Obrázek podcastu Věta jako povolání - Nezapomínky

Audiokniha Věta jako povolání - Nezapomínky

Délka:

7 hod 48 min

Čte:

Jiří Lábus

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Meditace o mateřštině

Meditace o mateřštině

Jan Konfršt je filozof a spisovatel, autor dvanácti knih s převážně duchovní tématikou. Esej Meditace o mateřštině byla součástí knihy Nikdy se nepřestaňme ptát a je autorovým vyznáním mateřskému jazyku, který má ve velké úctě a ve své tvorbě k němu přistupuje s nebýval…

Obrázek podcastu Pražský hřbitov

Pražský hřbitov

Lhát je tak snadné. Pohřbít někoho jen o málo těžší. Teď jde pouze o to, kdo dá víc. Cílené manipulace nejsou vynálezem současnosti. Už za časů Třetí francouzské republiky, která právě cupuje pověst židovského kapitána Dreyfuse, dožívá v Paříži senilní padělatel Simonin…

Obrázek podcastu Na cestě domů…vždycky

Na cestě domů…vždycky

Praha, Stockholm, New York a Prachatice jsou místa, která Rudy Linka nazývá svým domovem. Jeho inspirativní životní cesta a lidé, které na ní potkal, je přiblížena v této biografii plné optimismu, energie, humoru a hudby. „Rudy Linka na čas vyměnil kytaru za klávesnici …

Obrázek podcastu Poslední stanice Hamburk

Poslední stanice Hamburk

Marek se ocitá uprostřed hluboké osobní krize. Žije v ochladlém manželství a práce makléře s bitcoinem ho vnitřně neuspokojuje. K tomu ho od dětství provází pocit viny. Osud jako by mu nepřál: jeho duševně nemocná máma spáchala sebevraždu, když mu bylo třináct, a jako d…

Obrázek podcastu Z pamětí hmyzovědce

Z pamětí hmyzovědce

Jean Henri Fabre (1823-1915), fyzik, chemik, botanik, ale především entomolog, byl z valné části autodidaktem, v 19 letech pouze získal certifikát k učitelskému povolání. Význam jeho prací o životě hmyzu a pavouků nicméně nespočívá jenom v jejich biografické formě a lid…

Obrázek podcastu Krysburger

Krysburger

Děsivě zábavná krysokniha. Jak je u Walliamse obvyklé, nemají to jeho hrdinové v životě zrovna snadné. Ani Zoe není výjimkou. Další vřískavě vtipná, akční a dojemná audiokniha Davida Walliamse je tady. S malou Zoe to nevypadá dobře. Když zjistí, že její křeček zemřel,…

Obrázek podcastu Případ zmizelých kormidelníků

Případ zmizelých kormidelníků

Již pátá autorova detektivka z trampského prostředí. Opět se setkáte s trampskou osadou Daisy a zažijete s nimi dva detektivní případy. V prvním pomáhají členové osady kamarádovi, který se ocitl ve velkém průšvihu, v druhém si myslí, že stráví klidnou dovolenou na vodě,…

Obrázek podcastu Černobílé prázdniny

Černobílé prázdniny

Prázdniny v lesní chaloupce tety Pravoslavy je to nejlepší, co mohlo Honzu Melese potkat. Teta má sice podivný účes a špatně vidí, ale zato si dává k snídani žužu a vůbec se netrápí pravopisem. A co víc, není jediná, s kým je v lese zábava! Jednoho dne se Honzík proboří…

Obrázek podcastu Vzpomínky národní umělkyně Leopoldy Dostalové, národní umělkyně Otýlie Beníškové

Vzpomínky národní umělkyně Leopoldy Dostalové, národní umělkyně Otýlie Beníškové

Původní titul DM 15038 se vzpomínkami dvou významných českých hereček LEOPOLDY DOSTALOVÉ (*23.1.1879 – †27.6.1972) a OTÝLIE BENÍŠKOVÉ (*25.10. 1882 – †22. 8.1967) vydal Supraphon v roce 1957 - nyní tento - dnes již historický dokument - vydáváme poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Bolest s veselostí Bedřich Bridel Co Bůh? Člověk? Adam Michna z Otradovic Loutna česká

Bolest s veselostí Bedřich Bridel Co Bůh? Člověk? Adam Michna z Otradovic Loutna česká

V roce 1969 měla poetická kavárna Viola v Praze na svém repertoáru představení poezie a hudby českého baroka od Bedřicha Bridela a Adama Michny z Otradovic "BOLEST S VESELOSTÍ". Scénář napsali Vladimír Justl a Antonín Škarka, hudební scénář Pavel Jurkovič. Jako mnoho da…

