Audiokniha Všichni moji strýčkové

Mít vše hotovo
Audiokniha Mít vše hotovo vás naučí, jak se vyhnout typickým chybám při zvládání stavu, který většina z nás nazývá „nestíhám“. David Allen v ní vysvětluje, jak si pomocí metody GTD (Getting Things Done) rozdělit velký, zdánlivě neohraničený úkol na menší, konkrétní krok…

Mílový klub
Evan Zanders je postrachem chicagského hokeje i celé NHL. Bitky přitahuje jako magnet, většinu hrací doby tráví na trestné lavici a každý večer odchází domů s novou známostí na jednu noc. Rozhodit ho dokáže snad jen Stevie, nová letuška v soukromém letadle jeho týmu. Ta…

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Rudolfinská noc
Hra Oldřicha Daňka má dva hrdiny: hvězdáře a matematika Keplera a rudolfínskou Prahu. Keplerova životní dráha, vykoupena omyly i ztrátami, je ve hře vylíčena jako cesta ke svobodě ducha. Historie se ve hře váže s Kellerovým osudem a živé téma svobody s problémem její kř…

Zapomenuté věci zapomenutého génia (výběr z her)
Nabízený titul je cimrmanovsky voňavý. Všechno, co zahrnuje, bylo původně součástí jednotlivých her, avšak z nejrůznějších důvodů /většinou časových/ se to do inscenací jaksi nevešlo. Scénky, básněa písně seřazené na tomto albu jsou tedy historickou mozaikou cimrmanovsk…

Znamení lva
Melounář Teng se bude ucházet o ruku krásné Gwen, dcery statkáře Bang-Čenga, zvaného také Půlka města. Ten by tuze rád ovládl celé město, ale k tomu potřebuje dvě věci - zbavit se Tenga a spojit břehy říčky, která město rozděluje. Jenže právě tam kdesi v dáli u nenápadn…

Stopy dávnej minulosti 10
Záverečný zväzok knižného cyklu Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti autor už nestihol napísať, nečakane zomrel v decembri 2018. Jeho manželka, historička Daniela Dvořáková sa podujala zavŕšiť knižnú sériu namiesto neho. Na základe osobnej korešpondencie a literárnej po…

Život ve staletích - 16. století
Trochu jiný pohled na historii. Ve svém projektu se historik Vlastimil Vondruška zabývá událostmi i životem minulých staletí. Tentokrát obrátil pozornost k proměně života společnosti v 16. století. Zajímá vás, jaké bylo klima v 16. století či kolik obyvatel žilo v té do…

The Kiltem Massacre and other horror stories
The audiobook The Kìltem Massacre and other horror stories is based on the successful and highly rated book Horror Stories by Jan Opatřil, written by the author under the pseudonym Dan Angus. It contains 10 chilling short stories + the title story Kìltem Massacre. The b…

Deník astrálního cestování
Čtěte, pokud jste připraveni vzlétnout. Průvodce hmotnou, lucidní i astrální rovinou, od kterého se neodtrhnete. Odpovědi na otázky, které si kladete. Naučte se pojmenovávat své pocity, sledujte intuici. Průvodkyně a autorka vám otevře brány do astrální sféry a provede …

Jeden mrtvý navíc
Spor o nástupnictví vehnal Anglii do občanské války, a tak léta Páně 1138 prolilo krev i město Shrewsbury. Vítězní Štěpánovi žoldnéři dobyli tamní hrad a velitel rozkázal všech čtyřiadevadesát vzbouřenců pověsit, načež je místní benediktin, bylinkář a všudybyl Cadfael p…

Bídníci
Audioknižní událost sezóny. Legendární román francouzského klasika se dočkal mnoha filmových i muzikálových verzí. Hlavní postavu Jeana Valjeana si zahráli například Jean Gabin, Lino Ventura nebo Jean-Paul Belmondo. Ale pouze odvážný čtenář, který vzal do ruky velkolepý…

