Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vladár

Audiokniha Vladár

Délka:

4 hod 0 min

Čte:

Michal Ďuriš

Vydavatel:

Publixing

Jazyk:

Slovensky

Žánr:

Klasika

Obrázek podcastu Můj strýček Oswald

Můj strýček Oswald

Během jídla a pití poslouchat zapovězeno. Hrozí udušení smíchem. Roald Dahl se opět představuje jako mistr humoristických příběhů plných bizarních detailů, mistrně vypointovaných k dokonalosti. K audioknihám tohoto druhu by měla být připojena varování: „Neposlouchejte

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova

Obrázek podcastu Lvářka

Lvářka

Fantazijní vyprávění, určené dětem od 13 do 150 let, odhaluje řadu tajemství spojených s osobnostmi magické rudolfinské doby Oba žijí ve stověžatém městě, každý v jiném století. On v jednadvacátém, ona v šestnáctém. A jedné letní noci se potkají na pražském vrchu Petří

Obrázek podcastu Zbroj světla

Zbroj světla

Pilíře země, Na věky věků, Ohnivý sloup a Večer a jitro, čtyři monumentální historické bestsellery Kena Folletta dokázaly oslovit miliony čtenářů na celém světě. Zatímco poslední uvedené dílo tuto kingesbridgeskou ságu dějové předchází, autorův nejnovější román Zbroj sv

Obrázek podcastu Lada: O Budulínkovi a Mandelince

Lada: O Budulínkovi a Mandelince

Málokteré novodobé pohádky setrvají v paměti tolika generací, jako popletené Nezbedné pohádky Josefa Lady. Pobavit se nad nimi ovšem může jen ten, který zná původní báchorky, ze kterých autor rošťácky vyšel a celé je po svém zamotal. V této dramatizaci z roku 1977 převy

Obrázek podcastu Konec vše napraví

Konec vše napraví

"Vposled se každý jinoch a každá mladá paní či slečna dá na cestu objevů a budou blouditi vesmírem lásky, jehož nesmírný čas a nesmírné dráhy jsou uvnitř pramalého srdce..." Nemáme v české literatuře mnoho autorů, jejichž jazyk a styl je tak osobitý, že je poznáme v kaž

Obrázek podcastu Řeka s rozpuštěnými vlasy

Řeka s rozpuštěnými vlasy

Táta umí něžně rozčesávat vlásky a při tom vypráví pohádky. Něžné pohádky, které vypráví tatínek své holčičce Anežce, nejsou jen ta ledajaké převyprávěnky. Tatínek si je poctivě vymýšlí a přitom se dívá na svět Anežčinýma očima. Napadlo vás někdy dívat se na svět z be

Obrázek podcastu Dostojevskij, dramatizace E.F.Burian: Bílé noci

Dostojevskij, dramatizace E.F.Burian: Bílé noci

Z komentáře Lubomíra Poživila k původnímu LP albu 11 0220-1 "F.M.Dostojevskij - dramatizace E.F.Burian Bílé noci" vydanému v Supraphonu v roce 1988 a nyní vydávanému poprvé digitálně: V době vydání této desky uplynulo třicet let od úmrtí národního umělce E.F.Buriana. Re

Obrázek podcastu Stopy dávnej minulosti 10

Stopy dávnej minulosti 10

Záverečný zväzok knižného cyklu Pavla Dvořáka Stopy dávnej minulosti autor už nestihol napísať, nečakane zomrel v decembri 2018. Jeho manželka, historička Daniela Dvořáková sa podujala zavŕšiť knižnú sériu namiesto neho. Na základe osobnej korešpondencie a literárnej po

Obrázek podcastu Obchodníci s vesmírem

Obchodníci s vesmírem

Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit

Obrázek podcastu Obdivuhodný svět vín

Obdivuhodný svět vín

Právě se vám dostává k poslechu první část edice o tuzemském a evropském vinařství. Je určena všem obdivovatelům vín, pravidelným či příležitostným konzumentům z řad laické i odborné veřejnosti. Poslouží k snadné orientaci při nákupu vína ve vinotéce, v obchodní síti, k

