Audiokniha Veselí

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Ledový dech
V koloniální Americe zavál ledový dech revoluce… Píše se rok 1772 a mezi americkými osadníky to vře. Jamie Fraser cítí, že povstání se blíží, a jeho milovaná Claire už ví, kdo nakonec vyhraje. Jenže vědět, co přijde, je jedna věc – a přežít to ve zdraví je věc druhá. Ja…

Svět mentogritů
Volné pokračování třetí části fantasy trilogie Mentogriti, Svět Mentogritů. Příběh volně navazuje na předchozí dva díly Mentogriti a Válka Mentogritů. Odehrává se v nedaleké budoucnosti, tedy asi po necelých stu letech. V tomto díle pokračují v úsilí svých rodičů jejich…

Ze světa lesních samot
Drsná příroda, silné charaktery. Byť dnes mohou Klostermannovy knihy na leckoho působit archaicky, nenapodobitelné vylíčení šumavské přírody a jejich obyvatel i uchvacující jazyk jsou i po více než sto třiceti letech stále působivé. Autor nás jako ve všech svých knihách…

V překrásném měsíci máji (Družina májová)
Původní EP album 1039 9776 "V překrásném měsíci máji (Družina májová)" vydal v roce 1979 Supraphon jako přílohu stejnojmenné knihy, souboru básní a dokumentárních textů většiny autorů, kteří se v r. 1858 představili v almanachu Máj. Na gramofonovou desku byly nahrány bá…

Vražda s pridanou hodnotou
Vrchného inšpektora Ledeckého z oddelenia vrážd Bratislavského riaditeľstva policajného zboru prenasledujú zlé sny a neusporiadaný súkromný život. K tomu má preveriť podozrenie z vraždy, ktoré na základe spravodajských informácií priniesol kolega z ekonomickej kriminálk…

Dcera impéria
První kniha ze Ságy o impériu zavede posluchače na druhou stranu trhliny. Domovský svět tsuranů, jejichž výpadům museli čelit hrdinové série Trhlinové války, se od Midkemie liší v mnohém. Vládnou zde přísné tradice a nelítostná politická hra. V ní musí obstát mladá Mara…

Stíny minulosti
"Ve světě lží… se pravda skrývá ve stínu. Zřícený strop, mrtvé tělo. To, co začíná jako rutinní telefonát na linku 999, nabere nečekaný spád, když detektiv šéfinspektor Erika Fosterová dorazí na místo a v prázdném bytě objeví tělo ženy a stopy kokainu. Pátrání přivede E…

Dyk: Zmoudření Dona Quijota
Josef Kemr, představitel Dona Quijochota, se narodil 20. června 1922 - tento titul uvolňujeme do digitálního prodeje u příležitosti výročí jeho narození. Z komentáře režiséra Tomáše Vondrovice k prvnímu vydání hry v roce 1995: Zmoudření Dony Quijota je pro mě jedním z n…

Halas: Ženy
Z komentáře k původnímu LP albu 1118 2988 vydanému Supraphonem v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Snad že svou matku ztratil už v osmi letech, snad že mu stále více časem chyběla a pořád ji hledal, její doteky, které "jsou na všem", barvy a linie, "aby s…

100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014
Host J. Pokorného - M. Čupa (zkušený vrcholový manažer, který se pohybuje v oblasti telekomunikací a informačních technologií)

Emil Běžec
Emil Běžec - audiokniha obsahuje úryvky z prvního uceleného životopisu sportovní legendy doplněné dokumentárními nahrávkami. Čte Ivan Trojan. Autor Pavel Kosatík. Režie Aleš Vrzák. Rozhlasová nahrávka z roku 2016. „Byl jednou jeden Emil, běžec, Zátopek. Běhal a běhal, …

Hovory o józe a mystice č. 12
Jak rozumět nedvojné filosofii, Rámagíta, Džňána gíta. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Můj strýc Odysseus
Mazaný a činorodý Josef Frajvald začíná svou soukromou „odysseu“ ještě v časech rakousko-uherské monarchie, kdy se rozhodne zvelebit vyženěný pohřební ústav dosud nevídaným způsobem… Na čestné místo v pestré galerii slavných českých „literárních příbuzných“ patří vedle…

Piko
Na životech feťáků záleží Kde se vzal pervitin? A kdo jsou jeho uživatelé? Vydejte se za českým příběhem téhle drogy. Rozhlasová audioverze knihy s podtitulem „Na životech feťáků záleží“ přináší skutečné příběhy lidí, jejichž život je nějakým způsobem spojen s perviti…

Twisted Love: Láska na ostří nože
Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout. Když je však okolnostmi přinucen postarat se o sestru svého nejlepšího přítele, začne na hrudi cítit něco nečekaného: Oheň, který by mohl jeho svět převrátit vzhůru nohama. Ti dva se do se…

Doktor na moři
Vtipné vyprávění mladého lékaře, který se nechá najmout na starou obchodní loď, aby prchl před svým šéfem a vdavekchtivou slečnou. Pozvolna proniká do tajů života mořských vlků a stává se občas nedobrovolným svědkem i účastníkem bujných radovánek v dalekých přístavech.…

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Lord Edgware umírá
Mrtví hovoří. Ano, někdy mrtví hovoří… – Hercule Poirot Krásná herečka Jane Wilkinsonová prohlásila, že snad bude muset svého manžela – bohatého, ale výstředního lorda Edgwarea – zabít, když se s ní odmítá rozvést. Naštěstí ale potkává Hercula Poirota, který se uvolí př…

Námořník
Šestice napínavých příběhů z temného světa Larse Keplera! Zkraťte si čekání na nový díl bestsellerové série s Joonou Linnou a Sagou Bauerovou poslechem této sbírky dechberoucích povídek. Jste připraveni na mistrovsky vygradované i zprostředkované situace, které vám rozb…

Marjánka
Původní rozhlasová pohádka Markéty Zinnerové, známá také z televizní podoby pod názvem Čertova nevěsta.Osoby a obsazení: teta Moutelíková (Libuše Havelková), Marjánka (Miroslava Hozová), Vincek (Miroslav Masopust), Kuba, ženich (Oldřich Vízner), hrnčířka (Věra Laňková),…

Poslední zrada
Autorka bestsellerů Andlé smrti, Ukradené životy, Nebezpečná místa, Stará tajemství a Ani slovo. Šestý případ inspektorky Lottie Parkerové. Když dvě mladé dívky nedorazí z nočního klubu domů, jejich rodiny jsou bez sebe strachy. Z vězení totiž nedávno propustili Conora …

Birlibán
Dobrodružství malého kluka z vysněné země plné překvapení. Veselý příběh plný fantazie a neuvěřitelných příhod neposlušného kluka Birlibána, který putuje do vysněné země hraček, nečekaných zážitků a ponaučení. Birlibán je malý kluk, kterému se dějí podivné věci a zažív…

Zahradníkův pes
Když hraběnka Diana zjistí, že jejího sekretáře Teodora miluje komorná, sama naplno propadne dosud skrývanému citu. Již tak ošemetnou situaci dále komplikují nápadníci paní hraběnky a také neurozený původ Teodora. Vše nakonec dokáže vyřešit sluha Tristan. Veršovaná kome…

Gogol: Bláznovy zápisky
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1305 vydaného Supraphonem v roce 1973: Nikolaj Vasiljevič Gogol, (1.4.1809–4.3.1852) "miloval pravdu a nenáviděl zvůli", jak se o něm vyjádřil N.G.Černyševskij; proto nemilosrdně tepal poměry v carském Rusku, přísně soudil bezpráví, …