Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vražda v salonním coupé

Audiokniha Vražda v salonním coupé

Obrázek podcastu Baudelaire: Hořké propasti

Baudelaire: Hořké propasti

Původní EP titul 20369 "Charles Baudelaire Hořké propasti" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní tato malá ukázka z výboru sbírky Květy zla s básněmi Exotický parfum, Léthé, Semper eadem, Harmonie večera, Vyzvání na cestu, Podzimní zpěv a Spleen v překladech Karla Čapka, V

Obrázek podcastu Bílá velryba (rozhlasová hra)

Bílá velryba (rozhlasová hra)

Řekne-li se Bílá velryba, většinu z nás napadne Moby Dick. Tak nazval Herman Melville onoho tvora, který je ztělesněním přírody a současně jakýmsi symbolem tajemství, které není dáno člověku odhalit. Obsáhlý román amerického spisovatele - mimochodem obsahuje celkem 135

Obrázek podcastu 15 případů Sherlocka Holmese

15 případů Sherlocka Holmese

První kolekce patnácti detektivních příběhů od Arthura Conanan Doyla. Každý příběh představuje v nejlepším světle bystrost a důvtip Sherlocka Holmese a jeho věrného přítele Dr. Watsona, pro které je každý nový případ velkou výzvou k nažhavení mozkových buněk.

Obrázek podcastu Apokryfy

Apokryfy

Výběr pro tento dvouhodinový pořad zahrnuje apokryfy s biblickou tematikou: O desíti spravedlivých, Pseudo-Lot čili o vlastenectví, Svatá noc, Marta a Maria, Lazar, O pěti chlebích, Benchanan, Ukřižování, Pilátův večer a Pilátovo krédo. Na rozdíl od většiny ostatních po

Obrázek podcastu Bílá velryba

Bílá velryba

Píše se rok 1814. V přístavním městečku New Bedford se chystá mladý Izmael na moře. Dá se najmout na velrybářskou loď, jejíž kapitán Achab kdysi přišel o nohu v boji s bílou velrybou zvanou Moby Dick. Brzy se ukáže, že cílem nové výpravy není lov, ale pomsta za každou c

Obrázek podcastu Zakázaný chtíč

Zakázaný chtíč

Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N

Obrázek podcastu Seifert: Mozart v Praze, Branislav: Krásná láska

Seifert: Mozart v Praze, Branislav: Krásná láska

Původní titul DM 15053 "Mozart v Praze, Krásná láska" s verši Jaroslava Seiferta a Františka Branislava v interpretaci samotných autorů byl vydán v Supraphonu v roce 1957 - nyní vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo!

Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo!

Archiv Supraphonu, Českého rozhlasu a České televize ukrývá obrovské množství zvukového materiálu z uplynulých desetiletí. Mezi nimi pak svým rozsahem vévodí nejrůznější projevy, pásma a pořady, které propagovaly totalitní režim. Moc ve své nadutosti vytvořila tak nakon

Obrázek podcastu Časohrátky

Časohrátky

Tajemství příběhu se skrývá v dávných časech. Sněženka, dívka, které zmizela matka, je obdařena podivuhodnými vlastnostmi, které však zneužije. Za trest je proměněna ve starou ženu a přenesena do jiného času. Podle pověsti se však má narodit chlapec, který dokáže kouzlo

Obrázek podcastu Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka IV.

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka IV.

