Audiokniha Vražda na golfovém hřišti

Tábor ztracených - 2. část
Druhá část dobrodružných povídek českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnáních."…

Rikki-tikki-tavi a jiné povídky o zvířatech
Výpravy do exotiky za zvířecí duší. Povídky Rudyarda Kiplinga vás potěší, dojmou, rozteskní, možná i rozpláčou. Autor Knihy džunglí opět potvrzuje, že rozumí zvířecí duši. Hrdiny šesti povídek autora nesmrtelné Knihy džunglí jsou zvířata. V jedné z nich malý mungo Rik…

Život víry 2026/03
Život víry 2026/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou: Lenka Malinová, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Broňa Procházková, Karolína Vološinová, Jakub Lofítek, Milan Remeš. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Kř…

Čarovné prstýnky
V pohádce Čarovné prstýnky se vydáme do Jizerských hor, kde se víla Bohdalka zamilovala do prstýnkáře Kuby a kdo ví, jak by to s jejich láskou dopadlo, nebýt kouzla, které v sobě ukrývaly na první pohled obyčejné prstýnky z pouti.Osoby a obsazení: vypravěčka (Gabriela …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

To nemyslíte vážně, pane Feynmane!
Vtipné, zajímavé a mnohdy neuvěřitelné příhody ze studentského, pracovního i osobního života jednoho z největších teoretických fyziků 20. století Richarda P. Feynmana. Byl to muž mnoha zájmů. Kromě své profese ovládal hru na bongo a byl také výborným malířem. Neodpovída…

Dokud dýchám
Po strašlivých loňských událostech to vypadá, že v městečku Tišiny konečně nastal klid. Jen Adam si stále dělá starosti o svého mladšího bratra Martina, který se izoloval od zbytku světa. Pak ale na stěnu jejich domu někdo napíše rudý výhružný vzkaz a pachatel se podepí…

Modlitba argentinských nocí
Toulky argentinským pralesem, osamělé bivaky v horách, setkání s pumou, výuka studentů či přednáška pro mládež. Katolický kněz a biolog Marek Orko Vácha vychází ve svých úvahách z konkrétních, někdy nebezpečných zážitků, aby je přetavil v text týkající se životně důleži…

Púštna hviezda
Harry Bosch sa na sklonku kariéry vracia k svojej „bielej veľrybe" - nedoriešenému prípadu, ktorý ho stále máta. Musí nájsť a potrestať vraha, ktorý pre peniaze vyvraždil rodinu s dvoma deťmi. No aby to dosiahol, musí sa pokúsiť zachrániť čerstvo obnovené oddelenie neuz…

Miláčku, zdechni!
Obraťte se s důvěrou na šamana. Od autorky knih Indiánský erotikon a jak jsem rodila syna z kmene Čerokí. Třicet povídek napsaných s vtipem a respektem k indiánské tradici a způsobu života. Životní zkušenost Danky Štoflové je unikátní: česká malířka odjela zkusit štěstí…

Petr Kachna
Petr Kachna, Vlaštovky a Amazonky na cestě za pokladem. Třetí kniha ze série o Vlaštovkách a Amazonkách se odehrává na moři, kam děti vypluly s Petrem Kachnou hledat poklad. Odolají pronásledujícím pirátům? Petr Kachna je třetí díl románového cyklu o prázdninových dobro…

Na mušce
Bestseller, podle kterého Netflix chystá film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, vychází česky! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodin…

Moderní komedie
Pokračování předchozího rozhlasového zpracování: Ságy rodu Forsytů v dramatizaci Františka Pavlíčka a režii Ivana Chrze. Děj se odvíjí ve dvacátých letech 20. století a líčí osudy třetí a čtvrté generace Forsytů. Hlavním hrdinou je mladý liberální aristokrat Michael Mo…