Obrázek podcastu Zlý jelen

Zlý jelen

Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších komedií Václava Klimenta Klicpery. Věříme, že půvabná Klicperova čeština a smysl pro humor, ale i pohádková zápletka točící se kolem zlého jelena plná omylů, převleků, kouzel a lásky znovu zaujme a pobaví. V obsazení najdete t…

Obrázek podcastu Návrat z pekla

Návrat z pekla

Silná kniha o bolestných věcech. Silný příběh odehrávající se za druhé světové války v koncentračním táboře. Jak tyto zkušenosti ovlivní svobodný život? Student medicíny Karel, který pomáhá svému otci v pekárně, se zamiluje do sousedovic dcerky. Banální příběh, kdyby ne…

Obrázek podcastu Tajemný host

Tajemný host

Molly Grayová je jiná než ostatní. S citem pro úklid a patřičnou etiketu vystoupala po zaměstnaneckém žebříčku ve velkolepém hotelu Regency Grand a stala se váženou hlavní pokojskou. Ale právě když její život dospěje na vrchol dokonalosti, svět se jí převrátí vzhůru noh…

Obrázek podcastu Pán se stará

Pán se stará

Josef Prokeš (*1980), vyhledávaný kněz českobudějovické diecéze, duchovní doprovázející, skaut a horolezec se ve své první knize zabývá celou řadou závažných křesťanských témat, k nimž přistupuje s otevřeností, poctivostí a autenticitou, přitom s důkladným vzděláním a d…

Obrázek podcastu Počkat, já jsem šéf?!?

Počkat, já jsem šéf?!?

Všechny aspekty vedení týmu na jednom místě Tato audiokniha není jen další průvodce managementem, je to nezbytný nástroj, který vám dodá sebejistotu a znalosti potřebné k tomu, abyste zazářili v roli manažera. Economy vás provede každým aspektem vedení týmu, od základů …

Obrázek podcastu Vražda v ambitu

Vražda v ambitu

Detektivní příběh se vrací do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Na studiích v Magdeburku se stává svědkem vraždy mladé dívky. Podaří se mu ji vyřešit? Napínavý detektivní příběh, odehrávající se v polovině 13. století, se vrací do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Audiokniha o…

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu Povídky Alphonse Daudeta

Povídky Alphonse Daudeta

Alphonse Daudet je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Jeho svěží styl se stal jedním ze vzorů francouzské moderní prózy a Daudetovy texty patří do zlatého fondu francouzského písemnictví 19. století.Čt…

Obrázek podcastu Jan Vojáček: Rozhodni se být zdráv

Jan Vojáček: Rozhodni se být zdráv

Rozhodnout se je prvním krokem na vědomé cestě ke zdraví. Naslouchat vlastnímu tělu však nemusí být tak snadné. Které techniky pomáhají zlepšit naše životní nastavení? Jak prohlédnout iluze, které si vytváříme o světě? Jan Vojáček hledá odpovědi spolu s osobnostmi, kter…

Obrázek podcastu Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Obrázek podcastu Nezapomeň psát

Nezapomeň psát

Nikdy nevěřte tomu, že ženy jsou slabší pohlaví! Na léto roku 1960 dvacetiletá Marilyn jen tak nezapomene. Jako by nestačilo, že o prázdninách volnomyšlenkářskou židovskou dívku doma dusí přísný otec, který ji na univerzitu poslal beztak jen proto, aby si tam našla dobr…

Obrázek podcastu Kde zpívají raci

Kde zpívají raci

Poslechněte si světovou literární událost v podání známé herečky a oceňované dabérky Jany Štvrtecké. O Kyi Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Poté, co ji jednoho srpnového rána opustí…

Obrázek podcastu Předepíšeme vám kočku 2

Předepíšeme vám kočku 2

Okouzlující pokračování oceňované japonské knihy Předepíšeme vám kočku, v němž klinika Kokoro pro léčbu duše znovu otevírá své brány. V rušném Kjótu, v pátém patře budovy na konci zapadlé uličky sídlí klinika pro léčbu duše Nakagjó Kokoro. Najít ji může ovšem pouze ten…

Obrázek podcastu Agent JFK – Armády nesmrtelných

Agent JFK – Armády nesmrtelných

Jeden z otců současné školy české akční sci-fi – Jiří Walker Procházka – pokračuje v příbězích proslulého agenta Johna Francise Kováře. A tentokrát čistě v kulisách historické fantasy! Rabi Löw, stvořitel Golema, je jeden z nejmocnějších mágů světa. I jemu však přijde …