Úvod
Audioknihy
Děti a mládež
Vařila myšička kašičku ...a další pohádky. Pásmo veršů, říkadel a her pro nejmenší

Audiokniha Vařila myšička kašičku ...a další pohádky. Pásmo veršů, říkadel a her pro nejmenší

1001 myšlenek: část Psychologie
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

1001 myšlenek: část Umění a Architektura
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Nikdykde
Richard Mayhew je docela obyčejný mladý Londýňan, který jednoho dne při cestě na důležitou večeři se svou snoubenkou pomůže otrhané zraněné dívce. V tom okamžiku se však jeho život obrátí vzhůru nohama. Labyrin Podlondýna, drsného světa pod slupkou všedního velkoměsta, …

Sleva 40% - Jste tady
Kde najít smysl, když zabloudíte? Na pěší túře! V žádných představách budoucnosti nepočítala Marnie s tím, že by byla osamělá. Teď je ve svých osmatřiceti rozvedenou redaktorkou na volné noze a celé dny trčí doma nad korekturami rukopisů, zatímco kamarádky se vdaly a od…

Môj príbeh
Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia…

100 statečných - Host č. 55 - Tomáš Töpfer 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - T. Töpfer (herec, režisér, ředitel Divadla na Vinohradech)

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Hovory o józe a mystice č. 26
Jiří Vacek: Pozorování a soustředění na pozorovatele Vysvětlení rozdílu mezi praxí pouhého bdělého pozorování a átmavičárou. Metodický návod k uvědomění si pozorovatele neboli svědka. Poslechem a současným prováděním pokynů na audio nahrávce uvedených je možné dosáhnout…

Maigret - Je tu Felicie
Vypadalo to jako obyčejná vražda… To by se k ní ale nesměla připlést ta holka s čelem jako umíněná koza! V idylické čtvrti venkovského charakteru na předměstí Paříže je zavražděn postarší muž. Vyšetřování se ujímá Maigret, avšak jediným potenciálním svědkem je dívka jmé…

Vdovou proti své vůli
OSUDOVÁ CHYBA POSTAVÍ MLADOU ŠLECHTIČNU PŘED NEČEKANÉ VÝZVY Nic netušící Elinor Rochdaleové, nemajetné šlechtičně, se změní život přesně v té chvíli, kdy nedopatřením nastoupí do špatného kočáru. Nestane proto před prahem svého budoucího zaměstnavatele, ale ocitne se na…

Bouře
Příběh o lásce a nenávisti, o mstě a odpuštění, vypráví o ztroskotancích, kteří se na pustém ostrově setkávají se zázraky a divy. Hra, spojující vrcholnou poezii s groteskní komikou smutných klaunů, ukazuje lidský život jako úchvatnou marnost. Slavná Shakespearova Bouře…

Společnost nevolnosti
Audiokniha Společnost nevolnosti je výběrem esejů z knižní podoby. Jak na začátku knihy uvádí Václav Bělohradský: “První vydání této knihy vyšlo na samém konci roku 2007, nevolnost, o níž v ní uvažuji, od té doby změnila skupenství. Stala se tekutým hněvem, zalévá celou…

Zapalte hranici
Blíží se poslední dubnová noc, v níž podle pověr zlo sílí a musí shořet na hranici. V Bučině v Železných horách se chystá pálení čarodějnic. Anetu sem přitahují vzpomínky – na lásku a na smrt. Tady udělala nejhorší ze všech špatných rozhodnutí. Teď se do Bučiny vydává n…

Život v Otcovej láske
Audiokniha Život v Otcovej láske, je vzácnym zhrnutím duchovného dedičstva manželov Hoxarovcov, ich životných skúseností a cesty poznávania Božieho otcovského srdca. Je to súhrn všetkých vyučovaní, ktoré účastníci môžu počuť na seminároch Otcovo srdce, spolu s otázkami …

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Černý mustang
Náčelník Komančů osnuje úklady, ale nepočítá s Old Shatterhandem a Vinnetouem. Vinnetou s Old Shatterhandem překazí plány náčelníka Komančů Černého mustanga na zastavení stavby železnice a přepadení osady bělochů. Žádný z rudých kmenů dosud nevykopal válečný tomahavk.…

Angličtina na služební cestu
Děkujeme za Váš zájem o kurz Angličtina na služební cestu od vydavatelství Audioacademyeu. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít vlastně na kterékoli zahraniční cestě. Kurz je založen na kontextovém učení…

Erilian 2 - Kouzla na obzoru
Erilian 2 - Kouzla na obzoru Život v čarodějném městě Erilian se zdá být až pohádkově idylický. Kiařina dcera Zia, mladá spisovatelka, rebelka a čarodějka v jedné osobě, tento názor nesdílí. Jedné letní noci se rozhodne vzít svůj osud do vlastních rukou a uteče z domu. …

100 statečných - Host č. 40 - Ivan Klíma 07.06.2014
Hostem L. Výborné - I. Klíma (spisovatel a dramatik)

Čtyři ženy a jeden pohřeb
Štěstí přichází, když ho nejméně čekáme. Román o lásce, která dokáže člověka postavit na nohy a zmírnit křivdy, které ho v životě potkaly. Příběh čtyř žen, kterým arménský zedník Simon pomůže překonat jejich bolesti. „Připoutala se k Simonovi z hloubi celého srdce, a kd…

Sviňa
Obyvatelia Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami sporadicky miznú. Iní urobia – celkom nečakane – závratné kariéry. Tie dva javy spolu súvisia. Zlo rozožiera krajinu všetkým na očiach, celkom otvorene. Obete sa nebránia, pravdu si nepripúšťajú: to by si predsa mocní …

Czech in 30 days
Intenzivní kurs konverzace pro začátečníky a mírně pokročilé. Pro anglicky hovořící cizince učící se češtinu.

Business Risk Buster Intervenes 4
Business Risk Buster Intervenes 4 - audiokniha obsahuje čtvrtý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, John Chancer. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successfu…

Konec vše napraví
"Vposled se každý jinoch a každá mladá paní či slečna dá na cestu objevů a budou blouditi vesmírem lásky, jehož nesmírný čas a nesmírné dráhy jsou uvnitř pramalého srdce..." Nemáme v české literatuře mnoho autorů, jejichž jazyk a styl je tak osobitý, že je poznáme v kaž…

Znamení lva
Melounář Teng se bude ucházet o ruku krásné Gwen, dcery statkáře Bang-Čenga, zvaného také Půlka města. Ten by tuze rád ovládl celé město, ale k tomu potřebuje dvě věci - zbavit se Tenga a spojit břehy říčky, která město rozděluje. Jenže právě tam kdesi v dáli u nenápadn…