Audiokniha Vlčák Kazan (rozhlasová hra)

Wintonovy děti - Otto Pick
„Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“ Sir Nicholas Winton. V roce 1939 zorganizoval Sir Nicholas Winton záchrannou akci, během které se mu podařilo zachránit 669 českých dětí z nacisty okupovaného Československa. Jedním ze zachráněných dětí byl tak…

Nejhorší rodiče na světě
Jasně, někteří rodiče jsou trapní - ale na tuhle partičku nemají ani náhodou. Těchto deset příběhů o nejúžasněji hloupých maminkách a bláznivě hloupých tatíncích na světě vás rozesměje. JSOU STOVKY způsobů, kterými rodiče ztrapňují svoje děti. Když plivnou na kapesník a…

Život: Moje cesta dějinami
Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Skrytý potenciál
>>„Tato skvělá kniha rozbije vaše představy o tom, co je třeba ke zlepšení a úspěchu.“ — Serena Williams, vítězka 23 grandslamů ve dvouhře

Panáček
Svérázná autobiografická výpověď o celoživotním boji se závislostí na alkoholu. Autor v knize věrně popisuje, jak alkohol plíživě začal ovládat jeho život a jak z mladické revolty přerostl nejprve v životní styl a poté v temného démona, který z něj udělal loutku a vzal …

Němčina pro mírně pokročilé B1, část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky němčštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znam…

Motýlek
Francouz Henri Charrière byl v roce 1931 nespravedlivě odsouzen za vraždu na doživotí, strávil dvanáct let v trestanecké kolonii na Ďábelských ostrovech, uprchl a dvacet let poté popsal svůj příběh v bestselleru, jehož filmová verze se Stevem McQueenem v titulní roli ob…

Zámek
Ve spletitém románovém příběhu zeměměřiče, který přišel do vesnice ovládané záhadným zámkem, do nějž se snaží za všech okolností proniknout, aby odhalil jeho tajemství, zachytil autor část své osobní životní situace i obecného lidského údělu a vylíčil stav, jejž sám cha…

Kdo ví, kde budu zítra
Co znamená být novinářem v 21. století / Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebo…

Přemyslovská epopej I. - Velký král
Historická sága začíná v českém knížectví, v němž se vlády ujímá mladý Přemysl Otakar I. Země je rozvrácena rodovými spory a oslabena agresivní politikou císaře. Přemysl se však nemíní vzdát. Miluje vlast svých předků a touží po moci. Vede obratná diplomatická jednání a…

Babičkou proti své vůli
Humoristicky laděný román zachycuje příběh ženy, která se stala babičkou na svůj vkus příliš brzy. Mladší syn sotva odrostl a Daniela se chystala roztáhnout křídla, jež jí ovšem přistřihla dcera Tereza oznámením, že čeká dítě. Daniela se srovnává s novou a nečekanou soc…

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

Figurky aneb Idylické úryvky ze zápisek advokátního koncipienta
Málokterému klasikovi české literatury se přihodilo, aby byl trvale zabydlen v čítankách a učebnicích několika generací, a přesto ho to nepřipravilo o čtenářskou oblibu. Jan Neruda mezi takové výjimky patří. Nemůžeme to tvrdit o celém jeho rozsáhlém díle, ale v případě …

Pověsti středních Brd
Soubor pověstí středních Brd zahrnuje lidová vyprávění z území vymezeného zhruba Hořovicemi na severu, obcí Dobřív na západě, Rožmitálem na jihu a Holým vrchem na východě. Je to prostředí plné temných lesů a tajuplných zákoutí, brdská krajina v tom trochu připomíná Šuma…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

AudioDiktáty pro 5. ročník
Balíček 20 audiodiktátů připraví žáky na náročnější učivo 5. ročníku i přechod na druhý stupeň. Procvičí si přídavná jména, zájmena, číslovky, slovesné tvary, shodu přísudku s podmětem i pravopis předpon a přípon. Diktáty vedou děti k samostatné práci, zlepšují pravopis…

Začátek něčeho krásného
Ilustrátorka Autumn se během jediného dne musí vyrovnat se smrtí dědečka i ztrátou vysněné práce v Londýně. Když se vydá načerpat inspiraci do Paříže, setká se s mužem, který jí kdysi zlomil srdce, což v ní probudí bolavé vzpomínky. Řešením je útěk do Jezerní oblasti v …

Evropa, náš domov: Od vylodění v Normandii po válku na Ukrajině
Sjednocená Evropa není bez chyb, ale právě proto si od nás žádá dennodenní péči. Barbarskou světovou válkou pobořená, pak dlouho rozdělená a zadrátovaná, vždy rozdrobená a s nejasnou východní hranicí, nicméně proto ochotná propojit to, co je očividně vlastností celku. M…

MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 3:1) - 1. finále
MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 3:1) - 1. finále 1. třetina 1:0 2. třetina 1:0 3. třetina 1:1 Branky: 10:35 Kaberle (Hlaváč), 37:20 Ručinský (Dvořák, Sýkora), 59:29. Dvořák (Šimíček) - 54:42 Lind komentují Aleš Procházka a Tomáš Lörincz

Tisíc let české poezie
Původní 3LP komplet 1 18 1704 Tisíc let české poezie vydal Supraphon v roce 1975 - nyní tento komplet vychází poprvé digitálně

Vánoční zpověď
Možná měl trochu smůlu. Unaven věčnými partnerskými konflikty a zahnán do kouta šel a nechal se napálit od lichvářů a podvodníků jako tisíce jiných lidí. Peníze nikdy nedostal, a přesto musel splácet. Co by udělal každý z nás? Zavolal na policii anebo navštívil advokáta…

Mateří doušky z Kytice K. J. Erbena
Původní EP album 0 39 9855 vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Můj život v Severní Koreji
Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Betlémské děcko
Jedna z legend o Kristu, jak je převyprávěla švédská spisovatelka Selma Lagerlöfová.