Obrázek podcastu Vymazlené vraždy 3

Audiokniha Vymazlené vraždy 3

Délka:

4 hod 46 min

Čte:

Otakar Sovina

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Obrázek podcastu Plutoshine

Plutoshine

Přeměna Pluta v živou dýchající planetu je zatím nejambicióznějším vědeckým projektem lidstva. Pět a půl miliardy kilometrů od Slunce a dvě stě stupňů pod nulou – tento malý svět potřebuje hlavně světlo a teplo. Prostřednictvím zachycených asteroidů a slunečních zrcadel…

Obrázek podcastu S láskou od jezera

S láskou od jezera

Když smolařce Ettie nevyjde kariéra v Londýně, vrací se do Yorkshiru, kde na ni čeká pokušení v podobě jezera lákajícího k plavání. To se ovšem nachází na soukromém pozemku, jehož majitel nadšené sportovce vyhání. Dominik lpí na dodržování pravidel a spontánní Ettie ho …

Obrázek podcastu Píseň proroka

Píseň proroka

Temný deštivý večer na tichém dublinském předměstí. Eilish, mikrobioložka a matka čtyř dětí, otevře dveře rodinného domku a vidí venku dvě postavy. Příslušníci nově ustavené tajné policie přišli vyslýchat jejího manžela Larryho, odboráře. Irská demokracie se rozpadá, ze…

Obrázek podcastu Horníček: Jablko je vinno

Horníček: Jablko je vinno

Vybrané dialogy protagonistů ze stejnojmenné knihy Miroslava Horníčka ironizují úsměvně téměř scholastické spory o podílu žen či mužů na lidském pokroku. Na osudech tří známých historických dvojic jerelativizována vžitá představa o průběhů osudných setkání Samsona a Dal…

Obrázek podcastu Čtvrtek: O vodníku Čepečkovi

Čtvrtek: O vodníku Čepečkovi

Josef Dvořák vypráví příběhy hodného, spravedlivého a dobrosrdečného vodníka, který se vždy řádně postaral jak o svůj rybník tak i o jeho obyvatele. Podle knížky Václava Čtvrtka.

Obrázek podcastu Kdo trhá ocúny

Kdo trhá ocúny

Důchodkyně Ludmila se ocitne uprostřed dramatických událostí spojených s fingovanou krádeží šperků a starožitností.Jak to dopadne, když musí důvěřivá teta v důchodovém věku pohlídat sbírku šperků a starožitností své neteře, která odjede do Norska? A co teprve, když otev…

Obrázek podcastu Panáček

Panáček

Svérázná autobiografická výpověď o celoživotním boji se závislostí na alkoholu. Autor v knize věrně popisuje, jak alkohol plíživě začal ovládat jeho život a jak z mladické revolty přerostl nejprve v životní styl a poté v temného démona, který z něj udělal loutku a vzal …

Obrázek podcastu Svatební cesta do Jiljí (četba výběr)

Svatební cesta do Jiljí (četba výběr)

Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ. Vypravěč příběhu, trochu suchopárný pětatřicátník milující pořádek a řád, si chce otestovat svoji vyvolenou, dívku, která neumí číst v mapách a je na jeho vkus poněkud romantická a nesystematická. Vypraví se s ní na předs…

Obrázek podcastu Svědomí proti násilí

Svědomí proti násilí

Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos…

Obrázek podcastu Čo sa stane pri jazere

Čo sa stane pri jazere

Život sa mi nečakane zvrtol, a tak som sa rozhodla na čas opustiť New York. Vybrala som sa do otcovho rodného mestečka Laurel Lake, ktoré sa pýši titulom najpriateľskejšieho mesta. Oddych v príjemnej atmosfére som potrebovala ako soľ. Žiaľ, až také vrúcne privítanie ma …

Obrázek podcastu Ruce nad vodou

Ruce nad vodou

Po havárii vězeňského auta se v rozbouřené řece octnou odsouzený a jeho dozorce. Má člověk vždycky povinnost pomoci bližnímu a pro čí život má cenu riskovat svůj vlastní? Experimentální text má rámec rekonstrukce dramatické události, v níž se po havárii vězeňského auta …

