Audiokniha Veci ktoré v nás ostanú navždy

Smysluplná vražda
Slečna Marplová se nechá uprosit svou dávnou spolužačkou a přítelkyní Ruth a odjede na podivné viktoriánské sídlo Stonygates, kde kromě sedmi členů rodiny Serrocoldových, potenciálních dědiců majetku, žijí dvě stovky mladých delikventů. A jeden z obyvatel tohoto sídla j…

Pérák
„eine kleine kokaine leine“ Protektorátní městská legenda o superhrdinovi vzdorujícím nacistům. Barvitým jazykem a s černým humorem líčí autor hrdinské činy Péráka, který prohlašuje: „Němci si to odskáčou…“ Za protektorátu vznikla legenda o superhrdinovi, který vzdoruje…

S Bohem v Rusku
Walter Ciszek se narodil v rodině polských emigrantů v USA. Po vstupu k jezuitům se přihlásil k misijní práci v Rusku. Když vypukla druhá světová válka, byl právě v polské oblasti obsazené Rudou armádou. Rozhodl se zůstat. V roce 1940 byl však zatčen, tvrdě vyslýchán a …

Do školy
Veru tak, milé deti! Do školy musí chodiť každý. Nechce sa vám? Ale prečo? V škole je predsa veľká zábava! Neveríte? Uveríte! Do školy totiž nechodia iba ľudia, ale aj zvieratká. Teda, tak je tomu aspoň v básničke Ľudmily Podjavorinskej „Do školy" Zhora a či oddola pri…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 2.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herec a divadelní manažer Martin Stropnický

Papežská mše
Závěrečné kapitoly nedokončeného monumentálního románu Kámen a bolest o životě sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. V režii Markéty Jahodové čte Marek Holý.

Krasosmutnění
Kniha povídek Krasosmutnění je prostřední částí Hrabalovy vzpomínkové trilogie Městečko u vody, která postupně vycházela v letech 1976 až 1981. První částí jsou Postřižiny, třetí Harlekýnovy miliony. Autobiografické povídky vypráví o době, kdy autor žil s rodiči v nymbu…

Katovny a mučírny
Středověké praktiky mučení, pranýřování a řemesla katovského. Základní mučení se dělilo do dvou kategorií – první byla ta mučení, která mohla člověka nenávratně zmrzačit; druhá působila pouze silnou bolest, ale nemohla člověku vážně ublížit. Kolik si proslulý kat Jan M…

Fimfárum
Fimfárum - Pohádka o duších třech zlých lidí a o proutku "jen o chlup tenčím, než ta nejtenčí rákoska". Vypravěč, čert - David Novotný Kovář - Václav Neužil Kovářka - Klára Suchá Lokaj - Jaroslav Plesl Knížepán - Hanuš Bor Čochtan - Radek Holub Tchyně - Valérie Zawadská…

Pět povídek
Nostalgické i humorné, tragické i optimistické jako život sám. Poslechněte si působivé povídky česko-izraelského židovského spisovatele, básníka a překladatele Viktora Fischla.Viktor Fischl je známý především jako autor básnických sbírek a prozaických textů. Hlavní téma…

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

Werich: Italské prázdniny
Na konci 50. let podnikl Jan Werich, spolu s dcerou Janou, výlet do Itálie a své zážitky z cesty pak literárně zpracoval. Jak už je však u Jana Wericha zvykem, nešlo o běžný cestopis ale o záznam asociací, vzpomínek, komentářů k historickým událostem, zajímavých histore…

Němčina pre mierne pokročilých B1 - časť 2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Nemčina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1 - časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už nemčinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že s…

24 vánočních příběhů do adventního kalendáře
Zkraťte si čekání na Ježíška s jedinečným audio adventním kalendářem, který promění prosincové dny v kouzelnou cestu k Vánocům. Každý den si spolu s dětmi pusťte jeden z 24 vánočních příběhů, plných radosti, dobrodružství i pravého vánočního kouzla. Zaposlouchejte se do…

Poviedky a vety 1: Slovenské vydanie
Veľké množstvo príbehov v „400 poviedkach na večery a noci“ viedlo k ich novému spracovaniu a usporiadaniu podľa obťažnosti, veku a dĺžky, aby našli čo najvhodnejšieho čitateľa. Pribudli aj farebné obrázky a na konci každej poviedky ponaučenia. Prvý výber má názov: „Pov…

Smysl života v křesťanském pohledu
Smysl života v křesťanském pohledu - audiokniha, v níž Jan Bobčík přednáší na téma smyslu života. Že není důležité hledět na svět pouze svýma očima, že svět nemá pouze 3 rozměry a jak se Bůh dívá na počínání lidí - to je jedním z tématů duchovního slova obsaženém na tom…

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda
Rozhlasová nahrávka z roku 1994 Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda je hororový příběh o dvou protikladných tvářích lidského charakteru ztělesněných dobrým doktorem Jekyllem a zlým panem Hydem. Pohledný Dr. Jekyll, vynikající vědec uznávaný celou vědeckou komuni…

Prokapaný čas
Šestinásobný držitel cen Grammy Vince Mendoza je znám pro rozličné hudební aktivity – hostování u Metropole Orchestra, spoluprací s Elvisem Costellem či aranžemi pro Melody Gardot, podílel se rovněž na prvních dvou albech zpěvačky Björk. Novým projektem vrací ke svým sk…

Čtvrtek: O víle Amálce
Pohádky Václava Čtvrtka okouzlují nádherným jazykem, zvláštními a mimořádně trefnými výrazy, fantazijním prostředím, podivuhodnými příhodami hrdinů a zjevnou láskou, se kterou je spisovatel vytvářel. VílaAmálka patří k nejoblíbenějším Čtvrtkovým postavám. Podle dnes již…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Opuštěná společnost
Opuštěná společnost - Česká cesta od Masaryka po Babiše - audiokniha obsahuje pohled šéfredaktora týdeníku Respekt na současnou českou společnost v historickém a evropském kontextu. Vítěz ceny Magnesia literatura Kniha roku za rok 2018. Opuštěná společnost byla Asociací…

Šimková: Krkonošská pohádka
1.CD Jak Trautenberk pytlačil v Krakonošově revíru, Jak Trautenberk topil Krakonošovým bukem, Jak chtěl Trautenberk sojčí peříčko, Jak Kuba utekl ke Krakonošovi, Jak chtěl Trautenberk dát Kubu navojnu, 2.CD Jak dostal Kuba od Krakonoše dukát, Jak Trautenberk otrávil str…

Arnošt Goldflam: Tata a jeho syn
Arnošt Goldflam načetl v brněnském rozhlasovém studiu v roce 2013 pět kapitol ze své stejnojmenné knihy. Dramaturgická a režijní asistence Alena Blažejovská. Protagonistou povídkového souboru je autorův otec: tata. Jsou zde zachycena zejména padesátá a šedesátá léta m…

And meet a woman ...
And Meet a Woman… – 44 humorous poems about where to find love, how to approach women, and what happens next from a man's perspective. What happens when a single man steps out to meet someone new? Awkward moments, unexpected connections, and plenty of laughs. This colle…