Audiokniha Vyvolávač deště

Hluboká práce
V dnešní době neustálé online dostupnosti většina lidí ztratila schopnost ponořit se hluboce do práce a své dny místo toho tráví v horečné smršti e-mailů a sociálních sítí, aniž by si uvědomovali, že existuje lepší možnost. V knize Hluboká práce představuje Cal Newport…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Život víry 2024/01
Život víry 2024/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Lucie Endlicherová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Pro lidi z Íránu jsme jako máma a táta,“ říká o své ženě a sobě evangeli…

Dobrodružství veverky Zrzečky (Ladislav Mrkvička)
Dnes už vpravdě legendární vyprávění pro děti o životě lesních zvířat v křivoklátských lesích. Pohádky pro nejmenší napsal Josef Zeman. Vypráví Ladislav Mrkvička.

Tajemství
Neskutečný příběh Anežky České. Magnesia Litera 2022 za debut roku. Co vedlo vzdělanou dívku plnou života, dceru českého krále Přemysla Otakara I., o jejíž ruku žádal sám císař, k rozhodnutí vzdát se světské moci, tělesné lásky a stát se jeptiškou? Příběh, který román T…

Eliška Přemyslovna
Princezna Eliška a její dva sourozenci jsou posledními potomky slavného přemyslovského rodu. Kdo z nich usedne na královský trůn? Král Václav III., princezna Anna, nebo Eliška, kterou teta Kunhuta Přemyslovna připravovala na řeholní život ve svatojiřském klášteře na Pra…

Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách
Proč bychom se nezasmáli i na horské túře. Humoristická knížka oblíbeného spisovatele o předávání zkušeností, kterak chodit po horách. Údiv nad tím, jak krásná umí být horská turistika, doprovázejí vtipná ponaučení, glosy a postřehy. Jste-li otcem dospívající dcery, ch…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Příběhy sportovců, které políbila múza
Vlasta Burian, Johnny Weissmüller, Erich Tylínek, Sonja Henie, Lino Ventura, Dick Francis, Bud Spencer, Jurij Vlasov, Josef Nálepa, Toller Cranston. V pořadí daném rokem jejich narození obsahuje kniha deset příběhů těchto osobností, které svůj život zasvětily dvěma zdán…

Die Zauberflöte
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A1 pro studenty začátečníky. Sarastro, Herrscher über das Sonnenreich, hat die Tochter der Königin der Nacht geraubt. Die Königin gibt dem Prinzen Tamino den Auftrag, ihre Toch…

5 jazykov lásky
Niekto túži po pozornosti, iný po pochvale; pre niekoho sú veľmi dôležité darčeky, pre ďalšieho vymenená žiarovka či ožehlená košeľa a zas iný potrebuje fyzický dotyk. Audiokniha vám objasní každý z týchto jazykov, pomôže vám objaviť jazyk lásky vás a vášho partnera a d…

Kocour v botách (1973)
Neprávem pozapomenutá rozhlasová dramatizace francouzské pohádky Charlese Perraulta, ovšem ve skvělém hereckém obsazení a v režii klasika rozhlasových pohádek: Jana Bergera. Hrají: Miroslav Masopust, Petr Kostka, Josef Beyvl, Jana Drbohlavová a Karel Höger!. Pěkný posl…

Poprask na laguně
Rozhlasovou adaptaci jedné z nejzdařilejších a nejhranějších komedií dramatika Carla Goldoniho natočila v roce 1987 režisérka Alena Adamcová s Petrem Haničincem, Ladislavem Peškem, Viktorem Preissem a dalšími vynikajícími herci. Texty písní: Ivo Fischer.

Galerie slávy - Jiří Krampol
Galerie slávy - Jiří Krampol - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Zvuk a střih: Kryštof Knop S Jiřím Krampolem o jeho dětství, mládí, studiích, o neobvyklé cestě k úspěchu, o cestování, sportu, o udávání, o …

Erben, Janečková: Zlatovláska
Titul bude lahůdkou pro malé i velké posluchače. Patnáct písniček ze slavné televizní pohádky, natočené v Československé televizi v roce 1974, s hudbou Angelo Michajlova, je nyní dokonale zvukově vyčistěno a vydáváno v původní interpretaci Jitky Molavcové, Petra Štěpánk…

O čtyřech vodnických oplátkách (1975)
Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p…

Humoristické povídky O.Henryho II
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Lidstvo: Dějiny naděje
Při pochybnostech vycházejte z dobra! Zajímavý pohled na problematiku krizových situací, lidskosti, dobra a zla. Jedno z autorova desatera zní: Při pochybnostech vycházejte z dobra! Je člověk od přirozenosti sobecký a nedůvěryhodný, nebo v něm převládá dobro, laskavos…

Miloš Nesvadba Dětem
Miloš Nesvadba (*17.4.1925) český herec a ilustrátor věnoval velkou část svého profesního života dětem - ilustroval dětské knihy a komixy, dětem byly věnovány pořady, které uváděl a přímo v nichpro děti kreslil. Jeho jméno je také úzce spjato s dvěma dětskými časopisy M…

Nesnesitelná lehkost bytí
Co zbylo z umírajících lidí v Kambodži? Jedna velká fotografie americké herečky, která drží v náručí žluté dítě. Co zbylo z Tomáše? Nápis: Chtěl království Boží na zemi. Co zbylo z Beethovena? Zamračený muž s nepravděpodobnou hřívou, který pronáší temným hlasem: „Es mus…

Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech
Kniha rozhovorů Aleše Palána s jedním z protagonistů Divadla Járy Cimrmana Miloněm Čepelkou, vydaná v roce 2016 nakladatelstvím Vyšehrad, vzbudila zájem veřejnosti především proto, že dotazovaný patří k nejoblíbenějším členům slavného souboru. Kdo by neznal jeho mamku z…

Roztěkané: Jak se žije ženám s ADHD
Proč máme v hlavě ohňostroj. Autorky, které se samy s ADHD potýkají, píší o desítkách žen, jimž tato diagnóza ztrpčuje život, a snaží se ukázat jim cestu, jak se k tomuto problému postavit. Jsou nesoustředěné, vyčerpané, skákají vám do řeči, impulzivně se rozhodují, špa…

Je těžké být bohem
Pozemšťan na cizí planetě, procházející právě temným údobím středověku, plným špíny, intrik a krutosti, to nemá lehké. Znalostmi, schopnostmi a technickými možnostmi je roven bohům. Někdy je ale opravdu těžké být bohem…

Setkání u kulatého stolku I
Setkání u kulatého stolku č. 4 a č. 5 z roku 1994 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Přemyslem Rutem, Janem Klusákem a Jiřím Justem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 4: Počasí - o atmosféře, o počasí a o nocích Téma Setkání č. 5: Počasí v lidové písni a…

Nasraná máma: Nekorektní průvodce prvním rokem mateřství
„Nemám do psí díry šajna, co se tady děje!“ Audioknižní podoba úspěšného blogu, kde autorka jadrným jazykem líčí pocity normální matky, která má jednoho dne v ruce mimino a neví si tak úplně rady ani s ním, ani sama se sebou. Pro spoustu žen je velmi úlevné číst, že poc…