Audiokniha Vzduch

Nejhorší děti na světě 2
Svět je plný dětí tak hrozných, že na ně jedna audiokniha rozhodně nestačí. Tihle vejlupci jsou ještě mnohem horšejší než tlupa, kterou vám představil první díl. Tak třeba proti Hubertovi je Otesánek hadr. A Stáza nebo Simon tolik touží po slávě a vítězství, že se neští…

Povídky Marka Twaina
Světová literatura nemá tak mnoho ryzích humoristů, Mark Twain ovšem mezi ně patří jako velký klasik. Jeho pohled na společnost, její klišé a stereotypy, podtržené navíc americkým protestantským pokrytectvím, ho ovšem řadí mezi moderní světové autory.Americká literatura…

Obřad
Temná rituální vražda po sedmi letech opět otřásla celým Madridem. Obětí trýznivého zločinu se stala další mladá žena, která měla těsně před svatbou. Tehdejší pachatel byl dopaden a dosud si odpykává trest, takže existují jen dvě možnosti: buď má následovníka, anebo je …

Kyselé jablko
Co svět světem stojí, snaží se lidé přijít na to, jak přelstít čas, jak se vyhnout neodvratnému konci své existence, či alespoň jak co nejvíce odvrátit stárnutí. Doktoru Mudrovi, hlavní postavě tak trochu sci-fi hry Kyselé jablko z pera Vlasty Dvořáčkové, se to bezděčně…

Případ hrozníčkové náušnice
I tentokrát nás Slavomír znovu přesvědčí o své diplomatické uhlazenosti a mazanosti. Třetí ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Třetí kniha ze série historických …

Sherlock Holmes a Pláč nevinných
Píše se rok 1891 a na Baker Street přijíždí katolický kněz, který před náhlou smrtí stihne pronést jen „il corpe“. Za příčinu smrti kněze je sice označena cholera, ale když se k Holmesovi dostane zpráva o dalším mrtvém knězi, který zemřel za stejných okolností, nabude …

Hra s ohněm
Jakkoliv někdy hořký, často cynický či sarkastický humor najdeme i v takových dílech jako je Tanec smrti, zde Strindberg dokazuje, že ve šťastnějším období svého života uměl napsat několik komedií plných vtipu a brilantně chytlavého dialogu. Patří k nim i Hra s ohněm.

Rituál HUNA - splňte si svá přání
Kdysi dávno žili na Havajských ostrovech lidé, o kterých ostatní obyvatelé věděli, že mají zvláštní schopnosti. Tito lidé uměli léčit s okamžitým efektem, chodili bosýma nohama po lávě a dokonce uměli i měnit realitu. Takového člověka se zvláštními schopnostmi nazývali …

Stříbrný tloušť
Povídka Stříbrný tloušť z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy, je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Radhostův meč
Černokněžník Rogan vstupuje do boje s temnými mocnostmi. Slovanská fantasy, kde na pozadí historických i legendárních událostí ožívá epický příběh plný krutých bojů, kouzel a zrady, jež změní osudy všech. Rogan se z vůle Černoboha vrátil z Lesa věčnosti, knížectví mrtv…

Můj růžový život s Bohem a rakovinou
Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a…

Bourneův mýtus
Nacpali ho do boxu jako koně. A má běžet tam, kde ho chtějí mít. Chtěl na hrůzy zapomenout, jenže osud je proti. Nějaký zabiják podřízl čínského pohlavára v hongkongském baru a na zeď krví připojil podpis: JASON BOURNE. Byť je jasné, že ten to určitě být nemohl, protože…

Neodvratný skon maratónského běžce
Děj hry Jiřího Vilímka Neodvratný skon maratónského běžce se začíná odvíjet na samém sklonku války, v ilegální redakci jakýchsi novin. Skupinka mužů různého charakteru a různé válečné zkušenosti tu přepisuje a postupně vydává deník hrdiny, jemuž všichni říkají Atéňan. T…

Fíla, Žofie a Smaragdová deska
Pohádková audiokniha podle stejnojmenné knižní předlohy Petra Stančíka byla nahrána pod vedením režiséra Dimitrije Dudíka, s herci Martinem Myšičkou a Zdeňkem Maryškou. Autorem hudby je Kryštof Marek a Gabriela Svoboda Plíšková. Sourozenci Fíla a Žofie mají problém: je…

Vzpomínky Františka Kováříka
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1846 Vzpomínky Františka Kováříka vydanému Supraphonem v roce 1976 a vycházejícímu nyní digitálně: Každý se občas octne v situaci a náladách, kdy touží mít vedle sebe moudrou, zkušenou a shovívavou bytost, která by ho povzbudila, dod…

Všechny moje hlasy
Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu…

Rolf zálesák (četba)
Dramatizovaná rozhlasová četba na motivy slavné knihy E. T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti. Bezpros…

Vraždy jako z pohádky
Seriál Vraždy jako z pohádky se odehrává v současnosti v prostředí vesnice. „Chtěl jsem nějakým způsobem prozkoumat český venkov a jeho duchovní rozměr,“ vysvětluje scénárista a režisér Petr Vodička, který jako obvykle pojal příběh s humorem a nadsázkou. „Na vsi někdy n…

Já, Iulia
Má s manželem i impériem vlastní plány. A tak budou jeho války hlavně jejími válkami. V roce 192 budoucího křesťanského letopočtu je zavražděn tyran Commodus a upadající Řím zabředává do další vleklé občanské války. Z krvavých šarád vzejde jako vladař slaboch Pertinax, …

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Die Verwandlung
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé studenty. Franz Kafka ist einer der bedeutendsten deutschsprachigen Erzähler des 20. Jahrhunderts. Seine Erzählung „Die Verwandlung” thematisiert in un…

Prázdniny v Evropě
Vložte řízek mezi chleby a vydejte se za čtvrtým prázdninovým dobrodružstvím s Ladislavem Ziburou. Tentokrát vás čeká 14 000 kilometrů stopem napříč Evropou. Ve společnosti svérázných řidičů vyrazíte z horkých Athén přes divoký Balkán, rodný střed a malebné Pobaltí až z…

Hadí král
Volné třetí pokračování sourozeneckých osudů Alison alias Vlčpanny a Wolfiho, kterého sestra vysvobodila z vlčího zakletí.V posledním příběhu stojíme na prahu nového dobrodružství, kdy se s magicky pohádkovým číslem tři opět projeví tajemné rodové prokletí.Pohádka je vo…

Ďábel v zrcadle
Pokračování úspěšné série Juraje Červenáka. Špioni biskupa Khlesla jsou na stopě protestantského spiknutí, jehož cílem je likvidace nejvyšších katolických hodnostářů. Obětí prvního útoku se stane sám arcivévoda Matyáš Habsburský. Ďábel v zrcadle je dalším dílem oblíbené…