Audiokniha Vdovou proti své vůli

Křesťanská konference 2011
Nahrávky kázání a seminářů v MP3 z 24. Křesťanské konference, jejímž mottem bylo „Co je u Čechů nemožné, je u Boha možné“. Řečníci: James Goll, Dave Patty, Lubomír Ondráček, Lukáš Targosz, Pavol Zsolnai, Kateřina Lachmanová, Jiří Unger, Michal Vaněk…

Toulky českou minulostí : Karel IV. Speciál
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako sepciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkala…

Russkie byliny
Audiokniha v ruštině seznámí s osmi nejznámějšími ruskými bylinami, které byly zpracovány pro účely těch zájemců, kteří teprve začínají s v cizím jazykem. Poslechnete si o slavných bohatýrech a bohatýrkách, kteří se nebojí ani hrůzostrašných draků, ani mocných tatarskýc…

Hladná duša
Heňa je normálna stredoškoláčka, ktorá rieši bežné problémy šestnásťročných dievčat – školu, chalanov a... svoju váhu. Keď ju prijmú do známej tanečnej skupiny, medzi štíhlymi dievčatami si razom pripadá nepríťažlivá. Aby zapadla, snaží sa pár kíl schudnúť. Jej zmenu si…

Vladana a prasopes II
Vladana pochází z malé planetky Zeměmě (nepovedené kopie naší Země), právě ukončila školu a je tím pádem vlastně dospělá. Má tedy nejvyšší čas zažít nějaké pořádné dobrodružství. Poslechnete si sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštn…

Svět mentogritů
Volné pokračování třetí části fantasy trilogie Mentogriti, Svět Mentogritů. Příběh volně navazuje na předchozí dva díly Mentogriti a Válka Mentogritů. Odehrává se v nedaleké budoucnosti, tedy asi po necelých stu letech. V tomto díle pokračují v úsilí svých rodičů jejich…

Nečas: Valašské pohádky
Lidové valašské pohádky inspirovaly rodáka z Valašského Meziříčí Jaroslava Nečase (1913-1988). Nejkrásnější z nich shrnul do výboru, z něhož na našem albu přinášíme čtyři z nejznámějších: O Jankovi, který všechno popletl, O chytrém uhlíři, Pohádka o koláčích a O slepém …

Vojtěch Bernatský: Jak dostat tatínka do karantény
Vojtěch Bernatský neztrácí dobrou náladu ani v časech pandemie – aspoň tak může strávit více času se svými milovanými dětmi. A že je to někdy na zbláznění? Lepší zbláznit se spolu s celou rodinou, než zešílet sám! Nadšený dvojnásobný tatínek vypráví další zábavné histor…

Lelkovy neplechy
Další ze vzácných archivních snímků. Původní pohádkový seriál napsal Viktor Slavík. Účinkují Vlastimil Brodský, Miroslav Masopust, Jitka Molavcová, Jiří Hálek, Petr Nárožný a další.

François Villon
Původní EP 20085 "François Villon" vydal Supraphon ve spolupráci s Klubem poezie v roce 1964 - nyní Balada na námět určený vévodou Orleánským, Balada o zobáčku Pařížanek či Balada o dámách někdejší doby, jež jsou - mimo jiné - součástí titulu, vychází poprvé digitálně. …

Národní umělec Ladislav Pešek vzpomíná
Původní titul 1 18 1856 se vzpomínkami Ladislava Peška vydal Supraphon v roce 1975 - titul nyní vychází poprvé digitálně. Části vyprávění: Jak to začalo - Ježíšek, králík a polenta - K.H. Hilar - Pseudolus - Nálet na Prahu - Celý rod

Liška Bystrouška
Klasické dílo české literatury, v podání Arnošta Goldflama, plném nadčasového humoru a porozumení, zůstává i dnes otevřeno posluchačům všech generací. Příběh lišky, kterou našel opuštěnou místní revírník a vychoval ji mezi domácími zvířaty dal vzniknout proslulé opeře L…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Příběhy skutečné odvahy
Už nemůžeš? Tak přidej na houževnatosti! Někdejší elitní parašutista Bear Grylls ví, k čemu se jedinec musí přimět, aby v extrémních situacích nepodlehl zoufalství.Předkládánám nejen strhující příběhy průzkumníků, špionů a dalších profesionálních dobrodruhů, ale i mezní…

Čtvrtek: To nejlepší pro nejmenší
V interpretaci proslulých mistrů děti uslyší nejen pohádky o hrdinech, které důvěrně znají z Večerníčků (o Rumcajsovi, víle Amálce, makové panence, Křemílku a Vochomůrkovi, vodníku Čepečkovi, formanu Šejtročkovi), ale poslechnou si i méně známé, přitom nesmírně půvabné …

Jak být úspěšný
Každý může proměnit své sny o úspěchu v realitu. Použitím rad a inspirativních nápadů, založených na zdravém selském rozumu, audiokniha Jak být úspěšný provází posluchače krok za krokem programem sebepoznání, který pomůže nalézt sebedůvěru, nastavit si vlastní cíle, pře…

Jak jsem vyhrál válku
Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo…

České podsvětí Josefa Klímy
Kdo jiný by měl vyprávět o zločinech 90. let než Josef Klíma? Legenda investigativní novinařiny se vrací k podcastu České podsvětí a popisuje zásadní kauzy z 90. let: navštívíte s ním Discoland Ivana Jonáka, nahlédnete pod pokličku ruskojazyčných mafií, připomenete si ř…

Legenda o hadech a ohni
Exotický a tajemný je svět Věčné transmise, obývaný mnoha odlišnými rasami i obludnými monstry, Je to svět neznající oheň. V prostředí, kde se volně nevyskytuje oheň, je ekonomika, ale i samotná existence celých národů závislá na mechanicky přenášené energii pomocí neko…

Toulky českou minulostí 1151-1200
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako speciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkala…

Smrt má v ruce skalpel
Kdo má možnost spáchat dokonalou vraždu? Lékař… Kriminální případy, které se skutečně staly. Ústředními postavami jsou lékaři, kteří za jistých okolností mohou spáchat dokonalou vraždu. Oblíbený autor zpracovává kriminální případy, které se skutečně staly. Hlavními post…

Mycelium VII: Zakázané směry
Psychotronika je na vzestupu a přináší konec všeho, co bylo… Lodě míří k Zakázaným směrům. Staroslavná Tlix, planeta argenitu a Akkütlixe, nadále zůstává skrytá za obzorem, ale Lucas vidí obrovskou příležitost – a psychotronika mu dává možnost bleskově ji využít. On je …