Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Víš, kde bydlí zvířata?

Audiokniha Víš, kde bydlí zvířata?

Délka:

3 hod 17 min

Čte:

Martin Preiss

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sova

Sova

V podivném hnízdě ze sovího peří je nalezeno tělo sedmnáctileté dívky. Bizarním případem se začíná zabývat zkušený detektiv Holger Munch. Pro nedostatek stop se však dostane do mrtvého bodu, dokud oddělení vražd nekontaktuje záhadný hacker. Ten jim pošle nahrávku, ve kt

Obrázek podcastu Eleanor se má vážně skvěle

Eleanor se má vážně skvěle

Svérázné Eleanor je jedno, co si o ní kdo myslí. Vystudovala literaturu, ale pracuje jako účetní. Miluje křížovky, po Glasgow chodí s taškou na kolečkách a víkendy tráví se svou jedinou kamarádkou – vodkou. Když pozná Raymonda, má ho jen za otravného kolegu. Mnohem víc

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti pro děti

Staré řecké báje a pověsti pro děti

Byli to bohové, kdo byli hlavními hybateli života ve starém Řecku. To oni tahali za neviditelné nitky lidských osudů. Z některých dobrodružství a příběhů se dozvíte, že bohové museli být často i velkými šprýmaři! Velkým hrdinům připravovali tajemné úkoly a stavěli do je

Obrázek podcastu Generálův prsten

Generálův prsten

Selma Lagerlöfová. Hra na motivy trilogie Löwensköldův prsten.Vzácný pečetní prsten zemřelého generála Bengta se stal příčinou utrpení jedné rodiny. Všichni kromě mladé Marit za to zaplatili smrtí, ale dívčino prokletí pokračuje, přestože ona je zcela nevinná a o prsten

Obrázek podcastu Dívka v orlích spárech

Dívka v orlích spárech

Sedmý díl série Milénium, tentokrát z pera Karin Smirnoff. Vzdálený sever Švédska zachvátila zlatá horečka. Dosud nevyužité přírodní zdroje lákají zástupy lidí, ne každý však přijíždí s čistými úmysly. Lisbeth Salanderovou sem nepřivádí vidina bohatství, nýbrž úkol stát

Obrázek podcastu Básnický portrét Josefa Hory

Básnický portrét Josefa Hory

Z komentáře Karla Bouška k původnímu albu DV 15140 "Básnický portrét Josefa Hory", které vydal Supraphon v roce 1962 a jež nyní vychází poprvé digitálně obohacené o Máchovské variace taktéž z pera Josefa Hory: Básník JOSEF HORA se narodil 6. července r. 1891 v Dobříni u

Obrázek podcastu Odkaz lidské mysli

Odkaz lidské mysli

Na Zemi roku 2043 přistálo mimozemské plavidlo a vypustilo černý sliz rozežírající všechno okolo. Ke zděšení lidstva tato hmota dokázala přebrat kontrolu i nad nejmodernějšími technologiemi. Planetu měli spasit robotičtí ochránci, jenže nastal problém – jejich stvořitel

Obrázek podcastu Případ hrozníčkové náušnice

Případ hrozníčkové náušnice

I tentokrát nás Slavomír znovu přesvědčí o své diplomatické uhlazenosti a mazanosti. Třetí ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Třetí kniha ze série historických

Obrázek podcastu Věže, příběh 11. září

Věže, příběh 11. září

11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k

Obrázek podcastu Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého 2

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého 2

Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což paní Kateřinu rozčilovalo, a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji paní Kateřině – Bábince – k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všichni

Obrázek podcastu David Hecl: Mluví k vám kapitán

David Hecl: Mluví k vám kapitán

Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim

Obrázek podcastu Veštica

Veštica

Detektívi z oddelenia vrážd sa už stretli so všetkými možnými aj nemožnými typmi vrahov – muži, ženy, mladí, starí, malí, veľkí, štíhli, tuční, šikovní, hlúpi, nohatí, čapatí, holohlaví, vlasatí, ale aby mal zákerný zabijak postihnutý chrup presne ako jeho obeť, s tým s

