Obrázek podcastu Volám sa Greta

Audiokniha Volám sa Greta

Délka:

1 hod 47 min

Čte:

Miroslava Frankovská

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Obrázek podcastu Pojar: Pojďte, pane, budeme si hrát

Pojar: Pojďte, pane, budeme si hrát

Dva medvědi, jeden malý a druhý velký, jeden chytrý, plný nápadů a druhý dobrácký s velkou chutí si zahrát. Oba se potkají v lese u Kolína a zjistí, že jsou bráchové. Od té chvíle si pořád hrají. Na lokomotivu, na auto, na semafor, na závory, na studánku.Ten větší si al…

Obrázek podcastu Všechny moje plesové sezóny

Všechny moje plesové sezóny

Jedna historka za druhou, tak se dá zkráceně popsat líčení všemožných příhod svo-bodných mládenců, kteří obrážejí plesy a kontaktují dívky za účelem seznámení. Ne-ustávají ani ve vinárnách a na ulici. Vždy je vhodná příležitost vyžádat si telefonní číslo. Pro některé hl…

Obrázek podcastu Reminiscencie

Reminiscencie

V kriminalistike platí zásada, že čím skôr sa detektívi dostanú k mŕtvole, tým väčšie majú šance na dolapenie vraha. Inak povedané, čím je prípad čerstvejší, tým je viac stôp na porovnávanie, tým je viac očitých svedkov, tým je lepšia východzia pozícia na vyšetrovanie. …

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu Malevil

Malevil

Rok příprav, dva roky práce ve studiu a jeden z nejpoutavějších příběhů francouzské literatury druhé poloviny 20. století konečně vychází i v audioknižní podobě. V režii Jana Jiráně, v hlavní roli s Martinem Myšičkou, uslyšíte dalších 34 vynikajících českých herců, kteř…

Obrázek podcastu Indiánský erotikon

Indiánský erotikon

Indiánská moudrost české ženy. Češka poznává v New Yorku svou životní lásku, Čerokéze Tammyho, s kterým pak stráví život mezi členy jeho kmene v Severní Karolíně. Něžné a vtipné vyprávění o přátelství, rodině, lásce a přírodě. Spokojená a šťastná žena, to je základ pev…

Obrázek podcastu Pikový kráľ

Pikový kráľ

Ďalší prípad komisára Ledeckého a jeho kolegov z oddelenia vrážd začína nálezom mŕtveho muža ázijského pôvodu vo vyschnutom koryte jedného z kanálov na periférii Bratislavy. Na základe niekoľkých strelných poranení nikto nespochybňuje, že ide o násilnú smrť zavinenú cud…

Obrázek podcastu Ani párem volů

Ani párem volů

Zachary nechce být sedlákem. Má plné zuby přehnané kontroly ze strany dědečka z otcovy strany. Chystá se opustit rodný statek. Dřív, než tak učiní, je odvlečen na dvůr císaře Urvala, a současně mnohem méně laskavého dědečka z matčiny strany. V srdci říše Mlžného roje, v…

Obrázek podcastu Staroměstský orloj

Staroměstský orloj

Audiokniha Staroměstský orloj obsahuje příběh ze Starých pověstí českých od Aloise Jiráska. Mistr slova Jiří Klem Vás provede s bohatou zvukovou skladbou Staroměstským orlojem a jeho pověstí. Režie: František Jílek Natočeno v roce 2021 ve studiu S Pro Alfa v Praze

Obrázek podcastu Povídky na tělo

Povídky na tělo

Obsazením největší audiokniha všech dob. Šestnáct partnerských a vztahových příběhů v interpretaci 17 českých hereček a herců. Lásky, rozchody, úsměvy i slzy. To vše s nadhledem a pochopením.

Obrázek podcastu "Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná…

Obrázek podcastu Oběť bez tváře

Oběť bez tváře

Pomsta umí být krutá, zvlášť je-li dokonalá. Dvě zohavené mrtvoly. Dva bývalí spolužáci. A u obou se našla třicet let stará třídní fotografie s jejich přeškrtnutými obličeji – vzkaz pro Fabiana Riska. Stockholmský detektiv Fabian Risk se právě vrátil zpět do rodného Hel…

Obrázek podcastu Košlerová: Včelí medvídci a Pučmeloud

Košlerová: Včelí medvídci a Pučmeloud

Úspěch včelích medvídků u dětského publika spočívá v souhře vtipného příběhu a chytrých písní Zdeňka Svěráka a Petra Skoumala. V dalším pokračování historek dvou čmeláků Čmeldy a Brumdy a jejich strašidla Pučmelouda se seznámíme také s paní Pučmeloudovou, do které se ob…

