Audiokniha Vídeňské zločiny II

Betlémské děcko
Jedna z legend o Kristu, jak je převyprávěla švédská spisovatelka Selma Lagerlöfová.

Jeptiška
Sotva 23letá Zuzana Simoninová prosí v dopisech, určených markýzi de Croismare, o pomoc ve svízelné životní situaci. Doufá, že ji tento ctnostný šlechtic vyslyší a konečně se jí podaří zmírnit rány krutého osudu. S upřímnou snahou mu popisuje události svého života za zd…

Život víry 2021/09
Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj…

Smlouva s ďáblem
Hayes Flynn je arogantní blbec známý především svou zálibou ve skotské a ženách, přičemž si s žádnou neužije víc než jednou. Je to ten poslední člověk, pro kterého bych chtěla pracovat, jenže má tvář, od níž nedokážu odtrhnout oči, a čím déle jsme spolu, tím těžší je ho…

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař
Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek …

Mexabo
Humorné sci-fi, ve kterém se partička zdiskreditovaných vědců náhodou dostane do daleké galaxie. Nečeká je však žádná pohodová návštěva, ale pořádné drama. Dva Češi, Fin, Švéd a Španěl se sejdou na vesmírné stanici, aby zkoumali červí díru. Ale hned první objev je průš…

Tartarin z Tarasconu
Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet (1840-1897) je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Postava bodrého Tartarina zlidověla: tento chlapík svými smyšlenými hrdinskými činy vytváří celé legendy. Tart…

Nora - Domeček pro panenky
Příběh o společenském postavení ženy, která nemohla být tím, kým chtěla, ale byla nucena žít jako vzorná manželka a matka. V příběhu sledujeme proměnu loutky ve svébytnou bytost. Nora nechce být jen loutkou a události, které ji čekají, ji donutí uvědomit si svou situaci…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 9.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Jaroslava Obermaierová.

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

Kouzelné tkaničky
Každý uzel má svůj příběh. Napínavé příběhy malého Káji, kterého každý uzel na kouzelných tkaničkách odnese za jiným dobrodružstvím, a možná i za skutečným kamarádem. Kája odmalička miluje šňůrky, provázky a lanka, pořád něco svazuje, omotává a šmodrchá k sobě. Jednou …

Vlk a Červená Karkulka, Vlk a kůzlátka
Audiokniha pokračováním nedávno započaté série s názvem Dětský svět. První díl této série nesl název Zlatá studánka, ve které zazněl nezaměnitelný hlas Borise Rösnera. Druhý díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – Vlk a kůzlátka a Vlk a Červená Karkulka. V…

Ostrov pokladů
Legendární příběh putování Jima Hawkinse za pokladem pirátů. Jenže Jim není jediný, kdo chce poklad získat. A ten někdo se neštítí absolutně ničeho! Klasický pirátský příběh pro děti a mládež s pokladem, zakopaným na neznámém ostrově byl mnohokrát zfilmován, upraven pro…

Kořeníčkový čaroděj
Pohádkový příběh o tom, jak se čaroděj Laďa dostane z kletby zlé sudičky Jedumíry a vzpomene si na své čarování pomocí kořeníčkových prášků. Vrátí se do světa Ká na svůj zámek Brloh, kde má mnoho kamarádů, především fantaskních bytostí. Později vezme do světa Ká svého v…

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Múdry zlatník
Audiokniha Múdry zlatník – obsahuje 2 dramatizované rozprávky Múdry zlatník a Ako sa Janík učil latinu, ktoré na motívy rozprávok Boženy Němcovej napísala Ľuba Vančíková.

Štěstí národa
Ve svém díle z roku 1654 pátrá J. A. Komenský po příčinách národních neduhů a hledá léky na nevědomost, lenivost, násilí, útlak nebo nesvobodu. Inspirujme se nadčasovými, prakticky využitelnými radami, díky kterým může národ vzkvétat, žít ve svobodě, bezpečí a v udržite…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Business Risk Buster Intervenes 6
Business Risk Buster Intervenes 6 - audiokniha obsahuje šestý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, David Shaw-Parker, Charlotte Wall. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wa…

Už jsem ti to říkala?
Historky, na které nechci zapomenout. Milovaná hvězda Gilmorových děvčat a autorka New York Times bestselleru Rychleji mluvit nedokážu přichází s upřímnou, zasvěcenou a neuvěřitelně zábavnou sbírkou esejů o svých létech v showbyznysu, která obsahuje historky sahající od…

Život a dílo skladatele Foltýna
„Tak tohle by nešlo, pane Foltýne,“ řekl jsem. „Takhle by to naprosto nešlo. Můžete to zahodit a začít znovu.“ Byl úplně zdrcen a namáhavě polykal. „Vy myslíte, že je to tak špatné?“ „Docela špatné,“ řekl jsem. „Máte tam dobré věci, ale dohromady je to špatné.“ Poslouch…

Maria Chapdelainová
Román Maria Chapdelainová zachycuje drsný život francouzských usedlíků v kanadské divočině. Vypráví se v něm o tvrdém živobytí venkovských dřevorubců, kteří musejí vzdorovat silám přírody a dobývat dnes a denně půdu na divokém lese - říkají tomu hrdě "dělat zemi". Příbě…

Nejen o sobě
Výběr z literárních vzpomínek Jaroslava Marvana na léta s divadlem i před filmovou a televizní kamerou.Účinkují: Soběslav Sejk, Josef Velda a Gabriela Vránová.

Anička na řece
Anička a její kamarádky prožijí nezapomenutelné léto na vodě! Devátý díl úspěšné série. / Miluješ prázdniny a dobrodružství? Anička ano. Letos je prožije jako správný vodák na řece Lužnici. Zní to jako báječné léto! A navíc s ní pojedou i její nejlepší kamarádky – Dita,…

Zápisník alkoholičky
Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypada…