Audiokniha Vládci loutek

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Zlomky nekonečna
Milujeme jinak, když každý den může být poslední? Matt řeší podobné problémy jako většina jeho vrstevníků. Chce úspěšně dokončit střední školu, najít ideální vysokou, vycházet s rodiči a nalézt svoje místo ve světě. Když do jeho života vtrhne Erik, všechny trable se naj…

Zima v Thonnierice
Thornel měl původně namířeno k elfům. Nechal se však přesvědčit, aby strávil ještě jednu zimu v Thonnierice a pracoval pro mladého krále. Myslel si – a sám to také řekl – že jedna zima v Thonnierice ho nezabije. Neměl však ponětí, jak těžké to bude. Město je vystaveno ú…

Zavražděný sen a jiné povídky
„Zastavila se, v očích hrozný úlek. Nepromluvila a já také nic neříkal.“ Jeden z našich předních autorů psychologické prózy osvědčil mistrovský talent nejen při psaní románů, které dnes patří ke kanonickým dílům české meziválečné literatury, ale i ve své bohaté a pestré…

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Jak se daří, pane Králík?
Děkuju za optání, pane Lišák," opáčí na titulní otázku králík hned v úvodu pohádky. A od té doby se už bude snažit o jediné: nenechat se vychytralým lišákem napálit.Souboji pana Králíka s panem Lišákem v podání Václava Postráneckého a Josefa Dvořáka bude zdatně sekundov…

Večírek lhářů
Majestátní dům na hraně strmého útesu vzbuzuje emoce, zvědavost i tíseň a povídá se, že v něm straší. A právě tady Sophie Matthewsová slaví svých sladkých šestnáct ve velkém stylu. S nadějí pohlíží do budoucnosti a netuší, s jakými obavami na večírek přišly její matka K…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

První
Když byla America vybrána do Selekce ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude m…

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já
První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv…

Limonádový Joe
Humoristický román z roku 1946 o pistolníkovi z Divokého západu, který pije pouze Catlettovu limonádu, pomáhá utlačovaným a bojuje proti zlu a neřestem. Knižní předloha se od pozdějšího slavného filmu v mnohém liší, některé známé postavy mají jiné jméno, mnohé se ve fil…

Moli
Historie motýlků, které klavíristé zatracují, protože jim žerou plsť z kladívek. Jsou tu všichni, kteří patří do dějin... - praotec Mol, milostný pár či molí prorok. A nade všemi Pán, majitel klavíru.Výpravu do svébytného světa okřídlených nepřátel nejen klavíristů usku…

Otec hlava rodiny
Výběr ze známé humoristické knihy o běžných rodinných problémech a situacích. O rodinných figurkách. Hlavní postavou je velmi svérázný tatínek pan Day a jemu zcela na úrovni sekundující maminka paní Dayová...Čte: Svatopluk Beneš.

Zasľúbená zem
Strhujúce osobné rozprávanie o tom, ako sa tvorí história, z pera prezidenta, ktorý posilnil vieru Američanov v silu demokracie. V dlho očakávanej prvej časti memoárov prináša Barack Obama príbeh neuveriteľnej odysey mladého muža hľadajúceho svoju identitu, ktorý sa nak…

Zaječí příběhy
Ostřílený zaječí taťka Chlupáč se rozhodně nenudí ani se svým nejlepším (trochu prchlivým) kamarádem Huňáčem, ani se zlobivým Filípkem, ani s Povídálkem nebo dalšími zajíci z lesa. Oba kamarádi zažijí nepovedený výlet do hor, postaví se přivandrovalému Likvidátorovi, al…

Treperendy
Co může způsobit obyčejný drb, pomluva nebo fáma, ukazuje rozverná situační komedie italského dramatika Carla Goldoniho. Napsal ji sice už v roce 1751, ale nenechte se mýlit - Treperendy jsou stále aktuální. Poslechněte si je s Jiřinou Jiráskovou, Martinem Štěpánkem a d…

Osudy dobrého vojáka Švejka
Třináctidílná četba na pokračování z vybraných částí románu Jaroslava Haška. Vybral a připravil Zdeněk Jirotka. Čte Jan Pivec.

Buď užitečný
Nejslavnější kulturista všech dob. Ikonická filmová hvězda. Lídr šesté největší ekonomiky světa. Tři na první pohled zcela odlišné osobnosti se snoubí v jednom skutečném člověku. Tohle je Arnold Schwarzenegger. A na vrchol se nedostal náhodou. Jeho úspěch je výsledkem j…

Terror
Dvě lodě britského královského námořnictva – Erebus a Terror – se roku 1845 vydaly hledat severozápadní cestu, jak ovšem víme z historie, Franklinova expedice skončila tragicky. Co se vlastně stalo? Svou verzi událostí líčí kapitán Francis Crozier, velící na lodi Terror…

Nebezpečná hra
Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot…

Vítězství orla
"Se vstupem na britskou půdu roku 43 našeho letopočtu si centurion Macro uvědomí, že má před sebou jedno z nejobtížnějších tažení své vojenské kariéry, naplněné množstvím bitev. Během řady krvavých šarvátek musí Macro, jeho mladý podřízený Cato a římská armáda najít a z…

Slepá mapa
„Lidé přicházejí na svět z různých důvodů – z lásky, náhodou, nebo omylem. Já jsem se narodila kvůli bytu,“ předesílá hlavní hrdinka Anežka na začátku ságy o trojici žen, která se začala psát už před první světovou válkou. Do Anežčina osudu se promítají nejen životní př…

Jak omezit vtíravé myšlenky a zlepšit kvalitu života
Žijeme hektický život, v neustálém běhu zapomínáme na sebe a přestáváme vnímat své okolí. Jsme neustále pod tlakem, ze všech stran nás atakuje reklama, a neskutečné množství informací, zcela protichůdných. Dva roky covidu a válka na Ukrajině už jen dokonaly to, co v nás…

Dobří a zlí hrdinové, EN, CS
Dobří a zlí hrdinové, EN, CS je dvojjazyčná kniha napsaná v češtině a angličtině. Obsahuje 2000 vět, které jsou v češtině a postupně přeloženy do angličtiny. Slouží k rozvoji slovní zásoby v obou jazycích v oblasti psychologie osobnosti. Čtenáři se setkají se základním…

Wim Hof. Cesta Ledového muže
Jak Wim Hofova metoda přispívá k tomu, abyste trvale zářili zdravím? Současná věda již prokázala, že legendární metoda Wima Hofa založená na práci s dechem, myslí a chladem může opravdu výrazně napomoci k celkovému fyzickému i psychickému zdraví. Dodá nám tolik potřebno…