Obrázek podcastu Tajemství zázračné paměti

Tajemství zázračné paměti

Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo

Obrázek podcastu Svět jako duhová kulička

Svět jako duhová kulička

Knížku Svět jako skleněná duhová kulička psal publicista a někdejší "prezidentův vězeň" Vladimír Škutina v 70. letech 20. století ve vězení jako dopisy malé dceři Janě, aby věděla, odkud její otec pochází, jaké město je Praha a jaký vůbec byl život v Čechách před únorem

Obrázek podcastu Žil jsem zbytečně

Žil jsem zbytečně

Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl

Obrázek podcastu Planina

Planina

Román Planina vypráví příběh o vině a nevinnosti, o hranicích lidskosti, o střetu s nelítostnou přírodou i s vlastním nitrem. V knize se prolínají prvky psychologického thrilleru s komentářem současných společenských změn, které na Islandu nastaly v důsledku finanční kr

Obrázek podcastu Smrtící vzdělání

Smrtící vzdělání

Je to střední škola jako každá jiná. Akorát se tu vyučuje magie a občas jde o kejhák… Být dcerou známé čarodějky je v potměšilé loterii osudu výhra pouze zdánlivá. Galadriel Higginsová by totiž mnohem radši patřila mezi běžné šedé myšky. Proroctví praví, že se stane nej

Obrázek podcastu Stopárov sprievodca galaxiou

Stopárov sprievodca galaxiou

Slovenské vydanie slávneho sci-fi o cestovní naprieč galaxiou, o štyroch cestovateľoch a paranoidnom androidovi a najmä o neprekonateľnom humore pána Adamsa so všetkým čo má dobré sci-fi mať. Arthurovi Dentovi, celkom obyčajnému človiečikovi kdesi z Anglicka, raz vo štv

Obrázek podcastu Arnoštova cesta

Arnoštova cesta

Arnošt Lustig byl jedním z nejvýznamnějších světových spisovatelů, kteří se ve svých dílech věnovali holokaustu. Tento román v obrazech představuje hlavní momenty na jeho životní cestě. Mohou to být obrazy zásadní jak pro něj, tak pro jeho dceru Evu a syna Josefa. Kniha

Obrázek podcastu Ako zarobiť 500 USD predajom fyzických produktov na Amazone

Ako zarobiť 500 USD predajom fyzických produktov na Amazone

Stále žijeme v dobe, kedy kupujeme a predávame fyzické produkty. Od kuchynského náčinia až po predlžovacie káble pre našich digitálnych pomocníkov. Vytvorenie vlastného brandu a globálny predaj nie je žiaden veľký problém, pokiaľ k tomu využijete silu Amazonu. Ak si chc

Obrázek podcastu 12. století ze série Život ve staletích

12. století ze série Život ve staletích

Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Krev na kapradí

Krev na kapradí

Audiokniha navazuje na úspěšnou sérii povídek z různých okamžiků a míst české historie. První část obsahuje osm příběhů z období vlády krále Přemysla Otakara II. Hlavním vyšetřovatelem je královský prokurátor Oldřich z Chlumu, kterého provází nerozluční pomocníci panoš

Obrázek podcastu Rozhovor s Einsteinem

Rozhovor s Einsteinem

Formou dialogu titul předkládá názory A. Einsteina, týkající se životních hodnot jednotlivce i lidstva jako celku. Odrážejí nejen tvář důmyslného vědce, ale i člověka s hlubokým étosem, který svrhává člověka z piedestalu jedinečné bytosti do náruče pokory a lidskosti.

Obrázek podcastu Listy od nejkrásnější řeky

Listy od nejkrásnější řeky

Pásmo z dopisů Oty Pavla a jeho bratrů nabízí autentický pohled na Pavlův osobní život a jeho literární práci... Účinkují Jiří Ornest, Věra Kubánková, Jiří Samek a Stanislav Zindulka. Režie: Vladimír Tomeš. Natočeno v r. 1991Víš, mám radost z knihy, z úspěchu, ze slávy,