Audiokniha Vnitřní hlas

Kirschner, Strakovi,I.a V.: První pomoc 1.
Původní LP 1118 4036 "První pomoc 1" z pera autorů Miloše Kirschnera a Ireny a Vladimíra Strakových v interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl, Hurvínek) a Heleny Štáchové (Mánička) vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Neviditelné dítě a jiné příběhy
Sbírka příběhů, které Tove napsala během svého toulání muminím údolím. „Musíte se vydat na dlouhou cestu, než opravdu zjistíte, jak nádherný je domov.“ Tove Janssonová Jediná sbírka povídek o Mumíncích, kterou Tove napsala. Obsahuje oblíbené příběhy Neviditelné dítě a V…

Benátská zrcadla
Jan Neruda. Fejeton z knihy Obrazy z ciziny z roku 1868 od zakladatele českého fejetonu. V cyklu Noční bibliotéka, režie Jana Bezdíčková.Účinkuje Václav Postránecký.

Quo vadis
Když v roce 1896 napsal Henryk Sienkiewicz (1846–1916) román Quo vadis, byl už proslulým polským spisovatelem. Teprve Quo vadis z něj však učinilo světoznámého autora a příběh z doby Neronovy byl také hlavním důvodem, proč byla Sienkiewiczovi v roce 1905 udělena Nobelov…

Perlorodky
V deseti pokračováních budeme společně sledovat osudy malého Ivana, který se po útěku z dětského domova shodou náhod dostává mezi tajné vodní skauty. Tajné proto, že se příběh odehrává v 70. letech minulého století, kdy byl skauting zakázaný. Ivan nakonec po různých per…

Kalendář
Kniha s vybranými novinovými sloupky z let 1920-24 Kalendář vyšla poprvé po smrti Karla Čapka v roce 1940. V těchto sloupcích se Karel Čapek představuje jako skvělý pozorovatel. Všímá si všeho - proměny krajiny během čtyř ročních dob, zvířat i hmyzu, vůně domu, železnič…

Lada: Nejlepší pohádky Josefa Lady
Malíř Josef Lada byl nejenom ilustrátorem, ale také spisovatelem pohádek, které, právě tak jako jeho obrázky, patří ke zlatému fondu tvorby pro děti. Z archivu Supraphonu jsme vybrali čtyři zdramatizované příběhy z jeho knih nejznámějších. V našem výběru se kocour Mikeš…

Naučte mě zabít draka
Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Křesťanská konference 1994 – Derek Prince
Kompletní digitalizovaná nahrávka z Křesťanské konference 1994, jejímž hlavním řečníkem byl britský biblický učitel Derek Prince. Ten kázal o úřadech v církvi a o duchovní situaci v Evropě. Nadčasové vyučování vás znovu povzbudí na vaší cestě za Ježíšem.

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

Neumannovy Poděbrady 1976
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Druhý díl této řady vydaný původně v Supraphonu na EP kompletu 0 88 0559-61 (1977) vychází nyní poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slo…

Život na Mississippi
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Angličtina – komunikační okruhy
Tento kurz je určen všem, kteří si chtějí procvičit a zároveň rozšířit slovní zásobu v angličtině. Ke každému slovíčku máte k dispozici i příkladovou větu, takže si slovíčko díky jeho použití v kontextu lépe zapamatujete. Příkladové věty jsou často i ustálené fráze, kte…

Sebevědomí
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

Meditační promluvy 5 - Očista a vysvobození mysli
Záznam promluv J. Vacka a J. Krutiny ze semináře v Jedlových Kostolanoch 2009. 1) Očista emocí a mysli, energetická podstata mysli, prvotní řízení pozornosti vědomí, rozpuštění ega a s ním i zdroj všech negací aj. 2) Práce s myslí, očista mysli, duchovní léčení aj.

Husovská dilemata
Jaké byly osobnost a doba mistra Jana Husa? Na tyto a další otázky hledá ve své knize odpověď teolog Ctirad Václav Pospíšil. O tématech publikace a dalším kontextu hovoří v šestidílném cyklu, který se věnuje právě mistru Janovi a jeho odkazu.

Čtveročasí básnictví českého 2
Z komentáře k původnímu LP kompletu 1218 0531, který vyšel v Supraphonu v roce 1983 - nyní vychází poprvé digitálně: "...Čtveročasí básnictví českého je malou antologií české literatury, počínaje středověkou poezií a konče raným obrozením. Je ovšem antologií, která nev…

Tartuffe
Molierova satirická komedie, která vadila i cenzuře při rozhlasovém zpracování na počátku padesátých let. Dobová nahrávka cyklu Nedělních divadelních večerů. Režie Miloslav Jareš.

Nepil: Po Praze chodím…
Originální průvodce pražskými hospůdkami a vinárnami.

Národní umělec Karel Vacek vzpomíná
Původní LP album "Národní umělec KAREL VACEK vzpomíná" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Poznámka slovesné redakce Supraphonu na LP albu (1983): Záznam vzpomínek Karla Vacka vznikl v prostředí jeho domova s použitím neprofesionální techn…

Zrcadlení
Titul plný poezie vydal v roce 1975 Supraphon v kompletu pod kat. číslem 0 88 0507-10. Jeho původní obal se bohužel v našem archivu nezachoval. Pedro Calderon de la Barca, Torquato Tasso, John Donne, Paul Fleming, George Gordon Byron, Jean-Arthur Rimbaud , Alexandr Ser…

Krajinou příběhů - četba z Knihy o Jizerských horách
Nevrlého Kniha o Jizerských horách stále zůstává vzorem pro literární zpracování vlastivědných titulů a inspirací ve vztahu člověka ke krajině a její historii. Informace o historii i přírodě, o cestách, pomníčcích, o místních jménech a místopisu, příběhy rozhleden i dom…

Škola malého stromu
Víte něco o duši amerických Indiánů? Víte, že stromy mluví? Víte, jak posílat zprávy prostřednictvím hvězd? Víte něco o smíchu a slzách v lidském srdci? Zaposlouchejte se do Školy Malého stromu a pochopíte pozoruhodnou jednotu člověka, přírody a kosmu. Příběh Malého str…

Obsluhoval jsem anglického krále
Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d…