Pokračujeme ve vydávání Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, čtených Janem Werichem. Další část kompletní nahrávky nejslavnějšího českého románu

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat

Obrázek podcastu Neapolská choroba

Neapolská choroba

Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný

Obrázek podcastu O myších a lidech

O myších a lidech

Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si

Obrázek podcastu Černá rota aneb Válčili jsme za komančů

Černá rota aneb Válčili jsme za komančů

Kniha s humorem, ironií a jistou nadsázkou zachycuje dnes už takřka neuvěřitelný svět, který se v 70. a 80. letech minulého století skrýval za branami kasáren Československé lidové armády. Prostřednictvím hlavní postavy Vašulína se čtenáři seznámí s tím, co tehdejší mla

Obrázek podcastu Poletování jednoho ptáčka

Poletování jednoho ptáčka

Jedinečnou příležitost nahlédnout do životního příběhu Josefa Kroutvora, známého esejisty, historika umění a básníka, nabízí jeho vzpomínkové ohlédnutí Poletování jednoho ptáčka. Desetidílný seriál, rozdělený do krátkých kapitol, vychází z autorova rukopisu, který v roc

Obrázek podcastu Čarodějčin průvodce magickým pohostinstvím

Čarodějčin průvodce magickým pohostinstvím

ROZMARNÝ PŘÍBĚH O TOM, JAK JEDNA ČARODĚJKA DOSTALA DRUHOU ŠANCI! Saira měla být nadějí britského čarodějného cechu. Jenže pak porušila takový blbý, pitomý a vlastně docela nepodstatný zákon – oživila svou náhle zesnulou pratetu. No dobře, no. Jako bonus jí teď ještě po

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je

Obrázek podcastu Útěk na koloběžce

Útěk na koloběžce

I lidé s mentálním postižením mají své potřeby, příběhy a bláznivé činy. Lehce humorná a provokativní sonda do milostného života mladíka, který má o kolečko méně v hlavě, ale o kolečko více v srdci, a na dvou kolečkách prchá z ústavu sociální péče. Laurin Petrska se nar

Obrázek podcastu Baron Prášil

Baron Prášil

Fantastická dobrodružství slavného hrdiny v mistrném hereckém podání Miroslava Táborského Baron Prášil je jednou z nejznámějších literárních postav. Jeho nestárnoucí příběhy baví malé i velké již po mnoho generací. Neuvěřitelné příhody legendárního dobrodruha a mluvky

Obrázek podcastu Šach a mat

Šach a mat

DVA ŠACHOVÍ PROTIVNÍCI VE HŘE O LÁSKU Mallory už šachy nehraje. Svého snu se vzdala, aby se mohla věnovat nemocné mamě a mladším sestrám. V jiném vesmíru by se teď nejspíš chystala na vysokou, místo toho ale bere jednu směnu za druhou v autoservisu a snaží se vydělat d

Obrázek podcastu Mandragora

Mandragora

Snad nejznámější renesanční komedie zpracovává archetypální příběh milostného trojúhelníku, v němž stojí mladá a krásná dáma mezi starým, přihlouplým manželem a duchaplným ctitelem. Ke šťastnému rozuzlení příběhu tu dopomůže právě kořen tajuplné mandragory. Pro rozhlas

Obrázek podcastu Tenkrát o Vánocích

Tenkrát o Vánocích

Vánoce jsou tradičně nazývány svátky klidu a míru, pro hrdiny povídek devíti soudobých českých autorů je to ovšem spíše období plné nejistot, pochyb a často také tíživé samoty. Ale kdy jindy věřit ve šťastné konce než právě o Vánocích?

Obrázek podcastu Stopařův průvodce galaxií

Stopařův průvodce galaxií

Ano, stopovat po Galaxii se dá, dokonce za méně než třicet altajských dolarů denně. Zde je seznam toho, co k tomu potřebujete: kámoše, který už má projetou většinu galaktických barů; pivo; ručník; pouze reziduální pud sebezáchovy; vstřícnost k jiným formám života. A nes

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014

100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Burianová (historička z Národního muzea)

Obrázek podcastu Píseň proroka

Píseň proroka

Temný deštivý večer na tichém dublinském předměstí. Eilish, mikrobioložka a matka čtyř dětí, otevře dveře rodinného domku a vidí venku dvě postavy. Příslušníci nově ustavené tajné policie přišli vyslýchat jejího manžela Larryho, odboráře. Irská demokracie se rozpadá, ze