Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vilma běží o život

Audiokniha Vilma běží o život

Délka:

3 hod 15 min

Čte:

Jana Plodková

Vydavatel:

Albatros

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Elon Musk

Elon Musk

Když v Silicon Valley hledali po Stevu Jobsovi nový idol, našli jej ve svérázném Elonu Muskovi. Ve své investigativní biografii přináší reportér Ashlee Vance vyvážený pohled na život podnikatelského titána. Jako jediný novinář strávil desítky hodin se samotným Muskem, s

Obrázek podcastu 1795 – Honicí psi

1795 – Honicí psi

Seberte kuráž a přestaňte si namlouvat, že peklo jsou ti druzí. Celé je to Sodoma! Požár hornsbergetského sirotčince skoncoval s nadějemi, že peklo ve Stockholmu končí a strážci zbytků jeho soudnosti se vybabrali z nejhoršího. Naopak. „Město mostů“ je prostě Sodoma Seve

Obrázek podcastu Stříbrný tloušť

Stříbrný tloušť

Povídka Stříbrný tloušť z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy, je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Obrázek podcastu Staré pověsti české

Staré pověsti české

{'cs': 'Staré pověsti české převyprávěla autorka tak, aby jim snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy. Příjemný poslech!'}

Obrázek podcastu Poločas rozpadu

Poločas rozpadu

Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou al

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan

Obrázek podcastu Zlá minuta

Zlá minuta

Popelka opatrně slezl z autobusu a šel k bedně. Byla to velká, šedě natřená, bedna, jedna z těch, co stojí tu a tam na rozcestích, aby metaři měli odkud brát písek. V pozadí se zvedal velký třípatrový dům, úplně tmavý. Popelka došel k bedně, zvedl víko a hmátl po paměti

Obrázek podcastu RIP: Smrt je malebná

RIP: Smrt je malebná

Příběh o jedné či více vraždách, které právě s celou historkou opustily můj psací stroj. Usaďte se, prosím, do křesel a naslouchejte mému temnému hlasu. Do rána to zvládáme stihnout a vy pak budete moci šířit příběh dále. Jen račte dál, jen vstupte. Sedím tu sám, za sta

Obrázek podcastu Muž, který hledal svůj stín

Muž, který hledal svůj stín

„Vždycky jsem se tě chtěl zeptat na to dračí tetování…“ zmíní jednoho dne Holger Palmgren, který získal dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, jež Lisbeth Salanderová zažila v dětství. Dotazovaná si v té době odpykává kratší trest v ženské věznici Flodberga a směřu

Obrázek podcastu Dějiny lidských průserů

Dějiny lidských průserů

Vzrušující cesta po nejvíce kreativních a katastrofických f*ck ups v lidské historii aneb Co vše jsme kdy pořádně podělali – od našeho prvního předka, který spadne ze stromu, až po nejpozoruhodnější selhání současnosti. Během sedmdesáti tisíc let, co moderní člověk kráč

Obrázek podcastu Být normální je na hovno

Být normální je na hovno

Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste

Obrázek podcastu Tři mušketýři (1971)

Tři mušketýři (1971)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrůa jejich mladého přítele d´Artagnana se dočkala několika filmových podob

Obrázek podcastu Zápisky z tranzice

Zápisky z tranzice

Jaké to je, když člověk po dvaačtyřiceti letech v mužském těle náhle dojde k prozření, že je ženou? V říjnu roku 2021 si Daniela Špinar, úspěšná divadelní režisérka a svého času umělecká ředitelka činohry Národního divadla, položila zásadní otázku ohledně své identity a

Obrázek podcastu Dopamin

Dopamin

{'cs': 'Jak najít rovnováhu mezi potěšením a bolestí?\nTato kniha je o potěšení. Je ale také o bolesti. Hlavním tématem však je, jak najít křehkou rovnováhu mezi těmito dvěma protipóly, a proč je nyní více než kdy jindy nezbytné rovnováhu hledat.\nŽijeme v době neomezen

Obrázek podcastu Newtonův mozek

Newtonův mozek

Nejzajímavějším útvarem, pro který je dnes Jakub Arbes především vyhledáván a čten, je ovšem jeho romaneto. Termín, který mladému začínajícímu literátovi poradil sám Jan Neruda, označuje obsáhlejší povídku spojující tajuplné, dobrodružné a vědecko-fantastické motivy. Dě

Obrázek podcastu Všecky krásy světa

Všecky krásy světa

Rozmarné i teskné prózy a úvahy ze 70. let. V drobných vzpomínkách a příbězích Jaroslav Seifert evokuje dávno zmizelou atmosféru milované Prahy svého dětství a mládí, mladých umělců kolem Devětsilu, a vyznává se z přátelství k nim a z úcty a lásky k osobnostem generace

Obrázek podcastu Za zamčenými dveřmi

Za zamčenými dveřmi

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšná chirurgyně s poklidným a osamělým životem.

Obrázek podcastu Ani mráčku na obláčku

Ani mráčku na obláčku

Vyprávění Jiřího Anderleho z rozhlasového cyklu Láska za lásku.

Obrázek podcastu Hra o trůny - Bouře mečů

Hra o trůny - Bouře mečů

Z pěti uchazečů o trůn Západozemí je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí rušena stará spojenectví, zuří nemilosrdně dál. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů. Ta je však po

Obrázek podcastu Život víry 2022/04

Život víry 2022/04

Život víry 2022/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Víme, čemu věříme? Sedli byste si do trakaře, který veze provazochodec n

Obrázek podcastu Cesta kolem Měsíce

Cesta kolem Měsíce

Jules Verne téměř věšteckým způsobem předpověděl řadu prvků, které později lidé při cestě na Měsíc využili, konfrontoval protichůdné vědecké názory a vždy se včas zastavil, když vyprávění začalo být až příliš neuvěřitelné. Humorem a ironií pak maskoval nedostatek lidský

Obrázek podcastu Julius Zeyer

Julius Zeyer

Píše se rok 1891, v Praze se těší nadšené pozornosti Zemská výstava. Sjíždějí se na ní celebrity vlasteneckého života. Julius Zeyer v té době žije v dobrovolném exilu ve Vodňanech. Osud a jeho přátelé ho ale vystaví novým výzvám.Osud má podobu madam Kershow, dámy, se kt

Obrázek podcastu Život Ježíšův na Zemi

Život Ježíšův na Zemi

Život Ježíšův na Zemi - audiokniha zachycuje významné okamžiky Ježíšova života. Audiokniha obsahuje vybrané texty z knihy Z doznělých tisíciletí, ve které je vylíčen život a působení historických osobností, jež byly zvěstovateli a připravovateli cesty Pravdy na Zemi. Dě

Obrázek podcastu Pan Spencer

Pan Spencer

{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila