Audiokniha Velký Gatsby

Markovič: Lovec přízraků – Vraždy, které šokovaly republiku
Ani kriminalisté nejsou z kamene. I oni mají emoce a neváhají je použít. V pravý čas a ve prospěch zákona… Při pohledu na tělo zavražděné osoby se snad každému sevře hrdlo i žaludek, nicméně vyšetřovatel případu emocím podlehnout nesmí. Profese mu káže vyrazit po stopě…

Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet čeští skladatelé
Díky jejich poutavému vyprávění a ukázkám z děl světoznámých skladatelů se mnohému naučíte a poznáte, jak zábavné je být žákem hudební školy. Dříve nudné životopisy klasických skladatelů se naučíte jakoby nic, dozvíte se, z čeho nebyl nadšený Smetanův tatínek, proč se D…

Máj (2009)
Studiová nahrávka představení v pražské poetické vinárně Viola z roku 2009 v interpetaci Báry Hrzánové"Hrzánová přednáší celý Máj zpaměti, už to je samo o sobě hodno obdivu, a zmocňuje se ho suverénně a především - a v tom je dědicem Mistrů z Violy - dokáže vychutnat se…

Neviditeľná
Populárna slovenská spisovateľka Lucia Sasková v najnovšej próze s názvom Neviditeľná nadväzuje na svoje úspešné romány s témou narušenej psychiky a ponúka čitateľom príbeh o živote na hrane. Ten istý cudzí byt. Samota. Zatiahnuté závesy dvadsaťštyri hodín denne. Týždeň…

Pohádkové prázdniny u přednosty Drahoráda
Třetí audiokniha příběhů z železniční stanice Záhořice, kde je přednostou pan Otakar Drahorád, co má dráhu nade všechno rád. Ale úplně nejvíc má rád svou početnou rodinu a vnoučatům koupil vyřazený vagón první třídy. Nechal ho odstavit do kusé koleje a společně s paní p…

Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl
Armádní generál Emil Boček, žijící válečný hrdina druhé světové války, vypráví svůj životní příběh. Život Emila Bočka je fascinující. Jeho příběh se začal psát na konci roku 1939, kdy tajně uprchl z protektorátu balkánskou cestou přes Bejrút až do Francie a Británie, kd…

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Vánoce v Šípkové ulici
Aby to nebyly vypečené Vánoce, bude zapotřebí jisté kouzlo… Štědrý den je přede dveřmi. Třiadvacátého prosince mrzne, až praští, a Ježíšek ukrutně nastydl. Maminka Marie ho sice nabádala, aby nosil kulicha, ale teď leží v nebeské ložnici s rýmou jako trám. A kdo roznese…

Princezna Psycho
Každý z nás touží po přijetí, lásce a respektu. Jolanin život se ocitl ve slepé uličce. Hroutí se rodina, manželství, práce v korporátu jí připadá nesmyslná. Je třeba najít cestu k životnímu smíření. Máte pocit, že se váš život ocitl ve slepé uličce? Rodina, manželství…

Vánoční skřítek
Kouzelná atmosféra Vánoc může přilákat i vánočního skřítka, který umí plnit tajná přání. Když se mu to podaří, může zůstat na světě... Jaké je to ale přání a komu ho má splnit, na to musí přijít sám. Ve hře se objeví podivínský řezbář Damián, který skřítka vyřezal, kurá…

Nejhorší netvoři na světě
Odvážíte se vstoupit do světa MONSTER? POZOR!! Pokud nemáte rádi duchy, zlobry, zombie, upíry, mimozemšťany, vlkodlaky nebo mumie, NEPOSLOUCHEJTE TUTO AUDIOKNIHU. Oblíbená série Nejhorší na světě uchvátila miliony čtenářů a posluchačů. Poznali jste nejhorší děti na svě…

Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy
{'cs': 'První audio vydání nově nalezeného textu Astrid Lindgrenové. Už jste to slyšeli? Pipi Dlouhá punčocha pořádá rozloučení s Vánocemi a všechny děti srdečně zve! Smrk je krásně nazdobený a hned vedle stojí domeček ze sněhu. Uvnitř už je spousta dětí, dortů a zábavy…

Hurvínkovy příhody
Několik neznámých Hurvínkových příběhů z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové

PAX X.: Draugova oběť
Závěrečný souboj! V neděli se mají Viggo a Alrik odstěhovat z Mariefredu, od Anderse s Lajlou! Za všechno může Iris — kdyby se nenechala chytit černou čarodějnicí, Alrika s Viggem by při vloupání do školy nenatočila kamera. Události však naberou překvapivý spád: Viggo …

Odpracuj si svoje ja
Dr. Nicole LePera vo svojej klinickej praxi často narážala na obmedzené možnosti tradičnej psychoterapie. Svojim pacientom – a sebe – však chcela ponúknuť viac, preto vykročila na cestu budovania jednotnej filozofie duševného, fyzického a duchovného zdravia. Dosiahnuté …

Život víry 2020/5
Život víry 2020/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Petr Hodec, Pavel Kohl, Rasťo Kvasňovský, Lucie Endlicherová, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Nedokonalý křesťan Jak se pozná zralý kře…

Oběť
"Když mladý programátor David Lund obdrží e-mail od neznámé ženy, která tvrdí, že disponuje informacemi o jeho dětství, neví, jak reagovat. Nejraději by zprávu ignoroval a místo toho si utřídil své city k pohledné právničce Florence. David si však na svých prvních 12 le…

Slavnosti sněženek
Povídkový soubor z pera jednoho z nejosobitějších českých spisovatelů, který se stal předlohou pro stejnojmenný kultovní film Jiřího Menzela z roku 1983. Soubor Slavnosti sněženek obsahuje šestnáct povídek (Polomy v lese, Hostinec u Bernarda, Pan Metek, Na zahrádce, Krá…

Každý průšvih nemusí být krize
Výběr povídek z úspešné stejnojmenné knihy namluvených Jiřím Krampolem. Inspirací autorovi bylo jak prostředí softwarové firmy, tak i běžné denní situace, které samy o sobě, pokud se to v nich sami nesnažíte nalézt, snad ani nejsou k smíchu. Povídky je ale zachycují s h…

Krvavý mesiac
Harrymu sa rozpadol celý život a jediný únik nachádza na dne pohárika. Odcestuje do Los Angeles, kde je odhodlaný upiť sa na smrť. Namiesto toho však pomôže staršej filmovej herečke Lucille uniknúť pomste drogového kartelu. Tá mu na oplátku poskytne prístrešie, spoločno…

Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru
Autorské čtení třetího dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru. Filip si nikdy nepřál zažít jakékoliv dobrodružství, Katynka si nikdy nepřála být těhotná, Vlaher si přál být její první, ale takhle už to na světě chodí, člověk holt nemůže mít všec…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Bouřlivé ticho
Příroda má pro Raynor a jejího manžela Motha odpovědi na všechny otázky. Společně ušli tisíc kilometru po větrném, divokém anglickém pobřeží, a útesy, nebe a křídová půda pod nohama jim teď připadají jako domov. Moth trpí nevyléčitelnou nemocí, ale v přírodě jako by se …

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Černé jazyky
Tchajwanec Bao se snaží mít celý život pevně v rukou. Má skvělou kariéru, děti s prestižními školami, a dokonce se zdá, že jej netíží ani nefunkční vztah s bývalou manželkou Sedrikou. Na Tchaj-wanu je přece hlavní neztratit tvář — ať se děje cokoli… Vše se však náhle zm…