Audiokniha Voskovec a Werich: Nashledanou v lepších časech

Zločiny v okolí Bezdězu
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Dýka s hadem – čte Jan Hyhlík Píše se rok 1269 a Oldřich z Chlumu byl nedávno jmenován královským prokurátorem a správcem hradu Bezděz. Má čerstvě po svatbě, na l…

Kdo zabil Snížka?
„Hrozně bych chtěla psa, kterej by byl jenom můj.“ Martina by si tolik přála vlastního psa. Malý bílý „vlček“ ji zaujal na první pohled. To ale ještě netušila, že se Snížkem budou samé potíže. Neposlouchá, nehraje si, utíká a skoro nikdo ze vsi ho nemá rád. Když pak Mar…

Ducháčkovic rodina aneb Tajemství půlnoční mlhy
Rodinu Ducháčkových už znáte! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich svérázné děti Simon, Olívie a Bubi budou tentokrát prožívat příhody, které spojuje tajemný mlžný opar. Seznámíme se s Mlžany z Blatšeru, dozvíme se, jaké záhady zkoumají na Mlžanské akademii věd, a v…

Petr Pan
Kouzelný příběh o chlapci, který se nikdy nestal dospělým. Na motivy pohádky Jamese Matthewse Barrieho pro rozhlas napsali Marie a Zdeněk Hořínkovi.Osoby a obsazení: vypravěč (Ladislav Mrkvička), Petr Pan (Vlastimil Brodský), víla Cililink (Veronika Žilková), Venda (Bar…

Divadlo, divadlo, divadlo / Josef Kajetán Tyl
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. Josef Kajetán Tyl (4.2.1808 – 11.7.1856) byl český dramatik, režisér, herec, překladatel, divadelní kritik, spisovatel a novinář. Byl nejvýraznější…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Překvapení skřítka Modrovouska
Už jste někdy potkali skřítka? Ne? Já ano, v krásném městě na soutoku Labe a Orlice. Má modré vousy a proto i poetické jméno Modrovousek. Miluje děti a překvapení, proto pro ně různá vymýšlí. Často však mile překvapí i dospělé. Pak se může stát, že místo vody teče v řec…

17. Finština - cestovní konverzace
17. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Hurvínkovo letní dobrodružství
Léto je dobou prázdnin a prázdniny dobou dobrodružství. Ne, že by je Spejbl a paní Kateřina zrovna vyhledávali, i když o Hurvínkovi a Máničce to tak úplně tvrdit nelze. A tak právě letní dobrodružství, které všichni zažili, bylo především Hurvínkovo. Vypráví o tom další…

Život víry 2024/04
Život víry 2024/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Přitahují mě problémové situace“ – rozhovor s Pavlem Plchotem Kazatel, během jehož …

Zločiny bez motivu
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Dobronínské morytáty Na počátku adventu přijíždí Jiří Adam z Dobronína s pomocníky bakalářem Petrem a jeho ženou Rozárkou na svou rodnou tvrz na Vysočině, kde si…

Horká jehla
Kubínova pohádka Horká jehla jinak než ji vyprávěl Jan Werich. Dramatizace oblíbené pohádky J.Š.Kubína - František Pavlíček. Osoby a obsazení: Kylián Drobínek, krejčí (Jaroslav Konečný), Filoména (Jana Andresíková), hospodský, Luciper (Václav Neužil) a Sirkuš, čert (Jan…

Znamení padlých
Mezi lidmi zuří válka, to nejhorší však teprve přijde Dva národy – jeden nekončící svár. Po deseti letech křehkého míru se rozhořel nový konflikt a nemilosrdně zasáhl do životů všech lidí. Styr a a Lišja se snaží odhalit viníky strašlivých jatek, každý z nich však z jin…

Rakoncaj. Měl jsem kliku
Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

Demokraté
Ve své první rozhlasové hře Demokraté navazuje Milan Jariš na tradici, která začíná u Stroupežnického zasedáním obecní rady v Honicích v Našich furiantech a končí dnes třeba Havelkovými Vlastníky. Zasedání nebo schůze, kam úřední nutnost svede na jedno místo lidi se spo…

Je těžké být lvem
Dojemný příběh o kamarádství a dobru, které v sobě nosí každý člověk, i ten lví. Od držitele Ceny Hanse Christiana Andersena. Příběh pro děti o životním snu jednoho mladého muže – proměně ve lva. Sen se splní, ale přicházejí komplikace. Dojemný příběh o dobru, které v s…

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.
Já jsem typ, co utíká. Teď už je ale na čase, abych se probudil… V sedmdesátých letech 20. století se na severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich živo…

Hornické vdovy
Autentické výpovědi osmi žen, hornických vdov z Ostravsko-Karvinska, vyslechla a zaznamenala publicistka Kamila Hladká do své knihy vydané v roce 2019. Nejstarší ženě bylo v době vzniku knihy 80 let (o svého muže přišla v roce 1961 na dole Dukla), nejmladší 36 (její muž…

Případ zatoulanýho rybáře
Tři vynikající detektivky z trampského prostředí od známého a oblíbeného autora, v nichž najdete napětí i humor, které k trampingu patří odjakživa. Případ zatoulanýho rybáře: Příběh začíná na velkém vandru party kamarádů z trampské osady Daisy v okamžiku, kdy najdou mrt…

Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas
Kde bolo, tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí slúžili u kráľa. V prvý rok si vyslúžili tri voly, v druhý tri kravy a napokon tri kone. Dvaja starší si vybrali statné tátoše a najmladší Janko len takú mrcinu. Bratia sa mu smiali, no netušili, že Jankov kôň veru nie je…

Fosilie
Při hledání společné řeči napříč generacemi je třeba začít ve vlastní rodině… Rozvedený zaměstnanec korporátu Vladimír, jemuž pomalu táhne na padesátku, se rád chlubí úspěšnou kariérou. Nicméně těm, na něž by chtěl zapůsobit nejvíc, je to podle všeho úplně jedno. Jeho h…

O princezně v oslí kůži
Vyprávění, které jistě znáte z filmového zpracování s Catherine Deneuvovou a Jeanem Maraisem, uslyšíte ve skvělém hereckém obsazení s Danou Medřickou, Eduardem Cupákem, Viktorem Preissem, Naďou Konvalinkovou a dalšími herci.. Pro rozhlas pohádku upravil Tomáš Pěkný a v …

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Černobílé pohádky
Černobílé pohádky napsalo 18 populárních českých autorů knížek pro děti i dospělé. V audioknize najdete vtipnou pohádku O kohoutkovi z pera Zdeňka Svěráka, půvabný příběh O Vilíkovi, který napsala Alena Mornštajnová, pohádku Petry Soukupové s názvem Klárka nebo třeba tr…

Janešová: Italština pro samouky
Podkladem pro náš digitální titul byly původní kazety (SU 5015-4 812) z produkce Supraphonu v roce 1995, které doprovázely učebnici autorky Jarmily Janešové Italština pro samouky vydanou nakladatelstvím LEDA, ISBN 80-901664-7-4