Obrázek podcastu Vnitřní hlas

Audiokniha Vnitřní hlas

Délka:

12 hod 34 min

Čte:

Vasil Fridrich

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Hubnutí bez diet a cvičení

Hubnutí bez diet a cvičení

Představte si, že stojíte před zrcadlem. Jste nazí. Díváte se na sebe. Jste se sebou spokojení? Nebo chcete zhubnout???? Pokud chcete zhubnout, pak je tato audio kniha pro vás. Martina Králíčková ví, jak na to. Přitom diety nedrží. Nejí ani nízkotučné potraviny. Jí kli…

Obrázek podcastu Haló, paní Láryfáry

Haló, paní Láryfáry

Jak se léčí kašpařiny. Jak se léčí kašpařiny? Volejte paní Láryfáry, báječnou ženu, která má ráda děti a pokaždé najde nějaký zázračný způsob, jak je zbavit jejich chyb. Když je syn šašek, komediant a kašpar a dělá takové vylomeniny, že odrazuje tatínkovi zákazníky, je …

Obrázek podcastu Láska v době globálních klimatických změn

Láska v době globálních klimatických změn

Bangalore, Indie. Hotel konferenčního centra je pro Tomáše přijíždějícího na mezinárodní vědeckou konferenci jako malý ostrov známého vyspělého světa v moři hluku, smradu a vřavy rozvojové Indie. Vystaven zmatku a přelidněnosti města se hrdina snaží vyrovnat s kulturním…

Obrázek podcastu S láskou od jezera

S láskou od jezera

Když smolařce Ettie nevyjde kariéra v Londýně, vrací se do Yorkshiru, kde na ni čeká pokušení v podobě jezera lákajícího k plavání. To se ovšem nachází na soukromém pozemku, jehož majitel nadšené sportovce vyhání. Dominik lpí na dodržování pravidel a spontánní Ettie ho …

Obrázek podcastu Broučci

Broučci

Nejnovější audioverze jednoho z nejoblíbenějších děl české dětské literatury, legendárních příhod Broučka, Berušky, kmotřičky Janinky a dalších hrdinů. Pohádkové vyprávění o rodině a přátelích neposlušného svatojánského Broučka bydlícího za potokem pod jalovcem i s tatí…

Obrázek podcastu Případů se ujímá Jeeves

Případů se ujímá Jeeves

Když má mladý gentleman rozum, pořídí si komorníka. A když má štěstí, je tím komorníkem Jeeves. Pět povídek slavného britského humoristy, ve kterých ožívá svět staré dobré Anglie s mladými pány v kamaších, jejich strýčky, tetami, snoubenkami, komorníky a čaji o páté. V…

Obrázek podcastu Válka umění

Válka umění

>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Obrázek podcastu Netvor

Netvor

Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Obrázek podcastu Opouštím ostrov

Opouštím ostrov

Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot…

Obrázek podcastu Nepil: Dobrou a ještě lepší cestu

Nepil: Dobrou a ještě lepší cestu

Po úspěších titulů Františka Nepila Jak se dělá chalupa a Dobré a ještě lepší jitro vychází poprvé na zvukovém nosiči archivní nahrávka z roku 1989, v níž František Nepil vypráví o svých cestovatelských zážitcích. Snad každý cestovatel zná okamžiky, kdy s nadšením sděl…

Obrázek podcastu Dialog v předvečer soudu (1966)

Dialog v předvečer soudu (1966)

Neprávem zapomenutá inscenace textu, který zvítězil v roce 1966 v soutěži o nejlepší rozhlasovou hru. V hlavních rolích Felix Le Breux a Vladimír Šmeral, nebo také Karel Höger a Otakar BrousekAž jako čtyřicetiletý si dramatik a filmový scenárista Oldřich Daněk (1927-200…

Obrázek podcastu Podařený párek

Podařený párek

Texty folkloristy a dialektologa Josefa Štefana Kubína jsou pozoruhodné využitím nejrůznějších forem lidového nářečí. Tím spoluvytvářejí autentickou atmosféru časů krajánků, kteří za dobrou večeři platili hostitelům povídáním veselých i tajemných příběhů. Podařený páreč…

Obrázek podcastu Viděla jsem vraždu

Viděla jsem vraždu

„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př…

Obrázek podcastu Kmotra tetka Poledka

Kmotra tetka Poledka

Pořádnice si usmyslela, že jí patří miminko Martínek, a tak si ho odnesla... Co bude s Martínkem dál a co s tím má společného kmotra Poledka?Rozhlasová pohádka režisérky Markéty Jahodové v režii Karla Weinlicha.Hrají: Eva Horká, Jiří Langmajer, Stella Zázvorková a další…