Obrázek podcastu Srdce Evropy

Srdce Evropy

Když vaše srdce bije v rytmu valčíku Na krásném modrém Dunaji... Pozoruhodný dialog dvou vyprávěcích hlasů, které dělí více než sto let. Z naší přítomnosti se ozývá učitelka Anežka, která se snaží vyznat ve vlastních zmatcích i v nepřehledné době. Zároveň přemýšlí nad r…

Obrázek podcastu Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Autobiografické vyprávění o životě v pražské Libni.Spisovatel Stanislav Vávra se vyučil knihařem, v letech 1950-1952 byl členem Záběhlické skupiny surrealistů a Libeňských psychiků. Patřil k úzkému okruhu přátel Vladimíra Boudníka a Bohumila Hrabala: byl to právě Vladim…

Obrázek podcastu Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce. Darrell Standing si však i v těchto podmínkách dokázal získat svobodu, jakou poznal jen málokdo.…

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Obrázek podcastu Ekonomické bubliny

Ekonomické bubliny

Audiokniha na motivy knihy Ekonomické bubliny - druhé rozšířené vydání. Tato audiokniha je o krizích. Propad kvůli pandemii se liší od finanční krize, a ta zase jen zdánlivě připomíná horečku, během níž se prodávaly tulipány za cenu rodinných domů. Většina krizí ale má …

Obrázek podcastu Hraniční porucha osobnosti

Hraniční porucha osobnosti

Vznik poruchy, průběh a možnosti jejího překonání. V současné době stoupá počet lidí, kteří trpí takzvanými ranými poruchami. Jednou z nich je i borderline čili hraniční porucha osobnosti. Odborníci očekávají, že v budoucnosti bude výskyt raných poruch ještě častější n…

Obrázek podcastu S potížemi je jedna potíž

S potížemi je jedna potíž

Potíž není dávat si velké cíle Potíž je propouštět lidi, když se nedaří. Potíž není mít velké sny, ale probudit se uprostřed noci se studeným potem na zádech, když se náš sen promění v noční můru. S potížemi je potíž. Spousta lidí je nadšená, když vypráví o plánech na …

Obrázek podcastu Feministkou snadno a rychle

Feministkou snadno a rychle

Feministky řeší nesmysly, jako je pouštění žen do dveří. Ženy by měly mít děti. Mělas prostě říct ne. To jsou jen některé z mnoha poznámek, s nimiž se každý během rozhovorů o feminismu dříve či později setká. Dávat neustále dohromady argumenty a nabízet jinou perspekti…

Obrázek podcastu Šírou tu zemi, zemi jedinou

Šírou tu zemi, zemi jedinou

150. výročí úmrtí Karla Hynka Máchy (zemřel 6.11. 1836) stalo se pro Violu a Pražské kulturní středisko důvodem ke společnému pořadu, který se konal v neděli večer 9. listopadu 1986 v Divadle Jiřího Wolkra v Praze pod názvem Šírou tu zemi, zemi jedinou. Stejnojmenná gra…

Obrázek podcastu Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka

Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka

Profesor UK, prezident České křesťanské akademie a farář Akademické farnosti Praha, člen Evropské akademie věd a umění, Tomáš Halík patří mezi významné české intelektuály a morální autority, uznávané doma i ve světě. Je autorem řady knih, přeložených do různých světovýc…

Obrázek podcastu Naučte se investovat

Naučte se investovat

Audiokniha na motivy knihy Naučte se investovat - druhé rozšířené vydání od Daniela Gladiše. Chcete být finančně nezávislí? Naučte se investovat. Průvodcem vám bude tato audiokniha. Autor vás povede tak, že se naučíte rozlišovat mezi investicemi a spekulacemi, správně …

Obrázek podcastu Krásně jsem si početl

Krásně jsem si početl

Pásmo z korespondence a vzpomínek spisovatelů Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Blíženectví Arnošta Lustiga a Oty Pavla. Byli si navzájem ochránci i kritiky, shovívavými kolegy i věrnými druhy. Oba spolu pracovali v 50. letech v redakci Československého rozhlasu, s rodinami …