Audiokniha Vzduch

Psychologie budoucnosti
Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc…

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Broučci
Nejnovější audioverze jednoho z nejoblíbenějších děl české dětské literatury, legendárních příhod Broučka, Berušky, kmotřičky Janinky a dalších hrdinů. Pohádkové vyprávění o rodině a přátelích neposlušného svatojánského Broučka bydlícího za potokem pod jalovcem i s tatí…

Ty vole se neříká
Z jeviště až do zákulisí života – jedna pěvkyně, 101 příhod a humor ostřejší než vysoké C. Napsala jsem 101 kratičkých příběhů ze svého života, které vám nyní předkládám. Střípky z dětství, šílenost puberty, naivní představy o práci u divadla, cestu na světová jeviště, …

Podivuhodný případ Benjamina Buttona a jiné povídky
Povídky Francise Scotta Fitzgeralda jsou psány „lehkým perem“ a s vtipným nadhledem. Nezřídka však balancují na pomezí humoru a tragiky. Pojednávají o životních zkouškách, fiktivních i těch skutečných... Podivuhodný případ Benjamina Buttona je groteskním příběhem muže…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Fata Morgana
Je 7. prosince 1941 a Fata Morgana je starý prorezlý parník, který snad kdysi byl schopen přeplout Atlantik. Za mírových dob by nikoho ani nenapadlo s ním podobnou plavbu podnikat. Teď ale všichni jeho cestující, přesněji uprchlíci z nejrůznějších koutů Evropy, netrpěli…

Vyhnankyně
Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se propletou v Austrálii devatenáctého století, kde bojují za vykoupení a svobodu. Když naivní mladá guvernantka Evangeline otěhotní se synem svého zámožného londýnského zaměstnavatele, netuší, jak závažné to pro ni bud…

Posedlost úspěchem
Posedlost úspěchem - audiokniha obsahuje motivační nahrávku, jejímž autorem i interpretem je Ivo Toman. Celé dějiny lidstva doprovázejí fantastické příběhy podceňovaných ale motivovaných outsiderů, kteří překvapivě často vítězí nad jasnými favority. Naopak stále vidíme …

Václav Havel
Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili …

Indigový svět - Transformace kreativních myšlenek do reality podle kvantové fyziky
„Indigový svět“ se zaměřuje především na to, jak si můžete vytvořit svou vlastní budoucnost, svůj svět, kde se vaše sny a touhy začnou naplňovat a realizovat. K tomu je však nutné znát zákony vesmíru, což autor demonstruje na překvapivých zjištěních z kvantové fyziky – …

Krakatit
Rozhlasová dramatizace z roku 2025 Hrají: Petr Lněnička (ing. Prokop), Marek Holý, Ivan Trojan, Ondřej Brousek, Viktor Preiss, Eliška Zbranková, František Němec, Jaroslav Satoranský, Anežka Šťastná, Jaromír Meduna a mnoho dalších Hudbu nahrál Symfonický orchestr České…

Dračinka
Co je silnějšího než odhodlaná žena? Povídka z oblasti Zeměmoří Irie, kde žije dívka Dračinka, která touží naučit se kouzlům a studovat magii na škole, kam je vstup ženám zapovězen. V době, kdy přišla na svět dívka jménem Dračinka, patřilo irijské panství k nejkrásnější…

Magor a jeho doba
Píše se rok 1960 a v Humpolci na Vysočině žije šestnáctiletý obrýlený mladík, který se nápadně odlišuje od svého okolí. Oblečený v černých manšestrácích a roláku vyráží s psacím strojem v tašce do ústraní, kde neúnavně přepisuje díla světových literárních klasiků. Třeba…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Ostrov
Mia se vrátila na ostrov Hitra s úmyslem udělat za svojí policejní kariérou tlustou čáru. Jedenáctiletá Sofie ji však přemluví, aby se pokusila vyřešit záhadné zmizení jejího kamaráda. Místnímu policistovi Eriksenovi zase dělá starost znesvěcený oltářní obraz v kostele.…

Robinsoni a donkichoti
Jsou na dosah ostatním, a přesto tak daleko. Jedinečné osobnosti nežijí jen v šumavské divočině. Jsou nám blíž, než si myslíme. To dokazuje Aleš Palán ve své nové audioknize, která přináší příběhy sedmi donkichotů dneška. Co spojuje sedm lidí a jejich příběhy? Není to…

Bledý jezdec
Nevěří v Boha ani svého krále, přesto na něm závisí osud křesťanského království… Mladý northumbrijský velmož Uhtred z Bebbanburgu pomohl Sasům zvítězit nad vikinskými nájezdníky v bitvě u Cynuitu, během níž vlastnoručně připravil o život obávaného válečníka Ubbu Lothbr…

Proces
čte Jiří Ornest Proces je nejčtenější, nejpřekládanější a nejčastěji adaptovaný román Franze Kafky (1883-1924). Kdo nezná Kafkův život, je románem vtažen do nepochopitelného soukolí byrokracie, v němž má vše svůj řád, ale ničeho se nelze dobrat, a zvláště ne spravedlno…

Hovořil se zvěří, s ptáky a rybami
Mříže? Jistě. Přece nechcete, aby se zvířata zase vloupala do domu. Jak si představíte držitele Nobelovy ceny za fyziologii a lékařství? Pokud jako vědce trávícího život výlučně v přítomnosti zkumavek, nelze být v případě Konrada Lorenze dále pravdě. Autor s hlubokou od…

Život víry 2021/11
Život víry 2021/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Bohdana Medřická. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Střetnutí s temnotou Jak poznat, co je duchovně nečis…

Podzimní boogie-woogie
Podzimní boogie woogie je detektivní příběh, který ve svižném rytmu nočního života v moravské metropoli rozvíjí zápletku, jež sahá daleko za hranice města. Zkrachovalý provinční detektiv se dostane k případu, který je na první pohled nad jeho síly. Osobní čest mu ale ne…

Fantasma
Vítejte ve Fantasmě. Platí tu jen dvě pravidla: Přežít a nepropadnout lásce. Když Ofélii a Genevieve náhle zemře matka, nemají ani čas truchlit. Ofélie totiž zdědila nejen mocnou nekromantskou magii, ale také obrovský dluh na jejich domě. Situace se však brzy ještě zho…

Reštaurácia na konci vesmíru
Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…