Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Voskovec a Werich: Osvobozené divadlo IV.

Audiokniha Voskovec a Werich: Osvobozené divadlo IV.

Obrázek podcastu Už teď mi chybíš

Už teď mi chybíš

Kdo vám kdy v životě nejvíc chyběl? Třináct renomovaných autorek a autorů napsalo povídky o tom, jak bolestně nám může scházet ten, koho jsme velmi milovali, ale pak ho vlivem osudových okolností ztratili – ať to byl manžel, milenec, učitel či rodič – a s jakou intenzit

Obrázek podcastu Nápoj lásky

Nápoj lásky

Víte, která slavná legenda inspirovala mladíka Nemorina k pátrání po Nápoji lásky, jenž se objevil i v názvu oblíbené komické opery Gaetana Donizettiho? A byl tím tajemným nápojem opravdu elixír od mastičkáře Dulcamary? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Jiráně

Obrázek podcastu Jabloňová panna

Jabloňová panna

Rozhlasová pohádka Františka Pavlíčka na motivy příběhu K.J.Erbena z roku 1979. Účinkují Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Jaromír Hanzlík, Sylva Sequensová a další. Vyprávění o dívce zrozené z jablka, do které se zamiloval král, ale oběma mladým lidem nebylo souzeno zůstat

Obrázek podcastu Paní Trumberryová si dává hádat

Paní Trumberryová si dává hádat

Výběr povídek získal název, který chce vzdát hold velkému kanadskému autorovi hovorovým výrazem naší mateřštiny. Nejde v něm o žádné nesmyslné vtipkování, ačkoliv Leacock si s gustem zahraje i se slovními vtípky, prostě s „ kanadou „. Je ovšem daleko víc než závazný špr

Obrázek podcastu Svoboda

Svoboda

Paměti 1954-2021 Politické memoáry desetiletí Život v NDR, vzpomínky na Prahu, pád Berlínské zdi, sjednocení Německa, Obama, Trump i Biden, Putin i Zelenskyj, obsazení Krymu, klimatické konference, ekonomické výzvy, covid, válka na Ukrajině… Čte Renata Volfová „Nemusíte

Obrázek podcastu Dekameron: Den devátý

Dekameron: Den devátý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s

Obrázek podcastu Církevní dějiny v zrcadle času II.

Církevní dějiny v zrcadle času II.

Druhý cyklus věnovaný církevním dějinám pokrývá období od prvního vatikánského koncilu do konce druhé světové války. Církevní historik profesor Martin Weis se v něm zaměřuje na nejrůznější historické milníky. Jaké reakce vyvolalo vyhlášení dogmatu o neomylnosti papeže?

Obrázek podcastu Andersens Märchen

Andersens Märchen

Vnímejte kouzlo nesmrtelných Andersenových příběhů, které se tolik liší od klasických pohádek. Avšak právě jejich svéráznost a autorova schopnost zachycení „všedních“ zázraků dílo předurčuje k úspěchu… Audiokniha nabízí pět vybraných pohádek: Císařovy nové šaty, Pasáček

Obrázek podcastu Rada moudrých - O přírodě

Rada moudrých - O přírodě

Podtitul tohoto pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak

Obrázek podcastu Klasické pohádky

Klasické pohádky

Deset klasických českých pohádek – Červená Karkulka, Hrnečku, vař!, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Sněhurka a sedm trpaslíků, Čert a Káča, Princ Bajaja, O rybáři a zlaté rybce, Sedmero krkavců, O Smolíčkovi pacholíčkovi Čtou Barbora Hrzánov

Obrázek podcastu SÉRIE C-L

SÉRIE C-L

Velká vlaková loupež a smrt mladé dívky. Souvislosti odhaluje major Kalaš. Legendární detektivka mistra oboru Eduarda Fikera. Major Kalaš se svým fámulem Karlíčkem vyšetřují výbuch vlaku, převážejícího velké množství peněz. Podezření na nešťastnou náhodu bere brzy za sv

Obrázek podcastu Skutečná

Skutečná

Petra Nesvačilová je herečka, režisérka a žena, která miluje život. V souboru krátkých fejetonů, povídek a úvah píše o svých vzpomínkách na dětství, ale i o nabitých dnech, které nepostrádají humor a nevšednost umělecké branže. Petřiny texty se opírají o základní hodnot