Obrázek podcastu S Thespidovou károu Jana Pivce

S Thespidovou károu Jana Pivce

JAN PIVEC (*19.5.1907 – † 10.5.1980) Z komentáře k původnímu LP albu 1218 3809 vydanému Supraphonem v roce 1986: Nejprve k názvu."Thespis, 6.st.př.n.l., řecký dramatický básník; jeho jméno spjato s počátkem antického divadla. Rok, kdy Thespis zvítězil v dramatickém záv…

Obrázek podcastu Ťahal dedko repku

Ťahal dedko repku

Možno to bolo vtedy, keď bol veľmi úrodný rok, alebo možno predtým a možno potom... jednoducho bolo raz tak, že dedkovi v záhrade vyrástla obrovitánska repa. Bola taká veľká, že ju sám nevládal vytiahnuť. Zavolal si teda na pomoc babku. Keď ani babka svojimi silami nepo…

Obrázek podcastu Česká poezie pro Základní devítileté školy - druhý výběr 2. část

Česká poezie pro Základní devítileté školy - druhý výběr 2. část

Z komentáře k původnímu LP albu DV 15156 vydanému Supraphonem v roce 1963: Druhý výběr českých básní ve školní řadě Gramofonového klubu prohlubuje a rozšiřuje možnosti prvého výběru z roku 1960: probouzet poslechem uměleckého přednesu zájem mladých lidí o poezii. Výběr …

Obrázek podcastu Ani mráčku na obláčku

Ani mráčku na obláčku

Vyprávění Jiřího Anderleho z rozhlasového cyklu Láska za lásku.

Obrázek podcastu Nepil: Pět báječných strýčků

Nepil: Pět báječných strýčků

Kdo by nechtěl mít báječného strýčka! Malá Minka jich má dokonce pět. Všechno začalo o Vánocích. Pod stromečkem našla Minka lyže a brzy nato vyjela s tatínkem a jeho pěti kamarády na hory.A tam zažila úplně jiná dobrodružství, než čekala… Všechny nevšední příběhy můžete…

Obrázek podcastu Psychiatr

Psychiatr

Čím dříve se dostanou do hlavy vraždícímu monstru, tím více zachrání životů… Ve vzpomínkách novináře Johna Moora ožívá děsivý kriminální případ, jehož dramatického vyšetřování se zúčastnil roku 1896 v New Yorku. Hrstka odvážných duší – mezi nimi i šéf newyorské policie …

Obrázek podcastu Vraždy v kruhu

Vraždy v kruhu

Kolik motivů může mít jedna vražda? Kolem mrtvého z jezera se vynoří plejáda svérázných osob: od pěstitele konopí přes renomovaného architekta, promiskuitního policistu až po tajemnou Kubánku. Spolu s kriminalistou Holinou nahlédneme hluboko do jejich životů propojených…

Obrázek podcastu Noční lov

Noční lov

Druhý případ Eriky Fosterové ve skvělém podání oblíbeného herce a dabéra Martina Stránského. Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má sváza…

Obrázek podcastu Neumann,S.K.: Kniha lesů, vod a strání

Neumann,S.K.: Kniha lesů, vod a strání

Původní audio kazetu 8 28 0156 "S.K.Neumann Kniha lesů, vod a strání" vydal Supraphon v roce 1973 - nyní tento titul v interpretaci Otakara Brouska vychází poprvé digitálně. Básnická sbírka KNIHA LESŮ, VOD A STRÁNÍ vznikla v tichých a klidných moravských lesích, kam se…

Obrázek podcastu Anička na horách

Anička na horách

Jsou zimní prázdniny a Anička vyráží s kamarádkami Ditou a Juljou na chalupu do Jizerských hor. Veselá dobrodružství, která společně prožívají, jsou narušená příjezdem spolužačky Katky. Je nafoukaná, protivná a nic ji nebaví. A tak se Anička musí postarat, aby tyhle prá…

Obrázek podcastu Ty to zvládneš, Lukáši!

Ty to zvládneš, Lukáši!

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát ale budou potřebovat pomoc i zvířátka… Chrochtík, Makovička a Daňka si užívají teplé pod…

Obrázek podcastu Hříchy otců

Hříchy otců

Má smysl otevírat skříň s kostlivcem? Čtvrtý případ knihkupce a bývalého policajta Matěje Mlynáře uzavírá tetralogii odehrávající se v Jindřichově Hradci a jeho okolí. Tentokrát bojuje proti organizovanému zločinu a odhalí, kdo zabil jeho otce. Čtvrtý případ knihkupce a…