Obrázek podcastu Volání Kukačky

Audiokniha Volání Kukačky

Délka:

17 hod 40 min

Čte:

Petr Oliva

Vydavatel:

Albatros

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Anička ve městě

Anička ve městě

Aničku čeká v Praze spousta překvapení, okouzlení i zklamání, radostí i strastí a otázek, na které hledá odpovědi ve svém deníku. Žákyně druhé třídy si musí zvyknout na nové prostředí, školu, kamarádky, ale také si tu kupuje vysněné křečky. Co ještě ve městě objeví?

Obrázek podcastu Obejmi mě dočista, dočista…

Obejmi mě dočista, dočista…

Vítejte v povědomé budoucnosti – ve světě genderových, ekologických a sexuálních komisí, mocného Burnovernu a povinných identifikačních prstenů pro občany Společenství svobodného světa. Peněz, zboží i omamného terahopu je dostatek, na dobrou náladu dohlížejí školení man…

Obrázek podcastu Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd

Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd

Co bylo předtím, než se Pú potkal s Kryštůfkem Robinem. Anglická spisovatelka Jane Riordanová natolik milovala příběhy Medvídka Pú, že napsala příběh o tom, co předcházelo setkání Medvídka Pú a Kryštůfka Robina. Máte rádi dobrodružství Medvídka Pú, Kryštůfka Robina, Pr…

Obrázek podcastu Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě

Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě

Nová kniha Františka Koukolíka Bulšit je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nenápadné součásti naší kultury, o žvanění. Žvanění je staré jako lidstvo samo, nicméně jeho současný dosah je díky internetu a sociálním sítím globální a nesrovnatelně vyšší. Žvanění j…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval

Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Obrázek podcastu Mráz

Mráz

První díl francouzské bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem.Pracovníci elektrárny v Pyrenejích najdou jednoho dne mrtvolu koně zavěšenou na stožáru lanovky, která je tu jedinou přístupovou cestou. K vyšetřování je povolán Martin Servaz, velitel jednotky …

Obrázek podcastu Strašidlo z modrého pokoje

Strašidlo z modrého pokoje

Jaké zločiny má za sebou Patrick, který se stal duchem? Kdy a koho nejčastěji straší? Uslyšíte v komedii podle předlohy J. K. Jeroma s Taťjanou Medveckou, Ivanem Trojanem, Jiřím Holým a dalšími oblíbenými herci. Hrají: Taťjana Medvecká (Nanny), Soběslav Sejk (strýc), …

Obrázek podcastu Brána osudu

Brána osudu

Poslední román královny detektivek & Poslední případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky. Z kompletního seznamu díla královny detektivek Agathy Christie lze vyčíst, že příběhem amatérských detektivů Tommyho a Pentličky svou literární dráhu začínala a také končila. D…

Obrázek podcastu Smrt šumavského poustevníka

Smrt šumavského poustevníka

Kdo by zabíjel muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Poblíž hranic s Bavorskem, s nímž má České království napjaté vztahy, je nalezen mrtvý mnich. Komu prospěla záhadná vražda? Na to musí odpovědět Oldřich z Chlumu a jeho pomocníci. Královský p…

Obrázek podcastu Podnájemnice v závoji

Podnájemnice v závoji

Některé případy, které Sherlocku Holmesovi osobně poskytly jen málo příležitostí k rozehrání jeho proslulého důvtipu, vzešly z hrozných lidských tragédií. Takový je i případ Podnájemnice v závoji... Vyprávění ženy, skrývající obličej pod závojem, odhalí skutečný průběh …

Obrázek podcastu Můj přítel Maigret

Můj přítel Maigret

„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Obrázek podcastu Jedna bosá, druhá neobutá

Jedna bosá, druhá neobutá

Pod neotřelým názvem se skrývá soubor pětadvaceti povídek, jejichž náměty originální citlivá autorka čerpala převážně z trampského prostředí. Smutné i rozverné jsou krátké, přesto nadčasové úvahy a příběhy. Někdy docela obyčejné a někdy úplně zvláštní jsou osudy autorči…

Obrázek podcastu Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR

Navzdory: Příběh příslušníka speciálních sil AČR

Kniha Navzdory je unikátním a jedinečným příběhem válečného veterána Petra Matouše, vojáka z bojů v Afghánistánu a bývalého operátora 601. skupiny speciálních sil armády ČR. Navzdory není jen kniha. Je to život a zkušenost z rukou profesionálů. Tak pojďme využít vzácnéh…