Veci ktoré v nás ostanú navždy
Bradatý zlý chlapec Knox si rád užíva život presne tak ako svojuj kávu: osamote. Teda ak nerátate jeho baseta Waylona. Knox neznáša drámu a nepoľaví, ani keď sa k nemu dostaví v podobe zúfalej nevesty, ktorá ušla spred oltára. Naomi práve utiekla z vlastnej svadby, no z…

Gottwaldova mumie
Naneštěstí pro Išku to není začátek anekdoty, ale její nové pracovní rutiny. Mladá vdova a matka malého chlapce nastupuje jako uklízečka do nejstřeženější budovy tehdejšího Československa — Mauzolea Klementa Gottwalda na pražském Vítkově. Mrtvý je tu uložen k věčnému od…

Daisy Jones & The Six
Sex, drogy, rokenrol a divoké sedmdesátky v dramatu kapely, které promlouvá i za jiné… Byla to jedna z nejslavnějších rockových kapel své doby. Fanoušci ji milovali, fanynky z ní šílely, recenzenti její hity vychvalovali do nebes a producenti si mnuli ruce nad milionov…

Příběhy sportovců, které políbila múza
Vlasta Burian, Johnny Weissmüller, Erich Tylínek, Sonja Henie, Lino Ventura, Dick Francis, Bud Spencer, Jurij Vlasov, Josef Nálepa, Toller Cranston. V pořadí daném rokem jejich narození obsahuje kniha deset příběhů těchto osobností, které svůj život zasvětily dvěma zdán…

Vztahy bez stížností
Audio verze nového bestselleru Willa Bowena. Čte Martin Stránský. Délka 7h 38m. Tím, že si stěžujeme, vytváříme mezi sebou určité spojení. Je snadné si společně zanadávat a přidat se ke všeobecné rozmrzelosti. Nejvíce ze všeho si ale stěžujeme na druhé lidi, což vede k …

Geniální přítelkyně I.
První díl „neapolské tetralogie“ Eleny Ferrante. Příběh Lily a Elen budete chtít poslouchat jedním dechem až do konce. Dvě ženy, které se poprvé setkaly v první třídě obecné školy a přes absolutní opačnost svých povah se spřátelily a přátelství jim vydrželo celý život.…

Barva z kosmu
Ve vesmíru strašidelného příběhu přesunul H. P. Lovecraft zdroj hrůzy z člověka a jeho malého světa do temných neprobádaných propastí mezihvězdného prostoru… Klasický hororový příběh H. P. Lovecrafta je poctou velikánovi tohoto literárního žánru a ideálním dárkem pro vš…

Delfy
Vedralův "spotřební Oidipús pro konec 80. let", jak zní podtitul hry, zdánlivě staví na konfrontaci tragické velikosti antického hrdiny a tragikomické malosti jeho dnešního protějšku s velkým H na začátku příjmení. Aktuálnosti hry však Vedral dosahuje tím, že cesta jedi…

Temná dcera
Leda je rozvedená profesorka anglické literatury. Má dvě dospělé dcery, které odjely za otcem do Kanady, a ona si konečně může užívat léta bez pracovních i rodinných povinností. Na pláži u moře se setkává s neapolskou rodinou, tolik podobnou té, z níž sama pochází. Její…

Rozložíš paměť
Ve 3.37 probudí hrdinu románu telefon a noční hovor s matkou rozčeří hladinu vzpomínek. Vrací ho do období dospívání v moravském Přerově, k zážitkům mladého queer chlapce vyrůstajícího v konzervativním průmyslovém městě, navíc v rodině, kde není peněz nazbyt. Vynořuje s…

Není římského lidu
Všichni plakali, jen Petronius se usmíval a v očích mu plál oheň. Oblíbený román líčí poměry v Římě za vlády císaře Nerona. Hlavní postavou je básník a osobní přítel císaře Gaius Petronius, svědek císařovy cesty ke slávě i prokletí. Generacemi čtenářů oblíbený, uhranči…