Audiokniha Víš, kde bydlí zvířata?

H2O a otázka zrcadlové sfingy
Za sedmero podsvětními říšemi je čeká Vulpesovo padouchárium… Vytoužená návštěva letního festivalu Kost-Live-Con, na kterou se skupinka přátel z klanu H2O jaksepatří vystrojila, vyústí v nečekanou tragédii. Hugo, Ofélie a Hubert v kostýmech oblíbených megahrdinů bezmocn…

Trujkunt I. - Dwur
Drsná škola severské krimi„po naszymu“. Rázovitý major ostravské kriminálky Roman Saran řeší vraždy, které doprovázejí neobvyklé okolnosti, osobité jako je region sám. První příběh z akční detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu naší země. Trujkunt j…

Hra na vraždu
„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Barvy mého Londýna
Postřehy zpravodaje z britské metropole. Postřehy bývalého zpravodaje České televize ve Velké Británii, které se nevešly do reportáží. Dolanský líčí své dojmy, zachycuje atmosféru míst a okamžiků. Bývalý zpravodaj České televize zaznamenával ve svých reportážích událost…

Život na uzdě
Žijeme v éře paradoxů: zatímco společnost bohatne, my lidé nejsme šťastnější. Psychických problémů přibývá a mnozí z nás hledají úlevu tam, kde není. Co se to s námi vlastně děje? Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Mentální kouč Marian Jelínek v rozhovoru s novinářkou…

Sedmilhářské střípky 2
Mnozí mají dosud v paměti populární rozhlasový cyklus Sedmilháři, ve kterém známé osobnosti kulturního života vyprávěly úsměvné příhody ze svého okolí. K "sedmilhářům" patřil tehdy i Vladimír Kalina, který po letech přichází s novými historkami o lidech známých ale i ne…

Nepil: Kočka se vdávala, pes se ženil
Kočka se vdávala, pes se ženil, titul s výstižným podtitulem "řetízek písniček, vyprávění a hádanek pro mateřské školy" Vyprávění Františka Nepila (v interpretaci Zdeňka Řehoře) o zvířátkách, která bývají na obyčejném dvorku a o řemeslech, která by měly děti znát, je pr…

Billy Summers
Udělá jen poslední pif paf a vypaří se jako Houdini. Vystačí si ale s maskou, díky níž zatím osudu unikal? Už je to vážně naposled, protože si chce dopřát důchod s milionem na zapikolovaném kontě. Billyho Summerse přestalo naplňovat zaměstnání nájemného snipera, byť odp…

Zamrzlé úsměvy
Album Zamrzlé úsměvy je poetické pásmo, kterému dali vzniknout Bolek Polívka a David Rotter, dlouholetí kolegové a přátelé. Rodilo se v době, která byla pro umělce zcela výjimečná, v době, kdy zůstali odříznuti od svého publika. Bolek s Davidem se s touto situací vyrovn…

Hranice
"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé …

Zavřu oči v modlitbě
Divadelní prkna prý znamenají svět. A klíč je v tom, že jsou vratká. Ne-li přímo ztrouchnivělá záští. Soukromou detektivní kancelář Julie Starkové vyhledá hvězda stockholmského Královského činoherního divadla Bianca Salová, vyděšená z toho, že ji v bytě stalkuje bývalý …

Anulka a pan Pětiočko
Anulka z Radostína je chudá osiřelá dívka, která přebývá u tetičky. Jednou ve vsi zahlédne pohledného, mladého pana zemana Floriana Pětiočka a hned se do něj zamiluje. Jenže i vodnická dcerka Plavuně se rozhodne, že se pan Pětiočko stane jejím ženichem. Mladý Florian je…

Klapzubova jedenáctka (1990)
Jedenáct zlobivých synů a bída nedá tatíkovi Klapzubovi spát. Ale jen do té doby, než přijde na ten úžasný nápad - prodá kozu, koupí dva míče a z kluků postaví fotbalové mužstvo. A to mužstvo dobude svět! Nestárnoucí román Eduarda Basse natočil jako dvoudílnou rozhlasov…