Treperendy
Co může způsobit obyčejný drb, pomluva nebo fáma, ukazuje rozverná situační komedie italského dramatika Carla Goldoniho. Napsal ji sice už v roce 1751, ale nenechte se mýlit - Treperendy jsou stále aktuální. Poslechněte si je s Jiřinou Jiráskovou, Martinem Štěpánkem a d…

Temný úkryt
Když je na schodech kostela v luxusním svatebním resortu nalezeno křehké tělíčko dvanáctileté Holly Mitchellové s panenkou z borových šišek pevně přitisknutou k hrudi, spěchá na místo činu detektiv Josie Quinnová. Tu dívku zná: její matka nabídla Josii pomoc. Při prohlí…

Stínem políbená
Noční můry ochránkyně Rose. Další strhující příběh z prostředí vampýrské akademie. Rose se připravuje na maturitu, ale jejím větším úkolem je chránit princeznu Lissu. Vše se začne komplikovat, když se Rose zamiluje do strážce Dimitrije. Naši hrdinové jsou zpět. Princezn…

Novinářem v Číně
Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události…

Čísla nelžou
Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická…

Rolland: Petr a Lucie. Dramatická montáž
Z komentáře k původnímu LP albu DV 5512 vydanému Supraphonem v roce 1959: Romain Rolland (*29.1.1866 - †30.12.1944) je jedním z největších a zároveň nejpokrokovějších tvůrců francouzské a světové literatury. Povídka "Petr a Lucie" byla poprvé vydána v roce 1920. Rolland…

Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
RNDr. František Šusta, PhD. pracoval deset let jako profesionální trenér zvířat v zoo a získal i řadu mezinárodních ocenění. Poté, co se krom exotů začal věnovat i psům, užasl nad oddaností a tolerancí, kterou projevují ve vztahu ke svým páníčkům. Tyto vlastnosti na jed…

Mycelium II: Led pod kůží
Věci, které zůstávají utajeny naší mysli, nad námi získávají moc. Tak dlouho Lodě čekaly – a konečně ho našly. Jejich sdílené vědomí se obrací ke Studni planetárního ticha, kde je Aš~šád z Fomalhiwy i Lucas Hildebrandt, a vybírají si svou oběť. Össeanka Kamëlë cítí Jeji…

Keď telo povie nie
Prevencia pred chorobami ľudstvo zamestnáva od nepamäti. Lekár a uznávaný autor Gábor Maté verí, že spôsob akým premýšľame a využívame svoju mozgovú kapacitu, má vplyv aj na naše fyzické zdravie. Ako súvisí Alzheimerova choroba s potlačenými emóciami? Môže človek zomrie…

Kolmo na Moskvu
Máte někdy chuť vyrazit někam hodně daleko? Třeba na kole? Jen si říkáte, že na takovou cestu nemáte dost času? Milan Martinec ukáže, že i v rámci normální dovolené je možné střihnout si například tři týdny do Moskvy a zpátky. Nebo zajet přes Alpy a Pyreneje k pobřeží A…

Z pamětí hmyzovědce
Jean Henri Fabre (1823-1915), fyzik, chemik, botanik, ale především entomolog, byl z valné části autodidaktem, v 19 letech pouze získal certifikát k učitelskému povolání. Význam jeho prací o životě hmyzu a pavouků nicméně nespočívá jenom v jejich biografické formě a lid…

O čem víme prd – Průvodce neznámým vesmírem
PROČ MÁ VESMÍR MAXIMÁLNÍ POVOLENOU RYCHLOST? CO (NEBO KDO) ÚTOČÍ NA ZEMI MALINKATÝMI SUPERRYCHLÝMI ČÁSTICEMI? CO JE TEMNÁ HMOTA A PROČ SI NÁS NEVŠÍMÁ? JSME VE VESMÍRU SAMI? Chtěli byste vědět, jak vznikl vesmír, z čeho se skládá a jak skončí? Chtěli byste chápat, odkud…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …