Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Velká francouzská revoluce: Sieyes

Audiokniha Velká francouzská revoluce: Sieyes

Obrázek podcastu F. L. Věk

F. L. Věk

Prozaik a dramatik Alois Jirásek (1851-1930) je znám jako autor historických povídek, románů a cyklických románových kronik z českých dějin. V jeho díle vrcholí obrozenská tradice české literatury a zároveň vzniká tradice novodobé realistické historické prózy, opírající

Obrázek podcastu Dej mi pokoj

Dej mi pokoj

Šest osudů. Šest pokojů. Jak dál? Táňa, Luis, Dušan, Josef, Marta a Adéla. Všichni už dospělí, ale nedokážou se z různých důvodů osamostatnit. Svůj život tráví ve svých pokojích, které nemají chuť, síly nebo odvahu opustit. Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý děts

Obrázek podcastu Vlk

Vlk

Když policejní vyšetřovatel Marek Wolf před rokem a půl opustil Kanadu a vrátil se na Slovensko, byl přesvědčený, že tuto kapitolu svého života už definitivně uzavřel. Jenže pak mu neznámý vrah pošle fotografii z místa činu se vzkazem: „Chceš znát pravdu o svém otci? Mu

Obrázek podcastu Macourek: Mach a Šebestová na prázdninách

Macourek: Mach a Šebestová na prázdninách

Kouzelné sluchátko Macha a Šebestové zařídí oběma žákům 3. B. bezvadné prázdniny. Udělá například kouzlo, v němž je Mach současně s rodiči u moře a zároveň se Šebestovou u dědečka a babičky.Nebo třeba zvětší blechu do velikosti mamuta. Dědečkovi pomůže splnit přání a do

Obrázek podcastu Sběratel sněhu

Sběratel sněhu

Dominik opatrně sbírá sníh do sáčku, aby v mrazáku uchoval jeho přítomnost. Jenže ta je stejně prchavá jako život špinavého kluka, kterého Dominik vídá jako zjevení každou noc u postele, majitelky starého deníku i všech, kteří kdysi obývali budějovický lágr. Tři časové

Obrázek podcastu Ludvíka Vaculíka radosti radosti

Ludvíka Vaculíka radosti radosti

Komentář Ludvíka Vaculíka k původní audio kazetě 11 1863-4 "Ludvíka Vaculíka radosti radosti" vydané Supraphonem v roce 1993. Titul, ve kterém spisovatel Ludvík Vaculík čte své fejetony a zpívá valašské písničky, vychází nyní poprvé digitálně: Tímto názvem ustupuju vkus

Obrázek podcastu Po pohřbu

Po pohřbu

„Ale zavraždili ho přece, ne?“ Tak pravila na smuteční hostině svého bratra Richarda v rodinném sídle Enderby Hall Cora Lansquenetová – jako obvykle zcela nepatřičně. Zbylí příslušníci rodu Abernethieových měli za to, že jejich nejstarší člen zemřel sice předčasně, leč

Obrázek podcastu Vančura: Obrazy z dějin národa českého

Vančura: Obrazy z dějin národa českého

Obrazy z dějin národa českého - věrná vyprávění o životě, skutcích válečných i duchu vzdělanosti. V nahrávce z roku 1970 ze studia Lucerna uslyšíte Františka Smolíka (Říše Sámova), Vlastu Fabiánovou a Karla Högera (Říše Velkomoravská), v části nazvané Šlépěje krále Přem

Obrázek podcastu Nic mě nezastaví

Nic mě nezastaví

Autorův bestseller Nic mě nezlomí ukázal, kolik nevyužitých schopností všichni máme. Byl to nicméně pouhý úvod do síly mysli. V nové audioknize vás Goggins zavede do své mentální laboratoře, kde vyvinul filozofii a psychologii, které mu umožnily zjistit, že to, co považ

Obrázek podcastu Maková válka

Maková válka

Všichni ji měli za nicku, ale stala se válečnicí, která rozmlouvá s bohy… Osiřelá dívka vyrůstající v zapadlé provincii nikdy nepoznala lásku ani opravdový domov, a když se dozví, že má být provdána za bohatého starce, upne všechny své naděje i síly k obávané zkoušce kc

Obrázek podcastu Život víry 2024/01

Život víry 2024/01

Život víry 2024/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová a Lucie Endlicherová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Pro lidi z Íránu jsme jako máma a táta,“ říká o své ženě a sobě evangeli

Obrázek podcastu Život víry 2020/5

Život víry 2020/5

Život víry 2020/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Petr Hodec, Pavel Kohl, Rasťo Kvasňovský, Lucie Endlicherová, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Nedokonalý křesťan Jak se pozná zralý kře

Obrázek podcastu Musela jsem zemřít

Musela jsem zemřít

Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt

Obrázek podcastu Tenkrát o Vánocích

Tenkrát o Vánocích

Vánoce jsou tradičně nazývány svátky klidu a míru, pro hrdiny povídek devíti soudobých českých autorů je to ovšem spíše období plné nejistot, pochyb a často také tíživé samoty. Ale kdy jindy věřit ve šťastné konce než právě o Vánocích?

Obrázek podcastu Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

„A svěřím ti zázrak, jenž se mi zjevil ve snu: Cesta sama je již královstvím.“ Před Velikonocemi dramatického roku, který v budoucím křesťanském kalendáři ponese číslovku 30, se nešťastný Říman Marcus Manilius Mezentianus vydal z Alexandrie do svatého města Židů. Cítí,

Obrázek podcastu Časodějové - Klíč k času

Časodějové - Klíč k času

Vasilisa neměla až donedávna ponětí o tom, že její otec je mocný mág země Eflary. Místa, kde žijí čarodějové, kteří ovládají silnou magii, díky níž mohou ovlivňovat čas. Když se pak sama v této zemi ocitne, netuší, jaké nebezpečí tam na ni čeká. Nikdo neví, proč se tam

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014

100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014

Host J. Pokorného - M. Čupa (zkušený vrcholový manažer, který se pohybuje v oblasti telekomunikací a informačních technologií)

Obrázek podcastu Kompletní průvodce půstem

Kompletní průvodce půstem

>>„Základem je pravidelná strava! Raději často a v malých porcích!“ Znáte podobné poučky o zdravém stravování, že? Ale co když je to všechno jinak? # O audioknize Po celé dlouhé dějiny se lidé postili. Ať z kulturních a náboženských důvodů, nebo jen kvůli neúspěšnému l

Obrázek podcastu O život

O život

Kin-Fo se dozví, že mu v Americe krachuje důležitá investice. Hrozí mu bankrot a on se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa. Sám si ale na život sáhnout nechce. Chce zažít ještě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku a požádá svého přítele, starého filozofa

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad

Obrázek podcastu Podvod zlatého faraona

Podvod zlatého faraona

Nález starého deníku v domě mladé Egypťanky s českými kořeny spustí v Káhiře nebývalý povyk. Lidé se ztrácejí za zvláštních okolností a někdo má enormní zájem na tom, aby si mladá žena deník svého pradědečka – českého milovníka archeologie Eduarda – nikdy nepřečetla. Ja

Obrázek podcastu Sedm let v Africe

Sedm let v Africe

Po smrti svého otce odešel autor z Česka do Nigérie, aby odvrátil pád hrozící jeho rodině. Následoval volání dávné rodové tradice, vrátil se do Afriky jako dědic trůnu a přebral odpovědnost za osud příbuzenstva, které však sotva znal. Na této cestě našel nejen své kořen

Obrázek podcastu Moliére: Jiří Dandin, Lakomec. Výběr scén z divadelních her

Moliére: Jiří Dandin, Lakomec. Výběr scén z divadelních her

Původní titul DM 15063 "Moliére: Jiří Dandin / Lakomec. Výběr scén z divadelních her" vydal Supraphon v roce 1958 - nyní titul zachycující herecké umění Ladislava Peška, Jiřiny Petrovické a Stanislava Neumanna vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Prorokyně a hlupák

Prorokyně a hlupák

Amatérská švédská astrofyzička Petra spočítala, že 7. září 2011 ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduchým Johanem, který umí proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek, a s důchodkyní Agnes, která si pod falešným profilem vydělává j