Obrázek podcastu Bouře

Bouře

Příběh o lásce a nenávisti, o mstě a odpuštění, vypráví o ztroskotancích, kteří se na pustém ostrově setkávají se zázraky a divy. Hra, spojující vrcholnou poezii s groteskní komikou smutných klaunů, ukazuje lidský život jako úchvatnou marnost. Slavná Shakespearova Bouře

Obrázek podcastu Ľudové rozprávky

Ľudové rozprávky

Spoločné dielo študentov Strednej zdravotníckej školy v Nových Zámkoch obsahuje 4 rozprávky z ľudovej tvorby . Diela boli nahovorené viachlasne študentmi a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi a hudobným podmazom.

Obrázek podcastu Vážka v jantaru

Vážka v jantaru

Skotsko vykrvácelo. Dokáže jejich láska otočit nemilosrdným kolem dějin zpět? Po tragické prohře na svazích skotské Vysočiny se Claire Randallová a Jamie Fraser vydávají do Francie za časů Ludvíka XV., v jejímž velmocenském postavení spatřují příslib nového začátku. A n

Obrázek podcastu Najtvrdší týpek

Najtvrdší týpek

16 000 kilometrov. 16 krajín. 352 dní. Russ Cook je prvým človekom, ktorý pozdĺžne prebehol celú Afriku. Od najjužnejšieho bodu kontinentu - mys Agulhas v Juhoafrickej republike, až po tuniský Ras Angela. Počas svojej dlhej cesty čelil púštnym búrkam, dažďovým pralesom,

Obrázek podcastu Proč nejsem komunistou I.

Proč nejsem komunistou I.

V roce 1924 otevřel Ferdinand Peroutka v časopise Přítomnost anketu Proč nejsem komunistou? Příspěvky do ní napsali přední čeští spisovatelé a intelektuálové - Karel a Josef Čapek, Jan Herben, František Langer, Josef Kopta, Fráňa Šrámek, Ladislav P. Procházka, Jaroslav

Obrázek podcastu Dokonalé stopy

Dokonalé stopy

{'cs': 'V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy. I

Obrázek podcastu Vzpoura na lodi Bounty

Vzpoura na lodi Bounty

Jediná odpověď na příkoří je vzpoura. Strhující román popisující skutečnou událost – vzpourou námořníků proti kapitánu Williamu Blighovi na britské lodi Bounty z roku 1789. „Čas šumí jako oceán a z jeho hlubin zaznívá píseň touhy po volnosti až k nám.“ Dobrodružný romá

Obrázek podcastu Zneužití

Zneužití

Léčba následků sexuálního či emočního násilí. Díky těm, kteří měli odvahu otevřeně hovořit o svých zážitcích a pocitech a s ochotou poskytli své soukromé zápisky, můžeme hlouběji porozumět dynamice sexuálního zneužívání. Lidé, kteří byli ve svém dětství vystaveni sexuá

Obrázek podcastu Křišťálový klíč III.

Křišťálový klíč III.

Podnikavý sklářský rod Heřmanů ve stínu blížící se Války o rakouské dědictví. Šestidílná kronika vypráví o osudech severočeského podnikatelského rodu Heřmanů od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na sklonku 18. století. Životní peripetie členů rodu, kteří se s

Obrázek podcastu Věznice parmská

Věznice parmská

Děj Věznice parmské je zasazen do Itálie, kterou Stendhal dobře znal, kterou miloval a v mnoha ohledech stavěl nad svou pravou vlast. Mladý italský šlechtic Fabricio del Dongo je, jako druhorozený syn markýze, určen pro kněžskou dráhu. Obdivuje však Napoleona a touží po

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Racek (1972)

Racek (1972)

Dílo klasika ruské literatury a dramatu na téma bolestného zápasu člověka o nalezení vlastní životní cesty a uplatnění talentu.Osoby a obsazení: Irena Nikolajevna Arkadina (Jiřina Petrovická), Konstantin Gavrilovič Treplev (Bořivoj Navrátil), Petr Nikolajevič Sorin (Vla