Obrázek podcastu Veterinářka vypráví

Audiokniha Veterinářka vypráví

Délka:

5 hod 20 min

Čte:

Marie Štípková

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pohádky pro benjamínky silničního provozu

Pohádky pro benjamínky silničního provozu

Pohádka o zeleném panáčkovi, Pohádka o kouzelných rohačkách, Pohádka o mravencích s boulemi na hlavě, Pohádka o veverčí jedenáctce a další, které byly nahrány a vydány v roce 1973 v Supraphonu, byly později v roce 1984 dokonce v animované podobě uváděny Českou televizí …

Obrázek podcastu Dula

Dula

Stárnoucí spisovatel Mojmír se nikdy nesmířil s rozvodem. Za maskou protřelého cynika se skrývá zklamaný, bolestínský a nejistý muž, který manželce Hedvice nikdy neodpustil, že od něj odešla, když ji nejvíc potřeboval. Vlastní dcery ho moc vídat nechtějí, a tak ústřední…

Obrázek podcastu Míša  Kulička

Míša Kulička

Míša Kulička žije se svou maminkou v jednom krásném lese a jeho největším přáním je poznat svět. Bohužel je tak trochu neposlušný a zapomíná poslouchat svou maminku. Častokrát vymýšlí spousty rošťáren, které se mu následně pořádně vymstí. Jednoho dne se rozhodne vyrazit…

Obrázek podcastu Tamtamy času

Tamtamy času

Svět, o kterém jsme si mysleli, že už neexistuje – Nová Guinea. Nové aktualizované vydání. V této audioknize se poprvé potkávají největší legendy českého cestování Jiří Hanzelka & Miroslav Zikmund & Miloslav Stingl. Tito proslavení cestovatelé publikují společně, aby př…

Obrázek podcastu Ve výslužbě - Luciferova holka

Ve výslužbě - Luciferova holka

Do poklidné vesnice, v níž vysloužilý detektiv Arno tráví podzim života, se přistěhuje rušivý živel. Mladík s přezdívkou Lucifer začne ve Lhotě působit rozruch svým podivným a násilnickým chováním. Konflikty s místními vyústí ve zmizení mladíkova děda. Přestože jsou vši…

Obrázek podcastu Ďáblova lest

Ďáblova lest

Studentka archeologie jen náhodou unikne podivné smrti a je nalezena v posttraumatickém šoku. Zakrvácený oděv a tajemné magické symboly, které jí kdosi namaloval na tělo krví, nasvědčují, že nepůjde o obvyklý kriminální případ. O pomoc při vyšetřování je proto požádán z…

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Obrázek podcastu Toulky s tátou

Toulky s tátou

Toulky s tátou představují fiktivní román se silnými autobiografickými prvky. Jeho páteří je cesta dospělého syna se stárnoucím otcem do Ameriky – cesta za dávným snem, za domnělým ideálem svobody a za místy známými z milovaných knih, které oba hlavní aktéry formovaly. …

Obrázek podcastu Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J…

Obrázek podcastu Vodník Čepeček (1972)

Vodník Čepeček (1972)

Seriál příběhů s klasickým pohádkovým hrdinou Václava Čtvrtka?Osoby a obsazení: vodník Čepeček (Josef Patočka), mlynář (Jaroslav Moučka), Dagmar Bláhová, Josef Červinka, hraběnka (Slávka Budínová), hrabě (Josef Kemr), posel (Michal Pavlata) a další.Díly: 1. Jak vodník Č…

Obrázek podcastu Makléř

Makléř

Obyčejný mladík z Valašska, který od dětství snil o úspěchu, se po vysoké škole rychle šplhá na vrchol v prestižní burzovní firmě. Proniká však do prostředí, kterému vládne strach, stres, chamtivost a kde jediným měřítkem jsou peníze. Odhalte praktiky i vztahy burzovníh…

Obrázek podcastu Japonské pohádky

Japonské pohádky

Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů…

Obrázek podcastu S vůní šminek a benzinu

S vůní šminek a benzinu

S vůní šminek a benzínu - audiokniha obsahuje vyprávění a vzpomínání herecké dvojice Jany Hlaváčové a Luďka Munzara na své osobní zážitky z prostředí automobilových závodů a hereckého zákulisí. Nahrávka byla pořízena živě při veřejných vystoupeních v roce 1998.

