Audiokniha Vila v Itálii

Večer s Bohumilem Bezouškou 1
Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem byl asi podruhé, nebo potřetí hostem svého přítele národního umělce Eduarda Kohouta v jeho pořadu "Eduard Kohout Viole", řekl mi E…

Prašina - Bílá komnata
Poslední díl úspěšné trilogie Prašina přináší rozuzlení, na které jsme s velkým napětím čekali. Zatímco se v oprýskaných domech tajemné čtvrti Prašina schyluje k poslednímu střetu, rozhodne se En vzít osud čtvrti do svých rukou. Jirka se vydává v jejích stopách. Je pa…

České pohádky
Za sedmero řekami a devíti lesy leží pohádková říše plná kouzel. Budete spolu s Maruškou mrznout v zasněžené krajině, tkát sedmero košil za svitu měsíce, prokousávat se navařenou kaší a putovat pohádkovými světy, které vám vstoupí do snů díky jemným ilustracím mladé čes…

Zmetek z temnot
Úkolem zaklínačky Loty je likvidovat monstra a magické nestvůry. Sama Lota je však jedním z oněch monster – zaklínači jsou totiž zmutovaní, neuvěřitelně silní a odolní zabijáci oblud. Navenek nestárnou, jen jim místo vrásek přibývají jizvy, a ty největší na duši. Zmetk…

Lékař umírajícího času
Román mapuje životní příběh lékaře Jana Jessenia z přelomu 16. a 17. století. Vladimír Körner zachycuje základní milníky Jesseniova života, od dětství přes studia na univerzitě v Padově, působení na vysokém učení ve Wittenberku, až po jeho pražský pobyt, kdy se stal rek…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

Zákony lidské přirozenosti
Staňte se mistrem v dešifrování lidského chování. Člověk je společenský tvor – schopnost rozumět chování lidí kolem vás je proto vaším nejúčinnějším nástrojem. Lidská přirozenost je totiž silnější než kterýkoli jedinec, kterákoli instituce nebo technický vynález. Dennod…

Krvavý oheň
Ovládne Černý Rogan démonický meč a stane se vyvoleným bojovníkem? Třetí část úspěšné trilogie Černokněžník, v němž autor skloubil svět slovanských mýtů s reálnou historií, folklorem a archeologickými fakty. Černý Rogan, kdysi proslulý zabíječ Avarů, se z vůle bohů vrá…

Macourek: Žofka ředitelkou zoo
Pokračování příběhů chytré a vtipné opičky Žofky, známé z kreslených večerníčků. Petr Nárožný je znamenitým interpretem humorných dobrodružství zvířátek ze zoologické zahrady. Ta si zvolí za svou ředitelku Žofku po sérii jejích nápaditých zásahů do života zoo. Žofka odh…

Cesty z úzkosti a deprese
Úspěch, kariéra a blahobyt představují pro mnohé naplnění životního štěstí. Navzdory tomu však v naší západní kultuře trpí stále více lidí úzkostnými stavy, pocity nespokojenosti, frustrací, nejistotou a depresemi. Autor, psychoterapeut s mnohaletými zkušenostmi, se na …

Chrám Matky Boží v Paříži
Tragický příběh znetvořeného Quasimoda a krásné Esmeraldy z pera známého románu francouzského klasika Victora Huga. Četba na pokračovánív režii Hany Kofránkové. Čte Petr Kostka.

Lazar
V bytě na předměstí Osla objeví policisté tělo mrtvého muže. Když pak nahlédnou do jeho mrazáku, jsou v šoku. Je totiž evidentní, že zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel hrůzných „trofejí" a kanibal. O několik dní později požádá švédskou policii o pomoc německá komis…

Mládí v hajzlu 2: Mladík v okovech
„Tak mám zaracha, nebo ne? Toť otázka! Na jedný straně je neoddiskutovatelnej fakt, že sem před dvěma dnama zapálil Berkeley a způsobil tak škody za pět milionů…“ Druhý díl nesmrtelné komické ságy o puberťákovi Nicku Twispovi v podání fenomenálního Borka Kapitančika. N…

Lolita
Výstřední zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem „nymfičky“ Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas. Postupně začala být chápána jak…

Než stromům dojde dech
Audiokniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, i když se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost. A také cestou k pochopení, že to děláme ve …

Jak jsem vyhrál válku
Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

Divokým Kurdistánem
Kara ben Nemsí zachraňuje šejkova syna. Ve stínu Pádišáha se odehrává v horách Kurdistánu, kde leží pevnost Amádija, odkud má Kara ben Nemsí osvobodit syna šejka Amína. Hrdinové mají hodně co dělat v okolí měst Mosul a Amádija. Kara ben Nemsí se s přáteli, šejkem Muhamm…

Zbabělci
Pozor, vlast svolává hrdiny! Revoluce si ovšem žádá taky pozorovatele… I v pohraničním Kostelci se zdá, že protektorát Čechy a Morava to má za pár a mír je na dohled. V osmi květnových dnech roku 1945 odloží dvacetiletý Daniel Smiřický tenorsaxofon a vydá se „konat vlas…

Za hranice odolnosti
Jak najít rovnováhu mezi výkonem a zdravím? Michal Novotný, fyzioterapeut světové sportovní elity, vás provede cestou od homeostázy a síly přes stres a bolest až po sebepoznání, výkon a dlouhověkost. Vychází při tom z poznatků fyzioterapie, psychologie i historie. Kniha…

Dědečku, vyprávěj na dobrou noc
Dědečku, vyprávěj na dobrou noc je knížka sedmi příběhů ze života malé Viktorky a její mladší sestřičky Alenky. Některé mohou připomínat pohádku, ale bez čarodějnic a princezen. Milovníci knížek o laskavém dědečkovi a zvídavé Viktorce už vědí, že dědeček i vnučka jsou s…

Planeta opic
Soror je latinsky „sestra“. Bude ale na této sesterské planetě vše tak, jak jsme „civilizovaně“ zvyklí? Výprava pozemšťanů k obydlené oběžnici v souhvězdí Orion, kterou líčí zápisky francouzského novináře Ulyxe Mérouxe vložené do láhve plovoucí vesmírem, se zprvu jeví j…

O Matějovi a Majdalence
Když pantáta odmítne dát Matějovi svoji dceru Majdalenku, vyžene ho z chalupy. Nebohému chlapci nezbude než vyrazit do světa.Podle pohádky Jana Drdy pro rozhlas napsal František Pavlíček.Hrají: David Schneider, Sylva Sequensová, Rudolf Hrušínský st., Vlastimil Brodský, …

Král Kamenné srdce
Čtyři žebráky vyhnal král od zámeckých bran. Od té doby ho stíhá jen a jen neštěstí. Jeho dcera princezna Lucie začala chřadnout. Jako by ji uhranuli. Královo srdce se zatvrdilo a nařídil, aby se o princeznu staraly všechny mladé panny z okolí. Ani na krok se teď nesmí …

Proč jen 5% lidí uspěje
V audio nahrávce Proč jen 5 % lidí uspěje se dozvíte: Jaké je tajemství úspěchu? Jak zvýšíte své schopnosti o stovky procent? Jak se vždy správně rozhodnout a žít bez dilemat? Jak najít to, čemu se vyhnout? A naopak, čím se opravdu zabývat? Co rozhoduje o postupu v ka…