Obrázek podcastu Katka už nebude divná

Katka už nebude divná

„Samozřejmě znám vyhublý lidi z instagramu, co maj eating disorders, ale tak já teda ani náhodou nevypadám.“ Dospívání není pro sraby. Katka o tom ví svoje, doma ji dusí máma a starší brácha, ve škole si s nikým nerozumí a do toho svádí nekonečný zápas s vlastní váhou. …

Obrázek podcastu Nabroušené pohádky a jiné macourkoviny

Nabroušené pohádky a jiné macourkoviny

Geniální soubor fantastických pohádek Miloše Macourka Nevšední, místy až výstřední pohádky ze světa, kde je vše vzhůru nohama. Vaše děti je budou milovat, a vy také ! Výlet do světa, kde je vše vzhůru nohama! Představte si, že se vaše klíče od domu, sklepa a zahrady do…

Obrázek podcastu Hadí kůže

Hadí kůže

Jedna ze starších rozhlasových pohádek dramatika Františka PavlíčkaÚčinkují František Smolík, Luděk Munzar, Růžena Merunková, František Hanus a další.

Obrázek podcastu Dyk: Milá sedmi loupežníků

Dyk: Milá sedmi loupežníků

Baladicky laděná poéma o lásce a zradě. Hlavní hrdinkou je odvážná dívka, která touží být volná, nechce se vázat a tak se přidá ke skupině loupežníků. Chce je milovat všechny stejně, každýz nich má nárok na její lásku. V průběhu děje se ale začíná její pohled na život a…

Obrázek podcastu Jen šmouha po nebi

Jen šmouha po nebi

Ve své nejnovější knize český spisovatel znovu otevírá a rozvíjí téma vykořeněnosti a návratů, téma střetu člověka s dějinami. I v popisech tragických události, fatálně se dotýkajících hlavního hrdiny, dokáže být Ivan Binar vtipný, ironický a své místo má v textu i nads…

Obrázek podcastu Záhada hlavolamu

Záhada hlavolamu

V temných Stínadlech se cosi dalo do pohybu! Klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – u toho nesmí chybět! Když chlapci poznají příběh zámečnického učně Jana Tleskače, podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území, k…

Obrázek podcastu Menzel: Míša Kulička v cirkuse

Menzel: Míša Kulička v cirkuse

V druhém dílu zvukové tetralogie o Míšovi Kuličkovi se představí hlavní hrdina v cirkuse. K hrdinům první části - Míšovi Kuličkovi, jeho mamince medvědici Barboře a popletenému strýčkovi Vasilovi - přibývají na tomto nosiči zvířata z cirkusu i půvabná tanečnice, která s…

Obrázek podcastu Tichá pošta

Tichá pošta

Hrdinství není fráze Čtyři povídky zasazené do období od konce druhé světové války až do nedávně minulosti spojuje výjimečná autorská erudice Jiřího Stránského, smysl pro vystižení atmosféry a především víra v lidi a vzájemnou pomoc. Čtyři povídky Jiřího Stránského js…

Obrázek podcastu Rozum a cit

Rozum a cit

Poslechnout hlas svého srdce, nebo si zachovat chladnou hlavu? „Několikrát zfilmovaný oblíbený román o hledání svého místa na slunci a opravdové lásce, která musí překonat dobové konvence a nemilosrdné intriky.“ Román sleduje tři sestry Dashwoodovy, které se musí přestě…

Obrázek podcastu Řečiště

Řečiště

Komorní drama pro dva herce Řečiště vypráví příběh ženy, kterou dostihla vlastní minulost. Odehrává se za druhé světové války. Hlavní hrdinka, úspěšná pražská divadelní herečka, se dostane do hledáčku gestapa poté, co její manžel emigroval na Západ. Před zatčením uteče …

Obrázek podcastu Na cestě k domovu – Příběhy zmizelé Šumavy

Na cestě k domovu – Příběhy zmizelé Šumavy

Šestihodinová nahrávka obsahuje celkem jedenáct vybraných a pravděpodobně nejznámějších příběhů, které spisovatel Šumavy zařadil do různých povídkových knih. Při jejich psaní čtenářům vylíčil skutečné události. Odehrály se v českém i německém prostředí, jsou veselé i sm…