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Z pamětí hmyzovědce

Z pamětí hmyzovědce

Jean Henri Fabre (1823-1915), fyzik, chemik, botanik, ale především entomolog, byl z valné části autodidaktem, v 19 letech pouze získal certifikát k učitelskému povolání. Význam jeho prací o životě hmyzu a pavouků nicméně nespočívá jenom v jejich biografické formě a lid…

Obrázek podcastu Život víry 2021/09

Život víry 2021/09

Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj…

Obrázek podcastu Vítězný oblouk

Vítězný oblouk

Můžeme se pokusit zapomenout na minulost, ale minulost nikdy nezapomene na nás… Ravic je muž bez tváře a bez vlasti. Německý chirurg, který uprchl před nacistickým peklem, teď žije v Paříži ilegálně. Bez dokladů, bez budoucnosti, operuje pod cizími jmény v soukromých kl…

Obrázek podcastu Z deníků Robokata 2 – Proces změny

Z deníků Robokata 2 – Proces změny

Obří přepravní robot pomáhá bezpečnostní jednotce, aby předstírala, že je člověk? To fakt musí vyjít… Doktorka Mensahová darovala Robokatovi svobodu a v jeho procitnuvší mysli se zrodil plán. Vypraví se na stanici, kde předtím, než mu částečně vymazali paměť, údajně zma…

Obrázek podcastu Skryté obrázky

Skryté obrázky

Když nevinné dětské kresbičky tají strach a hrůzu… V pastech drogové závislosti může uváznout každý – i nadějní atleti jako Mallory Quinnová. Stačilo zranění, které ji vyřadilo ze stipendijního programu na univerzitě, pak více než malé množství prášků na bolest, a už se…

Obrázek podcastu Tři bratři – audiokniha s hudbou a písněmi z filmu

Tři bratři – audiokniha s hudbou a písněmi z filmu

Filmová pohádka Tři bratři se již dočkala knižního zpracování a hudebního soundtracku. Stejnojmenná audiokniha přináší pohádkový příběh doprovázený písničkami autorské dvojice Svěrák a Uhlíř a hudbou z filmu. Čtení se neujal nikdo jiný než autor pohádky a hudebních text…

Obrázek podcastu Príhody tuláka po Slovensku

Príhody tuláka po Slovensku

Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p…

Obrázek podcastu Žádný sex a žádný spánek

Žádný sex a žádný spánek

Populární irský sloupkař Pat Fitzpatrick přichází ve své knize s pár dobrými tipy, jak přežít v roli novopečeného otce. Popisuje v ní úplně všechno – od shánění kočárku, záludností porodního oddělení, vybírání jmen a chození na nočník až po výběr správné školy, formy tr…

Obrázek podcastu Život víry 2022/02

Život víry 2022/02

Život víry 2022/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Být v církvi? Proč a v jaké? K čemu je vlastně církev? Proč …

Obrázek podcastu Trujkunt - Čtverka

Trujkunt - Čtverka

Počet společníků firmy musí být lichý, ale tři je moc. Major Saran, elitní vyšetřovatel ostravské mordparty se léčí z kocoviny, zlomeného srdce, a k tomu všemu dokáže přijít na kloub sérii vražd. Třetí díl detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu na…

Obrázek podcastu Dveře do léta

Dveře do léta

Nejpůvabnější kniha velmistra žánru Roberta A. Heinleina stále zůstává čtivým dobrodružstvím a je po právu řazena mezi klasiku žánru sci-fi. „Byl jednou jeden kocour a ten neměl rád déšť. A sníh ho studil do tlapek. Ale choval pevné přesvědčení, že když se otevře dostat…