Audiokniha Vilma běží o život

Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu
Dalajlamova kočka je zpět se svými pozoruhodnými postřehy a pronikavými vhledy! Audio verze bestselleru Davida Michieho. Čte Ivana Jirešová. Délka 7h 14m. Nahráno ve studiu Chevaliere s.r.o. v roce 2020. Když dalajlamovi nejbližší stojí před úkolem pořídit Jeho Svatosti…

Se žlutou hvězdou v prázdném kupé
Věnováno mojí mamince a dalším šesti milionům těch, kteří zahynuli. Bylo jí necelých 16 let, když stála před nacistou a lékařem Josefem Mengelem v Osvětimi. Rozsudek smrti nad ní sice nevynesl, ale nad mámou ano. Autentický příběh jedné z posledních žijících pamětnic O…

Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy
Od Top Gear k farmě aneb Od rychlých aut k největšímu traktoru. Pokračování knihy bývalého moderátora televizního pořadu Top Gear, který si během covidu pořídil farmu a místo prohánění rychlých aut začal řídit největší traktor na světě. Pokračování první knihy sloupků s…

Dcery naděje
KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ OSUDNÝ DOPIS NEČEKANÁ ŠANCE Wiesbaden, 1959 Kavárnu U Anděla nyní vede dcera Hilda a vnáší do tradičního domu svěží vítr. Skutečnou šťastnou náhodou se stane nový cukrář, jehož svůdné dortové kreace lákají do kavárny čím dál víc hostů. Hilda a …

Album pohádek "Supraphon dětem" 4. - Baron Mluvka ze Samochval, Kdo jinému jámu kopá, O smutném dědečkovi...
Pro čtvrtý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsme připravili výběr pohádek Pavla Gryma - Baron mluvka ze Samochval, Marie Jehličkové - Kdo jinému jámu kopá Václava Bárty - O smutném dědečkovi, Ivana Bednáře - Jak se pavučinka naučila plavat a Vladimíra Strak…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke
Čert a Kača, O Smolíčkovi, O kohútkovi a sliepočke - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Noční lov
Druhý případ Eriky Fosterové ve skvělém podání oblíbeného herce a dabéra Martina Stránského. Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má sváza…

Macourek, Vorlíček, Sýkora: Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
Scénář Miloše Macourka a Václava Vorlíčka ke stejnojmennému filmu, převyprávěný Pavlem Sýkorou, je podkladem pro vyprávění Petra Nárožného. Ten je již neodmyslitelným interpretem podivuhodných příhodžáků III. B., kteří vlastní kouzelné sluchátko, plnící každé přání. V t…

Panský dům a jeho dcery
Marie a Paul Melzerovi si užívají rodinného života, ale jejich štěstí netrvá dlouho. Vypukla první světová válka a muži narukují na frontu. Paul jako dědic průmyslnické rodiny je zpočátku zproštěn vojenské povinnosti, neboť je potřebný doma jako odborník v továrně. Jenž…

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

Závěj
Temný katastrofický román od celosvětově oblíbené mistryně mrazivých příběhů. Tři obyčejní lidé čelí hrozivé skutečnosti a riskují vše, aby přežili. Hannah se probouzí v havarovaném autobusu uvězněném vánicí, obklopená mrtvými a raněnými. Meg sedí v lanovce, která uvízl…

Tichý pláč
Pokud chce Josie Quinnová zachránit další životy, musí rozluštit, kdo skrývá temné tajemství. Zvládne Josie rozehnat mlhu lží včas? Odpověď přináší další audiokniha bestsellerové autorky Lisy Reganové v přesvědčivém podání Jitky Ježkové.

Život víry 2026/02
Život víry 2026/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Jakub Lofítek, Lenka Malinová a Daniel Zeman. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * 3333 kilometrů divočinou (rozhovor s Danielem Pumrem) Daniel Pumr se neboj…

Princezna zakletá v čase
4 hodiny poutavého čtení Marka Lambory, představitele Jana z Calderonu, a Simony Háby Zmrzlé, která ve filmu ztvárnila čarodějnici Murien. 144 stránek, 14 originálních povídek, 10 charakteristik postav a spousta dalších kapitol pojednávajících o světě jménem Oberon.

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Můj příšerný syn
„Adámek zdědil po tatínkovi všechno – podobu i vlastnosti. Bohužel jen ty špatné…“ říká s nadsázkou sobě vlastní herečka a spisovatelka Ivanka Devátá. V zábavném a nostalgickém vyprávění o svém mladším synovi Adamovi se noří do početných vzpomínek – na synovo dětství a …

Chyť mě, jestli to dokážeš
Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách. Zločincům obvykle nefandíme, ale Frankovu stylu nikdo neodolá! Každý dostihový sázkař vám řekne, že nejjistější způsob, jak zůstat švorc, je sázet na mladé klisničky. Dívky, s nimiž Frank Abagnale chod…

Kolonie
Temná upírská detektivka od autorky bestsellerů Kříďák, Upálené a Závěj. Barbara Atkinsová přijíždí do zapadlého aljašského městečka Deadhart vyšetřit vraždu středoškoláka, která na první pohled vypadá jako jasný útok upírů. Ti žijí v nedaleké kolonii, a i když už nesaj…

Sucho
Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli…

Ztracená brána
V spletitém podzemí Starého Města řádí záhadné monstrum. Jeho oběti mají na těle zvláštní škrábance. Ke všem napadením došlo poblíž rotundy svatého Kříže. Podle pověstí podobné stvoření utočilo na stejném místě již počátkem 15. století. Pokouší se pachatel napodobovat s…

Proč sníme
>> Bez snů by lidstvo nebylo tam, kde je.

Ve znamení Kon-tiki
„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b…

Brouk Pytlík
Všechno vím, všechno znám! Kniha ze zlatého fondu dětské literatury od autora Ferdy mravence, ve které se brouk Pytlík stává hlavním hrdinou a rozesměje i ty nejmenší posluchače. Kultovní kniha české dětské literatury s hlavním hrdinou v podobě dobrosrdečné, aktivní, po…

Řešíme vraždy
To jsou nápady, udělat z řešení vražd rodinný podnik! Zpočátku to vypadalo na vcelku příjemný džob. Kdo by nechtěl dělat osobní strážkyni postarší zámožné spisovatelce na jejím soukromém ostrově u břehů Jižní Karolíny? I když jí, pravda, jeden ruský miliardář vyhrožuje …

O Matějovi a Majdalence
Když pantáta odmítne dát Matějovi svoji dceru Majdalenku, vyžene ho z chalupy. Nebohému chlapci nezbude než vyrazit do světa.Podle pohádky Jana Drdy pro rozhlas napsal František Pavlíček.Hrají: David Schneider, Sylva Sequensová, Rudolf Hrušínský st., Vlastimil Brodský, …