Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Volání divočiny - Mistři slova

Audiokniha Volání divočiny - Mistři slova

Délka:

3 hod 53 min

Čte:

Vladislav Beneš

Vydavatel:

Bookmedia

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Vzletem sokolím

Vzletem sokolím

Čtyřdílný dokudramatický seriál, který připomíná roky 1918, 1938, 1948 a 1968 na půdorysu sokolského hnutí u nás. Civilní dramata a osobní příběhy na pozadí velkých dějin.Česká obec sokolská, známější jako Sokol, je naprosto ojedinělý fenomén v českých a pravděpodobně i

Obrázek podcastu Opustíš-li mne

Opustíš-li mne

Dokumentární koláž na téma vztahu k domovu a životu ve vynucené emigraci. Herec a rozhlasový redaktor Jiří Hanák kladl v roce 1994 otázky lidem, kteří prožili velkou část svého života mimo svůj domov a hledali cestu zpět.

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan

Obrázek podcastu Veselohra s dvojníkem

Veselohra s dvojníkem

Vítězslav Nezval napsal Veselohru s dvojníkem pro rozhlas už v roce 1938 volně na motivy Calderonovy divadelní komedie Chudák ať má za ušima. Poprvé ji nastudoval režisér Bezdíček v roce 1939. Přinášíme vám rozhlasovou inscenaci režiséra Jiřího Rolla. Tuto galantní kome

Obrázek podcastu Divadlo J.K.Tyla Plzeň

Divadlo J.K.Tyla Plzeň

Původní 2LP komplet 2 18 0431 "Divadlo J.K.Tyla Plzeň" vydal Supraphon v roce 1978 u příležitosti 170. výročí narození J.K.Tyla ve spolupráci se Svazem českých dramatických umělců - nyní tento komplet s ukázkami z divadelních her nejen jmenovaného J.K Tyla, ale také aut

Obrázek podcastu Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare

Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. William Shakespeare (pokřtěn 26. dubna 1564 – zemřel 23. dubna 1616)

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 8 - Bogdan Trojak 06.06.2014

100 statečných - Host č. 8 - Bogdan Trojak 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - B. Trojak (publicista, básník, vinař, obchodník, organizátor festivalu Praha pije víno)

Obrázek podcastu Vražda pro Zlatého muže

Vražda pro Zlatého muže

Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se

Obrázek podcastu Kdo zabije Evu S.?

Kdo zabije Evu S.?

Detektivka, která chytne a nepustí. Kvalitně napsaná detektivka plná napětí. Sedmdesátileté Evě Stieglitzové začne kdosi vyhrožovat smrtí. Přestože její vnučka najme detektiva, je žena v luxusním hotelu zavražděna. Kdo usiloval o její smrt? Eva Stieglitzová má ve svých

Obrázek podcastu Od Mnichova k černé vráně

Od Mnichova k černé vráně

Další dokumentární návraty po stopách zvuku z archivu Českého rozhlasu. Zvukové záznamy z období podzimu 1938 až března 1939.

Obrázek podcastu Život víry 2021/6

Život víry 2021/6

Život víry 2021/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ztracený rok? Byl Duch svatý v uplynulém roce taky v karanténě? Co nám mů

Obrázek podcastu Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem

Jiří Sovák a jeho spisy aneb Léčba smíchem

Veselé příběhy ze života významného českého divadelního i filmového herce a komika Jiřího Sováka, který se ve svých vzpomínkách vrací nejen ke svému tatínkovi hostinskému, jenž tlumil jeho herecké touhy, ale i k mamince, která naopak k ochotnickému divadlu tíhla.Slavný

Obrázek podcastu Příběh mateřídoušky

Příběh mateřídoušky

Když se Anně začne hroutit manželství, odjede s tříletým synem ke své matce a při průzkumu chaloupky po předcích najde pytlík s mateřídouškou. Díky ní se dostává k událostem první poloviny dvacátého století, vyhroceným vztahům mezi Čechy a Poláky i velké lásce, které st

