu s námi. Byly – a budou! Začalo to Příšernou hostinou (2023), čítankou s podtitulem „Strach, tajemství, hrůza a šílenství v české literatuře 14. až 21. století“ – a pokračuje to Příšerným hostem! Samozřejmě v rozsahu daleko komornějším, co zvolený

Obrázek podcastu Vitamín L

Vitamín L

>> Naordinujte si týdenní kurz lásky od vztahových expertů New York Times Bestseller << # O audioknize „Neexistuje žádné manželství nebo partnerství, které by z této knihy nemělo prospěch.“ — New York Journal of Books Čím to je, že některé páry spolu vydrží šťastně až

Obrázek podcastu Pekař Jan Marhoul

Pekař Jan Marhoul

Pekař Jan Marhoul je románovou prvotinou Vladislava Vančury. Dílo vyniká nevšedním patosem a lyrismem, jedinečným metaforickým stylem a je velmi výrazným příkladem meziválečné avantgardní tvorby. Vančura v něm zobrazil hrdinu donquijotského typu, jehož zhoubná dobrota a

Obrázek podcastu Tetka Fortuna

Tetka Fortuna

Komedii Tetka Fortuna Josefa Aloise Novotného nabízíme v Radiotéce především kvůli souhře tří hereckých velikánů - Ladislava Peška, Josefa Kemra a Jiřího Sováka v postavách starých kamarádů.Pro Josefa Mrázka, účetního ve výslužbě, peníze nikdy nebyly v životě to hlavní.

Obrázek podcastu Narození princezny Malenky

Narození princezny Malenky

Pohádka o mladém květinovém králi, který se smí oženit jen s dívkou zrozenou z květinových kořínků, čemuž se snaží zabránit malý zlý kouzelník alias kníže z Buksusu a malá zlá kouzelnice aneb princezna Hortensie, je romantickým příběhem o střetu pravdy a lži, dobra a zl

Obrázek podcastu Vyhasínání mozku Martina Kleina

Vyhasínání mozku Martina Kleina

Svědectví člověka, kterému ve stáří postupně zhasíná mozek. Od prvních náhlých příznaků, téměř roztomilé zapomnětlivosti, až k chaotickým koncům, kdy už mozek vnímá z reality jen jakési záblesky a nemocný je zcela odkázán na péči svého okolí. Ale není to příběh jen o ch

Obrázek podcastu Tři spravedliví

Tři spravedliví

Hranatý, Holohlavý a Habán jsou názvy tří kopců v běloveských rovinách. Nejsou to však kopce obyčejné! Jsou pohádkové, a proto mají své kouzlo. Jen oni mají svrchovanou moc rozhodnout, zda je lidem souzeno, co si žádají. Přesvědčí se otom dva poutníci, které na tu správ

Obrázek podcastu Proč máma pije?

Proč máma pije?

Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě

Obrázek podcastu Život Ježíšův na Zemi

Život Ježíšův na Zemi

Život Ježíšův na Zemi - audiokniha zachycuje významné okamžiky Ježíšova života. Audiokniha obsahuje vybrané texty z knihy Z doznělých tisíciletí, ve které je vylíčen život a působení historických osobností, jež byly zvěstovateli a připravovateli cesty Pravdy na Zemi. Dě

Obrázek podcastu Post mortem

Post mortem

Třetí temný kriminální případ pro geniálního profesora Hanse Rekkeho a osobitou policistku Micaelu Vargasovou. Na sklonku 80. let se vydali Dag a Pompe na automobilový trip ze Švédska na jih. Ve španělském Santanderu se seznámili se Sandrou, místní servírkou, kterou oba

Obrázek podcastu Zachýsek Rumělka

Zachýsek Rumělka

Víla a čarodějnice Rosabelverda zosnovala pomstu knížecímu dvoru i nevinným lidem. Zrzavého kocoura proměnila v hejska, který postupně začne manipulovat lidskými osudy. Obdařila ho talentem přivlastňovat si schopnosti a zásluhy druhých lidí, a získávat tak nezasloužené

Obrázek podcastu Studánko, studánko, hluboká...

Studánko, studánko, hluboká...

Mladičká Eva touží po herecké kariéře. NA DAMU ji ale nevzali, a tak zkouší štěstí u zájezdové skupiny vysloužilých operetních zpěváků. V hlavní roli Daniela Kolářová.Osoby a obsazení: Eva (Daniela Kolářová), Tonek (Petr Svojtka), Dušek (Ivo Gübel), Lotka, jeho žena (St

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 9

Smích prodlužuje život! 9

..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;

Obrázek podcastu Nezvěstný

Nezvěstný

Nedokončený Kafkův román byl jako celek vydán až po autorově smrti a je fragmentární výpovědí o člověku, který se sám sobě ztrácí v odlidštěném světě...Marek Eben, Miroslav Donutil, Jaroslava Adamová, Alois Švehlík a další. Režie Markéta Jahodová. (1994)

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Dotek osudu

Dotek osudu

Vlasy ženy klečící u náhrobku vlají ve větru, oči upírá na zem, ústa má pootevřená v tiché modlitbě. Ale vosk, který jí kape ze studených modrých rtů, ukazuje, že už je příliš pozdě na to ji zachránit... Pátrání po pohřešované ženě Krystal Duncanové nedopadne první den