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Otec Vánoce a já

Otec Vánoce a já

Štědrý večer ohrožen! Otec Vánoce čelí pomluvám a Elfhelm zachvátil zmatek… Osiřelá Amélie našla nový domov a k tomu ty nejlepší adoptivní rodiče, jaké si jen mohla přát – vždy dobře naladěného Otce Vánoce a jeho usměvavou manželku Mary. Jenže zapadnout mezi elfy není p

Obrázek podcastu Obrana Mozarta

Obrana Mozarta

Pro všechny z nás, kteří si neumí představit život bez hudby. Vstupujete do světa hudby? Položte si otázky, na které si buď hned, nebo časem budete muset odpovědět. „Dílo se mi po přečtení jeví jako velmi potřebné a niterné krédo někoho, kdo celý život hudbou žil, kompo

Obrázek podcastu Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na

Obrázek podcastu Bratříček Golem

Bratříček Golem

V roce 1993 vyšel "Bratříček Golem", který je svéráznou a jedinečnou variantou staropražské legendy, úchvatný příběh, plný kouzel, napětí i humoru, odehrávající se v polovině 19. století, v ulicích pražského ghetta. Pojednává o zjevení malého zázračného Golemka, který p

Obrázek podcastu Doupě řvoucí smrti

Doupě řvoucí smrti

Temná fantasy. Ilja Muromec bojuje s loupežníkem Slavíkem. Juraj Červenák přepisuje ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy. Tentokrát Ilja Muromec bojuje s krvelačným loupežníkem Slavíkem. V novele o Iljovi Muromci už autor bere hlavní postavu o něco vážněji a nemí

Obrázek podcastu Temný les

Temný les

Země bude za 400 let vystavena invazi mimozemské rasy. Na Zemi už působí sofony, subatomární vyzvědači Trisolaranů, které dokáží odhalit i ty nejtajnější obranné plány lidstva. Existuje jen jedno místo, kde sofony nemohou odposlouchávat – lidské nitro. OSN světu předsta

Obrázek podcastu Farma zvířat

Farma zvířat

Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda

Obrázek podcastu Konec patriarchátu

Konec patriarchátu

Soubor vzpomínkových próz dramatika Františka Pavlíčka popisuje svérázné sousedy a prostředí rodného Lukova, moravské obce u Zlína. Půvabné vyprávění laskavě a s humorem oživuje svět, který definitivně zmizel. František Pavlíček vyprávění psal v době, kdy po podpisu Cha

Obrázek podcastu Nikdy se nevzdávej

Nikdy se nevzdávej

9 lekcí pro naplněný život. Inspirativní životní příběh stoletého Bena Ferencze, vyšetřovatele nacistických válečných zločinů, známého jako „žalobce zla“. Narodil se krátce po skončení první světové války v Transylvánii, v jednom z nejchudších koutů tehdejší Evropy na h

Obrázek podcastu Poznáš to z polibků

Poznáš to z polibků

Gareth St. Clair je v pěkné bryndě. Otec ho připravil o dědictví a jemu zbyl pouze starý rodinný deník, který může ukrývat tajemství z jeho minulosti a klíč k budoucnosti. Bohužel je psaný v italštině, z níž Gareth neumí ani slovo. Hyacinth Bridgertonová je dívka, které

Obrázek podcastu Deset

Deset

Neobyčejný deník obyčejné holky. Život je hned veselejší, když máte kamarádku, jako je Viki Perryová! Viki Perryová má deset. A deset, to už NĚCO znamená! Znamená to dvojciferné číslo narozenin, více odpovědnosti a skoro už i postup na druhý stupeň základní školy. Deset

Obrázek podcastu Flush

Flush

Očima kokršpaněla Flushe - a tedy nejen z nezvyklého úhlu pohledu, ale také s jemnou ironií - popisuje Virginia Woolfová zrod a vývoj velké, naplněné lásky dvou mimořádných osobností: básnířky Elisabeth Barrett-Browningové, autorky slavných Portugalských sonetů, a jejíh