Bláznivé léto
Mumini zůstávají stále sami sebou. A přinášejí úsměv, radost a pohodu. Dobrodružství muminka, jeho rodiny a přátel patří k pokladům dětské literatury už od čtyřicátých let 20. století, kdy ve Finsku vyšla kniha poprvé. Američtí vědci zjistili, že neexistuje osoba, která…

Pobídky mezi nebem a zemí
Kratké povídky jsou jako mraveniště příběhů protkány odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů a hlavně upřímnými mezilidskými vztahy jednotlivých postav.

Poslední běh o život
Humorně laděné sci-fi o světě zabydleném roboty, kteří chovají poslední zbytky lidí ve stájích pro dostihy.Účinkují Jan Novotný, Ivan Řezáč, Petr Kostka, Helena Friedrichová, Svatopluk Matyáš, Ilja Racek, Karel Pospíšil, Petr Nárožný a další. Režie: Ivan Chrz.

Hodná holka
První případ detektivní kanceláře Veselá pravda. Kdysi býval Lukáš králem detektivek, ale ty časy už jsou pryč. Teď hledá vyhořelý spisovatel způsob, kterým by se mohl vrátit na výsluní. A jak lépe najít ztracenou múzu než během skutečného detektivního pátrání? Jenže ja…

Zákon rezonance
Toužíte po šťastných okamžicích, ale ony se stále zdají být naprosto nedosažitelné? Hledáte vysněného partnera, pevné zdraví, spokojený život podle svých představ? Přivolejte si je! Díky knize Zákon rezonance objevíte jednu ze základních pravd: do života si můžete přitá…

Rybolov v srdci
Sbírka vynikajících příběhů z rybářského prostředí, nad nimiž se často zasmějete, ale i nejednou zamyslíte, a které mnohdy vyvolají i silné pohnutí, je zároveň i čistou a přemýšlivou reflexí doby a upřímnou osobní zpovědí spisovatele, pro něhož je rybářství nejen pevnou…

Album pohádek "Supraphon dětem" 1. - Popelka, Stolečku, prostři se, Kocour v botách....
Obsahem prvního dílu naší nové miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsou dvě pohádky ve verších Popelka a Pohádka o zlaté kuličce, dále dvě klasické pohádky Stolečku, prostři se! a Kocour v botách. Tyto pohádky jsou určeny spíše starším dětěm, které se mohou zaposl…

Prokletá kniha
V pevnosti Košice záhadně zmizel císařský vyslanec. Stein a Barbarič vyšetřují. Plný dobrodružství a napětí je nový příběh notáře Barbariče a kapitána Steina. V Košicích pátrají po zmizelém astrologovi a vzácné knize, o kterou má císař eminentní zájem. Napětí a humor do…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Les
{'cs': 'První český slasherový román. V zónách smrti mizí lidé beze stopy\nNejvýraznější autor české hororové scény Jan Hlubek přichází se slasherovým románem, v němž se mísí krev, křik a bolest. V zónách smrti mizí lidé beze stopy…\nUž ho viděla, ten obličej... Vyhlíže…

Příběhy z olivového ostrova
Možná jste i vy navštívili některý z řeckých ostrovů. Na Korfu žije už nějaký čas Pavla Smetanová se svým řeckým manželem a dvěma česko-řeckými dětmi. Nabízí zasvěcený pohled na řecký ostrov a jeho obyvatele. Pracuje tu jako průvodkyně turistů. Uslyšíte mozaiku drobných…

Poslední drak
Jmenoval se Ajax a byl dokonale otráven životem. A to mu bylo teprve sto třicet dva let! Jak to dopadne, když se potká poslední drak na zeměkouli s posledním princem? Možná jste si nikdy nepředstavovali draka jako vegetariána. Možná jste ho vždycky vnímali jako krvela…