Audiokniha Verne: Cesta kolem světa za 80 dní

O Ječmínkovi
Jsem hanácké král Ječmínek!, prohlásil o sobe bájný panovník narozený na poli s ječmenem. Dobrým pomáhá a na lenochy má spadeno.Rozhlasová pohádka s nezapomenutelným Karelm Högerem v hlavní roli. Režie Jan Berger.

Peníze, nebo život!
Bratři Krausové uvažují, zda by za větou „Peníze, nebo život!“ neměl být spíše otazník. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

My děti ze stanice ZOO
Audiokniha My děti ze stanice ZOO obsahuje reálný příběh třináctileté dívky Christiane F. ze západního Berlína 70. let a popisuje život mladé dívky se závislostí na heroinu a se vším, co k tomu patří. Příběh Christiane V. Felscherinow zpracovali na základě zpovědi na ma…

Emil Běžec
Emil Běžec - audiokniha obsahuje úryvky z prvního uceleného životopisu sportovní legendy doplněné dokumentárními nahrávkami. Čte Ivan Trojan. Autor Pavel Kosatík. Režie Aleš Vrzák. Rozhlasová nahrávka z roku 2016. „Byl jednou jeden Emil, běžec, Zátopek. Běhal a běhal, …

Leggende dell´antica Roma
Audiokniha v italštině vás seznámí se sedmi z mnoha legend, které můžeme najít v římské historii. Poslechnete si pověsti o založení města, o únosu Sabinek a o souboji mezi Horatii a Curiatii, dozvíte se o kapitolských husách a poznáte příběh o překročení Rubikonu a dalš…

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého
Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což rozčilovalo paní Kateřinu (Bábinku), a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji Bábince jako dárek k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všich…

Eichlerová, Havlíčková: Logopedické pohádky
Autorky této audioknihy jsou klinické logopedky. Na základě zkušeností z praxe své poradny vytvořily již řadu pomůcek k procvičování správné výslovnosti - pexesa, říkanky a především tyto pohádky. Ve veselých příbězích se často opakují hlásky, s nimiž mají děti při vys…

Ať vám visí na rtech
>> „Na základě čísla se ještě nikdy nikdo nerozhodl. Člověk potřebuje příběh.“ — Daniel Kahneman << >> Máte pocit, že historky vyprávíte líp v hlavě než nahlas? Netroufáte si promluvit, když poslouchá víc lidí? A proč někdo zaujme hned první větou – a jiný ztratí publi…

Dvacet šest krásných let
Pětidílná četba ze vzpomínkové knihy manželky Vladislava Vančury. Od prvního setkání až po osudový telefonát s anonymním vzkazem informujícím o manželově smrti.Vzpomínková kniha Ludmily Vančurové Dvacet šest krásných let svým titulem sice sugeruje zdání idyly, ale ve sk…

Obrazy z dějin národa českého (1979)
Příběhy slavných osobností českého národa začal Vladislav vančura psát v roce 1939 se záměrem, aby v době okupace pozvedl národní sebevědomí. Knihu nepojednal jako souvislé vyprávění, ale jako stylizované příběhy slavných postav českého národa. Vyprávění začíná příchode…

Kosení
VYPRÁVĚNÍ POKRAČUJÍ A NA SCÉNU PŘICHÁZEJÍ NOVÉ SMRTKY… Příběhů, jež by se daly o cechu smrtek vyprávět, je stále bezpočet. Od doby, kdy se Nimbus ujal péče o lidstvo, do chvíle, kdy se smrtka Goddard pokusil obrátit systém naruby, uběhly stovky let. Lidé žili dlouho ve…

Dekameron
Dekameron, jedno ze zakladatelských děl italské a světové renesance, je vrcholným dílem básníka a prozaika Giovanniho Boccaccia: jde o soubor sta prozaických novel spjatých jednotícím rámcem vyprávění o sedmi mladých paních a třech mladících, kteří se setkají v době flo…

