Audiokniha Všichni sou trapný

Božská rovnice: Hledání teorie všeho
Má vesmír plán? Anebo s námi hraje a bude hrát kostky? Nalezení teorie všeho – tedy zformulování jednotné teorie pole, která by skloubila čtyři základní přírodní síly – představuje pro fyziku svatý grál a pro zbytek lidstva divotvorný pokrok. Michio Kaku shrnuje peripet…

Ruka / Wallanderův svět
Desátý díl série případů komisaře Wallandera skrývající novelu a autorův doslov. Po třiceti letech na stejném pracovním místě chce unavený a nevrlý komisař Kurt Wallander konečně něco změnit. Když se mu naskytne příležitost koupit starý statek s rozlehlou zarostlou zahr…

Ultimátní průvodce těžbou bitcoinu
Tato kniha je komplexním průvodcem světem bitcoinové těžby. Je určena každému, komu toto odvětví připadá příliš technické, roztříštěné a neuchopitelné. Pomocí jednoduchých analogií a humoru vás vezme na cestu poznání a vysvětlí základy bitcoinu, mechaniky těžby a ekonom…

Krvavý rok 5784
Je 6. října před půlnocí a válečný zpravodaj David Borek leží v hotelové posteli v Kyjevě. Usíná a hlavou mu víří zcela všední myšlenky… O den později se však probouzí do brutálního rána. Teroristé Hamásu napadli Izrael a rozpoutali nejhorší masakr v dějinách státu. Už …

Spor
Byl poprvé nevěrný v lásce muž nebo žena? Ve francouzské komedii s Janem Hartlem a Dagmar Veškrnovou to má určit neobvyklý experiment. Milostná komedie Spor začíná sázkou Knížete a Dvorní dámy, zda nevěru způsobují muži, či ženy. Rozhodnou se tedy uskutečnit zajímavý a …

Hadohlavec
„Kdo chce zabít hada, musí mu utnout hlavu.“ (čínské přísloví) Americká patoložka Margaret Campbellová se vrací do Spojených států. Když je v jižním Texasu nalezen kamion plný mrtvých Číňanů, je k případu přizvána nejen ona, ale z politických důvodů také pekingský detek…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

12. století ze série Život ve staletích
Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb…

K čemu jsou dobří rampelníci
Víte, k čemu jsou dobří rampelníci?! - Bodejť byste to mohli vědět... Prozradíme vám jen, že jsou to skřítci, kteří se narodí ve starém opuštěném hnízdě na Třešňovém kopci a za pomoci kmotříka Větru se naučí všechny pro život nezbytné věci: hrát si, koupat se v kapičkác…

Hurvínkovy večerníčky - jaro-léto
Druhá část zvukového převedení nového loutkového seriálu Hurvínkův rok (podle stejnojmenné knížky) nabízí řadu humorných situací, sedm lehce zapamatovatelných písniček, k nímž hudbu složil a nahrál Emil Viklický i mistrovskou interpretaci Martina Kláska a Heleny Štáchov…

Život víry 2024/12
Život víry 2024/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: tradice – přítěž, nebo bohatství? Umíme slavit, nebo si s tím nevíme moc…

Mnoho povyku pro nic
"Snad nějaký klam zmátl ty tři muže," ptá se Otec Francisco po nepovedené svatbě hlavní hrdinky. Ve finále se konají svatby dvě, když je překonáno mnoho intrik a vyznáno spousta lásky. Jestli ale tím nic, kvůli kterému všechen ten povyk strhne, je intrika či láska, je v…

0 Tu – Svazek II.
„Život na Ooně, jak jsem jej znala dříve, nadobro skončil…“ Ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, pokračuje v líčení svého pohnutého života. Poté co byla uvězněna sadistickými Honty, dostala se zpět na svůj magrav. Nyní se však musí vyr…

Krakatit
Čapkovi se román psal velmi těžce. Není divu – zpracovává v něm totiž i své osobní dilema. V té době je totiž postaven před otázku, zda se oženit se svou přítelkyní Olgou Scheinpflugovou. Lékaři ani rodina, vzhledem k jeho neutěšenému zdravotnímu stavu, nejsou této vari…

Mezi tiárou a orlicí I.
Díky králi Vratislavovi se České země staly poprvé významnou silou středoevropské politiky. Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vypráví na základě dochovaných historických pramenů o jeho dlouhém a pohnutém živ otě. První díl sleduje osudy pětice Přemyslovců, …

Werich: Žluté mužátko
CD album s pohádkou Jana Wericha Žluté mužátko již v digitálním prodeji je, ale titul, kde střídá ve vyprávění herečka Stella Zázvorková původního vypravěče a autora Jana Wericha, přichází do digitálních obchodů poprvé. Posluchač může porovnat tyto dva skvělé vypravěče …

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (štvrtá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Súboj s láskou
Bratia Rafael a Ján Podmanickí z Bystrice, mocní veľmoži a lúpežní rytieri, ovládajú celé Považie a trasie sa pred nimi i šľachta na Morave a v Sliezsku. Sú nielen neľútostní bojovníci, ale aj obratní diplomati a všetky útoky proti nim sa končia ich víťazstvom. Príbuzen…

Marie Kubátová - Pohádky
Komplet obsahuje 277 minut pohádkových příběhů s plejádou známých českých herců Spisovatelka Marie Kubátová napsala řadu oblíbených knih pro děti, známá je také jako autorka literární předlohy televizního večerníčku Krkonošská pohádka. Komplet pohádek Marie Kubátové ob…

Erben: Pohádky
Ve zlatém fondu archivu Supraphonu patří nahrávky pro děti k jistotám a z těchto jistot pak klasika Erbenových pohádek v interpretaci Karla Högera k dosud nepřekonaným vrcholům! Na našich dvou albech je shromážděn výkvět pohádkářské romantické slovesnosti. Všichni znám…

Švédská cena míru
Komorní drama k výročí Komenského úmrtí i bělohorských událostí. S Viktorem Preissem, Františkem Němcem a Klárou Suchou. Je brzké zářijové ráno roku 1646. Evropa se probouzí do dalšího dne vleklé a vyčerpávající války. Konflikt nesený náboženskou nesmiřitelností mezi ka…

Treasure Island
Audiokniha Treasure Island namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. After Jim Hawkins finds a map in an old sea chest, he starts an exciting adventure which will take him to a far off island in search of treasure. He sets sail with …

Hrůza v Dunwichi
Dunwich byl odjakživa místem temným a ponurým. Ale až s příchodem rodiny Whateleyových se do něj vkradla skutečná hrůza. Atmosféra této ďábelské vesnice ležící kdesi v zapadlém koutě Massachusetts ještě zhoustne s narozením předčasně vyvinutého a obludného chlapce jméne…

Nejkrásnější pohádky - Kocour v botách
Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Kocour v botách v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

Zmizím ve tmě
„Budeš navěky umlčena a já zmizím ve tmě…“ „Zabiják z Golden State“ spáchal v 70. a 80. letech v okolí Los Angeles třináct vražd a znásilnil desítky žen. Třicet let po jeho řádění se Michelle McNamarová vydala po zdánlivě vychladlých stopách a začala pátrat po sériovém …