Audiokniha Ve slepé uličce

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

V prázdnotě
Probudil se ve spánkové komoře na obrovské vesmírné lodi. Nepamatuje si kdo je, kde je, ani jak se sem dostal. Plavidlo je plné zmrazených mrtvých lidí a on jediný je naživu. Při postupném vybavování si své identity se setkává s nejednou překážkou. Jeho jediným společní…

Trpělivě obnošené tělo
Výběr z knihy životních osudů a vzpomínek režiséra, herce a překladatele Josefa Červinky. Prošel exilem, totalitou a dožil se i demokracie. Cestou potkal mnoho známých a zajímavých lidí, vytvořil řadu divadelních a rozhlasových her a nepočítaně překladů z angličtiny. S…

Přiveď mě zpátky
Byli mladí a zamilovaní. Na dovolené ve Francii zastavili u benzinové pumpy a Finn si odskočil. Když se vrátil, byla Layla pryč a už ji nikdy neviděl. Aspoň tak vypovídal na policii. O mnoho let později se Finn zasnoubil s Laylinou sestrou Ellen. Jenže najednou zavolala…

Projekt manželka
{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

Emma
Rozmohl se nám tady takový nešvar: vědět za druhé líp, co by jim prospělo. Zámožná Emma Woodhousová zůstala na Hartfieldu jen se stařičkým bolestínským otcem, jelikož guvernantka se vdala. Okouzlující jednadvacetiletá slečna náhle postrádá spřízněnou duši, a tak se ujím…

Divné údolí
Děj první části knihy s názvem Divné údolí časově předchází již vyšlým detektivním případům. Trampská parta se teprve formuje a při hledání místa pro svou osadu najdou náhodou velmi podivný a velmi záhadný svět. Čekají je tam zážitky a setkání jakých by se nikdy nenadál…

Toulky českou minulostí 1-200
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich protagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal ask…

Buď se mnou
Tereza Hamiltonová má za sebou těžký rok. Zamilovala se do nejlepšího kamaráda svého bratra a od jejich prvního, nezapomenutelného polibku s ní Jase nepromluvil jediné slovo. K tomu se přidává bolestivý rozchod a zranění, které jí může navždy zavřít dveře ke kariéře tan…

Kazatel
Kazatel je temný, mrazivý hororový román o středověkém knězi Řehořovi a mladíkovi ze současnosti, Gabenovi. Jedině jejich společné úsilí jim dává šanci jednou provždy skoncovat s něčím, co nechce nic víc než se dostat na světlo. Za jakoukoli cenu!

Řečník 2
Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau…

Paměti urozeného pana Barry-Lyndona
Jedno z nejlepších děl významného anglického satirika (1811-1863), realisticky zachycující životní dráhu irského šlechtického dobrodruha, Barry Lyndona, zchudlého šlechtice, jejž matka vychová k hloupé pýše a vychloubačnosti, ke rváčství a bezohledné honbě za penězi, kt…

Urmefisto
Skutečný příběh herce velkého talentu, jehož touha vyniknout byla silnější než jeho svědomí, inspirovala dvoudílnou rozhlasovou hru dramatika Jana Vedrala. Hru v roce 1987 režíroval režisér Jiří Horčička, který hlavní roli svěřil Eduardovi Cupákovi. Podkladem pro rozhla…

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval
Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Ač je to k nevíře, strašidla jsou z talíře
V téhle pohádce, která je víc pohádkovým muzikálem a kterou možná znáte i z televizního zpracování, se všechno točí kolem strašidel, polévek, kouzelného flašinetu a začarované Lesněnky.Hrají: Vladimír Hrubý, Věra Kubánková, Zdeněk Kutil, Miroslava Hozová, Jan Kanyza a d…

Víc než žena
Ve středním věku vám nejúžasnější ze všech lidí nevyhnutelně přijdou právě vrstevnice. Autorka bestselleru Jak být ženou se vrací. Starší, zkušenější — a ještě vtipnější! Caitlin Moranová před deseti lety předpokládala, že má všechny trable za sebou. Ve svém globálním…

Business Risk Buster Intervenes 3
Business Risk Buster Intervenes 3 - audiokniha obsahuje třetí díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, Paul Panting, Emma Powell. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to …

Dva
Tragikomedie Dva (1979, původní název Paganini a Frištenský) se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny během posledních dnů druhé světové války. Dva pacienti, z nichž jeden se považuje za slavného houslistu Paganiniho a druhý za zápasníka Frištenského, si krátí prav…

Cimrman v říši hudby
Ctitelé Cimrmanova génia se mohou radovat. Kompletní nahrávkou titulu Cimrman v říši hudby - včetně opery Úspěch českého inženýra v Indii rekonstruované hudebním skladatelem Janem Klusákem a nastudované pěvecky vyspělými členy souboru pod vedení dirigenta Pavla Vondrušk…

Hofman: Lucie a zázraky
Lucie a zázraky autora Oty Hofmana (10. dubna 1928 - 17. května 1989) je moderní pohádka o pětileté holčičce Lucii z dětského domova, která by moc chtěla maminku, o velké holce Petře, kterášije zvířátka tak trochu jinak, než skutečná zvířátka vypadají a o tom, co se vše…

Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí
Angličtina pro tebe 2 - mírně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 44 rozhovorů a 35 mi…

Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka
Autorka Ludmila Pelcová vyčarovala z obrázků na obyčejném dětském pyžamku veselá i něžná vyprávění pro děti. Jejím půvabným pohádkám před spaním vdechl život Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková a Tomáš Holý v nahrávce režiséra Tomáše Vondrovice.

Václav Holzknecht Hovory k sobě
Původní LP album 8018 0212 "Václav Holzknecht Hovory k sobě" vydal Panton v roce 1981 - nyní tento titul s překrásným vyprávěním o životě plném hudby vydává Supraphon poprvé digitálně. Profesor JUDr. Václav Holzknecht (2. 5.1904 - 13. 8. 1988) byl český klavírista, hud…

Pravdivý příběh Plastic People
Strhující, věrné i pitoreskní vyprávění o letech, kdy působil jako manažer soustavně perzekvované skupiny The Plastic People Of The Universe, napsal básník, publicista a kunsthistorik Ivan Martin Jirous na přelomu let 1980-1981. V nahrávce Českého rozhlasu z roku 2009 č…