Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Věc makropulos

Audiokniha Věc makropulos

Délka:

1 hod 48 min

Čte:

Jiřina Švorcová

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Alter ego efekt

Alter ego efekt

{'cs': 'Využijte své Alter ego\nJen jediná osoba vám stojí v cestě, abyste využili své schopnosti. Je tu také jedna osoba, která vám vždy pomůže změnit směr, abyste mohli podávat ty nejlepší výkony. Nastoupí vždy v okamžiku, kdy se dostanete pod tlak a nechováte se zrov

Obrázek podcastu Almanach Navala Ravikanta

Almanach Navala Ravikanta

Zbohatnutí není jen o štěstí a štěstí není jen vlastnost, s níž se narodíme. Mít oboje se nám může zdát nedosažitelné, ale budování bohatství a štěstí jsou dovednosti, které se dají naučit. Naval Ravikant je podnikatel, investor a praktický filozof, který zaujal mnohé s

Obrázek podcastu Hrubín: Pohádky tisíce a jedné noci

Hrubín: Pohádky tisíce a jedné noci

Tisíc a jedna noc je středověká arabská sbírka pohádek, orámovaná hlavním příběhem o moudré Šahrazád a krutém králi Šahrijárovi. Všechny její pohádky a příběhy vypravuje právě Šahrazád králi Šahriárovi, který byl kdysi oklamán svou manželkou, nechal ji tedy popravit a z

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat

Obrázek podcastu Serotonin

Serotonin

Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo

Obrázek podcastu Hrdinové domácího odboje

Hrdinové domácího odboje

Kniha Hrdinové domácího odboje, vydaná krátce po válce v roce 1946, je autentickým svědectvím o odvaze, oběti i zradě během nacistické okupace. Její autor, Jaroslav Vozka, nebyl jen pozorovatelem – sám se aktivně zapojil do odbojového hnutí, byl zatčen gestapem a poznal

Obrázek podcastu Případ nitravské mince

Případ nitravské mince

Kníže Slavomír a jeho nejbližší druh Erik pátrají po padělatelích stříbrných mincí. Čtvrtá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Čtvrtá kniha ze série historických

Obrázek podcastu Hříšné pravdy

Hříšné pravdy

Becker Hunt je neuvěřitelně bohatý. Pro Eleanor je ale mnohem zajímavější oblast jeho podnikání – pracovat v oboru starožitností byl vždycky její sen. Když však odhalí Beckerovo tajemství, zdá se, že útěk je její jedinou možností. Ale Becker není připraven Eleanor pusti

Obrázek podcastu O vodách, které přestaly zpívat

O vodách, které přestaly zpívat

Hráčská vášeň Unzeje, vládce nebes, kdysi málem dovedla Zemi ke zkáze. Na počátku příběhu, o kterém vypráví pohádka, bylo několik partií královské šachové hry, kterou sehráli Unzej a Zasucha. Předmětem sázky se postupně staly vodopády, potoky a řeky, jezera a moře. A pr

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Vražda v kryptě

Vražda v kryptě

Kdo ukryl mrtvé tělo do hrobky středověkého rytíře – a proč? Vražda v kryptě je první knihou ze série Záhady Redmonda a Haze, která zavádí čtenáře do Anglie 19. století. Když je v hrobce středověkého rytíře nalezeno tělo mladého muže, případ připadne konstáblovi Daniel

Obrázek podcastu Bílá paní na hlídání (3.série)

Bílá paní na hlídání (3.série)

Poslední část příhod nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník

Obrázek podcastu Kniha pro partnery

Kniha pro partnery

Jak vybudovat spokojený vztah, ve kterém se budou partneři vzájemně doplňovat a v němž budou společně růst? Olga Studničková Šípková a Milan Studnička vám na základě vlastních zkušeností ukážou, jak se při budování láskyplného vztahu vyhnout slepým uličkám. Partnerské r

Obrázek podcastu TERIBEAR - Tajemství modré krabice

TERIBEAR - Tajemství modré krabice

Je malý a kapku neohrabaný. Zato dobroty má na rozdávání! Z jedenácté krabice, která Tomově mamince nedopatřením vypadla v zahradě u lesa, vylezlo malé chlupaté stvoření. Je to medvídek Teri, příjmením Bear, dohromady Teribear – ale červený, a proto se obává, že mezi le

Obrázek podcastu Co nebude v dějepise

Co nebude v dějepise

Syrové reportážní a dokumentární svědectví o tom, jak okupaci prožívali "lidé všedního dne" vyšlo hned po válce v roce 1945. Autorem knihy s názvem Co nebude v dějepise je prozaik a novinář spjatý s historií Lidových novin Bedřich Golombek.Golombek zapsal z minimálního

Obrázek podcastu Krajiny vnitřní a vnější

Krajiny vnitřní a vnější

Ztrácíme vnější krajinu. Znamená to, že se něco děje i s krajinou vnitřní… Ne nadarmo se říká, že o nitru člověka nejvíc vypovídá pohled z okna jeho pokoje. A v tomto směru nejsou naše vyhlídky zrovna lichotivé – letitý nezájem o krajinu domova mnohde vyústil ve zjevnou

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 20

Hovory o józe a mystice č. 20

Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014

100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - Ing. J. Kolář (ředitel České kosmické kanceláře)

Obrázek podcastu Ako byť šťastný

Ako byť šťastný

Ako si môže človek uchovať šťastie v súčasnom nepokojnom a zložitom svete? Jeho svätosť 14. dalajláma je autorom mnohých kníh, no táto je jeho najpopulárnejšou. Prostredníctvom meditácií a príbehov v nej ukazuje, ako čeliť depresii, úzkosti, hnevu, žiarlivosti alebo zle

Obrázek podcastu Vánoční hudba středověku a renesance

Vánoční hudba středověku a renesance

Pořad o mnohotvárných podobách vánoční hudby ve středověkých a renesančních Čechách. Ukázky vánoční vokální polyfonie s odborným výkladem a komentářem. V roce 1989 připravil muzikolog Jaromír Černý. Zpívají soubory Dyškanti a Pražští madrigalisté. Slovem provázejí Dan

Obrázek podcastu Gorily v mlze

Gorily v mlze

Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc

Obrázek podcastu Sekera z bronzu, rouno ze zlata

Sekera z bronzu, rouno ze zlata

Bitevní vřavy a magie v historické fantasy. Akční historická fantasy odehrávající se na někdejším území dnešního Slovenska, v níž autor oživuje hrdiny starých řeckých bájí. Trójský princ se vydává hledat jantarový poklad, aby vykoupil rodné město ze spárů Hérakla, ale m

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: Politika a společnost

1001 myšlenek: Politika a společnost

Myšlenky a pojmy z oblasti politiky a společenského dění, nad kterými stojí za to uvažovat Víte, jaký je rozdíl mezi fairtrade a equitrade? Nebo na jakých principech funguje terorismus? Co se vám vybaví, když se řekne politika? Asi nic moc zrovna pozitivního, že? Přitom

Obrázek podcastu Chyť mě, jestli to dokážeš

Chyť mě, jestli to dokážeš

Skutečný příběh toho nejtroufalejšího lháře a podvodníka v dějinách. Zločincům obvykle nefandíme, ale Frankovu stylu nikdo neodolá! Každý dostihový sázkař vám řekne, že nejjistější způsob, jak zůstat švorc, je sázet na mladé klisničky. Dívky, s nimiž Frank Abagnale chod