Pátá žena
Nemilosrdný masakr nebo spravedlnost nastolená rukou mstitele? Při brutálním nočním útoku přijdou v Alžírsku o život čtyři jeptišky a jedna cestovatelka. Nevysvětlitelná tragédie má o rok později krvavé pokračování ve Švédsku. Rutinní pátrání po samotářském milovníku pt…

Měsíc s dýmkou
Minulost nás vždycky dožene. Horác a Vašátko se představují. Měsíc s dýmkou, 6 + l a Zvláštní případ. Amatérský detektiv malíř Horác a kriminalista Vašátko hrdiny výtečných detektivních povídek. Tři zapeklité příběhy řeší Horác, sympaťák a smolař, malíř na volné noze, k…

Káča aneb Svízele učitelského mládence Ondřeje Klepetka
Káča se námětově řadí k humorným a satirickým prózám, v nichž K. V. Rais vycházel ze svých zkušeností venkovského učitele v chudém, zapomenutém koutě Českomoravské vysočinyOsoby a obsazení: podučitel Ondřej Klepetko (Jaroslav Kepka), paní Lasíková (Ludmila Roubíková), …

Píseň proroka
Temný deštivý večer na tichém dublinském předměstí. Eilish, mikrobioložka a matka čtyř dětí, otevře dveře rodinného domku a vidí venku dvě postavy. Příslušníci nově ustavené tajné policie přišli vyslýchat jejího manžela Larryho, odboráře. Irská demokracie se rozpadá, ze…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

TERIBEAR - Tajemství modré krabice
Je malý a kapku neohrabaný. Zato dobroty má na rozdávání! Z jedenácté krabice, která Tomově mamince nedopatřením vypadla v zahradě u lesa, vylezlo malé chlupaté stvoření. Je to medvídek Teri, příjmením Bear, dohromady Teribear – ale červený, a proto se obává, že mezi le…

Velká kniha fuckupů
Celosvětový fenomén Fuckup Nights, během kterých známé a zdánlivě vždy úspěšné osobnosti v deseti minutách mluví nikoli o svých výhrách, ale naopak o věcech, které se zrovna dvakrát nepovedly, má i svou českou verzi. V audioknize vás čeká téměř čtyřicet zpovědí: výběr t…

Německá konverzace
Německá konverzace: Cestujete často do Německa či Rakouska? Tento kurz je určrn pro mírně a středně pokročilé uživatele, kteří chtějí zlepšit úroveň komunikace při cestování. Skládá se z okruhů: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem, …

Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou
Láska v pohádkách prochází vždy velkými zkouškami. Stejně tak je tomu v příběhu prince Eduarda. Zamiloval se do Božidary, která je krásná, chytrá, hodná, skromná, ale není z urozeného rodu. Mezi princeznami není moc velký výběr: skoro u každé hrozí, že by princ mohl při…

Český snář
Četba z autobiografické prózy českého prozaika, publicisty a signatáře Charty 77 Ludvíka Vaculíka, v níž autor zachytil nejen rok vlastního života, ale přinesl i obraz české společnosti z konce sedmdesátých let 20. století, kterou ovšem nahlíží z nitra disidentského pro…

Čapek: Bílá nemoc
Karel Čapek (*9.1.1890 - †25.12.1938) napsal své protiválečné drama podle svých vlastních slov jako reakci na "konflikt ideálů demokracie s ideály neomezených a ctižádostivých diktatur". Dílo vzniklo nedlouho před vypuknutím 2. světové války v roce 1937; reaguje na souč…

Záhadný pan Quin
Povídky pro milovníky dobrých konců. Agatha Christie ve svých povídkách uvádí novou postavu – záhadného pan Harleye Quina, který se objevuje tam, kde je třeba vyřešit roky neobjasněný zločin, jenž komplikuje život ostatním lidem. V povídkové sbírce Záhadný pan Quin se j…