Obrázek podcastu Červená kůlna

Červená kůlna

Dědeček z ostrova snů Nesentimentální, s humorem napsaný příběh o přátelství malého chlapce a starého muže, které spojuje osamělost. Míšův tatínek čte nevěřícně telegram: „Vaše objednaná Škoda MB 1000 zítra k vyzvednutí.“ Radost nezná mezí, první rodinné auto. Tatínek s…

Obrázek podcastu Ve zdech

Ve zdech

Sny jsou skutečné. Noční můry také. A proto je musí někdo pochytat. Ve zdech každého pokoje, ve kterém někdo někdy snil, se nachází Kraj snů, plný nejrůznějších postav, jejichž úkolem je chránit svět Snílků. Co kdyby se ale ve zdi objevila trhlina a hrozilo, že noční mů…

Obrázek podcastu SPRÁVNÁ PĚTKA na útěku

SPRÁVNÁ PĚTKA na útěku

„No dobrá, dobrá,“ chlácholil ji Julián, „taky nepůjdeš sama, půjdeme všichni. Musíme držet spolu.“ Georgina, jíž nikdo neřekne jinak než George, strávila třetinu prázdnin doma na Kirrinu jen se svým psem Timem. Zbytek Správné pětky, její bratranci a sestřenice Julián, …

Obrázek podcastu Strážce hvozdu

Strážce hvozdu

Líté boje o holý život v historické fantasy. Povídka autora historické fantasy se opět vrací do temných staletí v prvním miléniu po Kristu, kdy lidé bojují o holé životy s krutými nájezdníky. Na pomoc volají i démonické lesní síly, které je odpradávna chrání. Vraťme se …

Obrázek podcastu O poklad Ciboly

O poklad Ciboly

Brány se otevřely a lidstvo znovu zachvátila kolonizační horečka… Po událostech s mimozemskou protomolekulou a otevření prstencových bran mají lidé na dosah tisíc neobydlených světů. Do vesmírného pohraničí proudí osadníci hledající nový život – nebo prchající před tím …

Obrázek podcastu Murtagh

Murtagh

Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá co…

Obrázek podcastu Dubánek ve světě lidí

Dubánek ve světě lidí

Otevřete dvířka do dubánčího světa. Dubový lesní človíček se vydává na průzkum do světa lidí. Dubánek Borek chce všemu porozumět, ale zvědavost se mu stává málem osudnou. Dubánek Borek je velký neposeda. Když les v zimě utichne a zapadá sněhem, přesunou se dubánci do…

Obrázek podcastu Temné terárium

Temné terárium

Jak jistě víte, na světě je poměrně dost lidí, kterým se lepí smůla na paty, a pro sourozence Baudelairovy to platí dvojnásob. Je známo, že nepříznivé okolnosti dokážou zkazit i události, jež by jinak byly velmi příjemné. Musím vám, milí posluchači, hned na začátku šet…

Obrázek podcastu Tsunami blues

Tsunami blues

Osobní kubánské zkušenosti a kontakty posloužily jako inspirace při psaní třetího románu Markéty Pilátové s názvem Tsunami blues.Příběh je zasazen do současnosti, ale jeho kořeny spočívají hluboko ve 20. století: Mladá trumpetistka Karla přijde v roce 2004 v Thajsku kvů…

Obrázek podcastu Vatikánská princezna

Vatikánská princezna

Byla legendami opředená pověstná kráska Lucrezia Borgia, dcera kardinála a pozdějšího papeže Alexandra VI., zákeřnou femme fatale, nebo nevinnou dívkou, kterou příbuzní zneužívali pro své cíle? Vztahy v rodině Borgiů jsou bouřlivé... Dámou, která se skrývá pod označením…

Obrázek podcastu Útěky někam jinam

Útěky někam jinam

Helena kdysi utekla na samotu do lesů a dnes se vrací do města, kam tvrdila, že už nikdy nevkročí, a i Petra odešla na venkov za novým životem. Co bude muset dokázat Pavla, aby ji sousedé ve vesnici konečně přijali? Sen o útulné obci, kde lidé žijí v souladu s krajinou …