Obrázek podcastu Na ostrově harmonie

Na ostrově harmonie

Nechte se vést hlasem, vydechujícím slova, která se mění v obrazy, nechte se prostoupit vzácnými, tolik potřebnými stavy klidu, harmonie a hlubinného porozumění. Přirozená lidská schopnost imaginace a víra v její léčivou schopnost se nyní může bezpečně a harmonicky znov

Obrázek podcastu Hříchy pro posluchače rozhlasu 2 - Stopy ve sněhu

Hříchy pro posluchače rozhlasu 2 - Stopy ve sněhu

Stopy ve sněhuPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (Dana

Obrázek podcastu Moudrý zlatník (1968)

Moudrý zlatník (1968)

Příběh o moudrém, ale i šikovném zlatnickém učni Radošovi, který navíc dokáže navrátit princezně Liběně řeč, natočil v r. 1968 režisér Miloslav Disman.Účinkují : Růžena Merunková, Vladimír Hlavatý, Libuše Havelková, Karel Beníško, Alfred Strejček a další.Jméno Milosla

Obrázek podcastu Mozart a Salieri (1986)

Mozart a Salieri (1986)

Literárně-dramatická kompozice o tragickém konci ruského romantika s použitím motivů ze života obou géniů a Puškinovy hry Mozart a Salieri.Mezi Mozartem a Puškinem vskutku je možno nalézt paralely - geniální nadání, které se uplatňuje v konvenčním a konzervativním prost

Obrázek podcastu Básnický portrét Františka Halase

Básnický portrét Františka Halase

Z komentáře Ludvíka Kundery k původnímu LP albu DV 15222 "Básnický portrét Františka Halase" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Dílo Františka Halase není nepřehledně rozlehlé: dvanáct sbírek - z části velmi útlých; knížka veršů pro

Obrázek podcastu O dvanástich mesiačikoch

O dvanástich mesiačikoch

Na kraji jedného čierneho lesa, ktoré konca ani vidno nebolo, stála malá horárnička, v ktorej bývala vdova s dvoma dcérami. Vlastnou Holenou a nevlastnou Maruškou. Ako to už býva, vdova svojej dcére všetko po vôli robila a Marušku len hrešila - roboty hrsťami, chlieb so

Obrázek podcastu Infico

Infico

Předcházely tomu hodiny a hodiny testování, ověřovacích simulací a modelových scénářů. Jenže když pak došlo k tomu, že akce musela být najednou neplánovaně spuštěna, muselo se improvizovat. A každá improvizace generuje chyby. Ta, která se stala mně, ovšem byla megachybo

Obrázek podcastu Podbrdské ženy

Podbrdské ženy

Když chybí mateřská láska, ovlivní to celé generace Příběh o nelehkých lidských osudech v podhůří Brd na pozadí událostí minulého století. Emílie zažije bolesti války i nástup komunismu – ale možná ještě horší jsou pro ni samota a odcizení, které pociťuje v manželském ž

Obrázek podcastu Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření

Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření

Jak vystoupit z bludného kruhu vyčerpání? Syndrom vyhoření je stav naprostého fyzického a duševního vyčerpání s možnými vážnými zdravotními důsledky. Tuto knihu napsal známý psychiatr MUDr. Radkin Honzák pro lidi, kteří jsou pod silným tlakem stresorů a mohli by se kand

Obrázek podcastu Hudebně doložený Ezop

Hudebně doložený Ezop

Humorem i vtipem vás upoutá a pobaví rozhlasová hra Ilji Hurníka Hudebně doložený Ezop, ve které autor parafrázuje Ezopovy bajky a v řadě příběhů s nadsázkou nahlíží osudové lidské vztahy. Zásadním způsobem do nich rovněž nechává vstoupit svět hudby. V inscenaci Jiřího

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 13

Hovory o józe a mystice č. 13

Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Selfíčka

Selfíčka

Dříve si lidé psali deníky, aby pomohli paměti a zachytili pomíjivé okamžiky. Rembrandt si občas kreslil rychlé skicy, pérovky, zachycení momentu pár čarami. Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Marek Orko Vácha se naučil selfíčka n