Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vánoční zpověď

Audiokniha Vánoční zpověď

Délka:

8 hod 0 min

Čte:

Milan Šmíd

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Sedmikráska

Sedmikráska

Kůže patří na buben, houslím strunky sluší, pohádka se povídá těm, kdo mají uši… Nechte na sebe promluvit podivuhodný svět starých pohádek – užijte si tucet známých i méně povědomých příběhů z různých dob a krajů Německa. Víte, že Sedmikráska je nejen kvítek, ale i krás

Obrázek podcastu Slunce a hvězda

Slunce a hvězda

Nico di Angelo jako Hádův syn zažil víc hrůz než kdokoli jiný. Ale i jeho dny prosvětlil paprsek slunce v podobě milovaného Willa Solace, Apollónova syna. Spolu dokážou překonat jakoukoli překážku. Poslední dobou ale Nika volá hlas z Tartaru. Zdá se, že patří napraveném

Obrázek podcastu Vzpomínky na něj

Vzpomínky na něj

CO MUSÍ KENNA UDĚLAT, ABY SE MOHLA OPĚT STÁT SOUČÁSTÍ ŽIVOTA SVÉ DCERY? Kenna Rowanová si odseděla pět let ve vězení za tragický omyl. Nyní se vrací do města, kde se vše zvrtlo, a doufá, že se znovu setká se svou čtyřletou dcerkou. Ukazuje se však, že mosty, které za se

Obrázek podcastu Karel IV. – Prokleté dědictví

Karel IV. – Prokleté dědictví

Zatímco Karel IV. neustále doufá, že mu Anna Svídnická dá vytouženého dědice, velitel jeho osobní ochranné družiny Karel Rozoumek se chystá vzdát svého postavení u císařského dvora. Jeho žena Barborka se totiž záhadně ztratila i s dítětem v blízkosti Křivoklátu, kde vyr

Obrázek podcastu K2 8611 metrů

K2 8611 metrů

Sugestivní příběh o zdolání druhé nejvyšší hory světa prvním Evropanem Josefem Rakoncajem. Vítr, mráz, laviny, boj o holý život.

Obrázek podcastu Tolstoj: Kreutzerova sonáta

Tolstoj: Kreutzerova sonáta

Ve světové literatuře je jen málo děl tak slavných jako Tolstého Kreutzerova sonáta. Když v roce 1890 vyšla, způsobila senzaci, která v kulturních dějinách neměla obdoby. Jestliže ji někdo neznal, pak to byl – podle tehdejších zpráv – snad jen negramotný nebo ten, kdo s

Obrázek podcastu Slzy zítřka

Slzy zítřka

Dokáže být člověk na Marsu lepší? Osm letmo provázaných povídek nabídne prostředí smyšlené alternativní budoucnosti. Dálky už nejsou nepřekonatelným limitem, cesta na Mars se zpomalovačem metabolismu netrvá běžným spojením déle než letní prázdniny. Bohatství a moc leží

Obrázek podcastu Obsluhoval jsem anglického krále

Obsluhoval jsem anglického krále

Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d

Obrázek podcastu Armabetton

Armabetton

Když se řekne beton, zní to bezpečně a solidně. Ani opravdu velké množství betonu člověka nevyděsí. Miliony tun betonu ve vesmíru nedaleko naší planety vás také o spánek nepřipraví. Ale co když se ta obrovská hmota začne pohybovat k Zemi? Hrozí zánik celého lidstva. Osu

Obrázek podcastu Na volné noze

Na volné noze

„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred

Obrázek podcastu Měl jsem psa a kočku

Měl jsem psa a kočku

Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá

Obrázek podcastu Řeka pod hladinou

Řeka pod hladinou

V červnu roku 2018 přivezli do Nemocnice sv. Pavla ve Vancouveru vážně poraněného muže, jehož objevili indiánští lovci na břehu řeky Tatshenshini v oblasti Yukon. Neznámý v bezvědomí vypráví o Sofii Hartenové, která je již delší dobu na listině pohřešovaných. Záhy je id

Obrázek podcastu Sherlock Holmes Ilji Hurníka

Sherlock Holmes Ilji Hurníka

Nastuzení z bažin - mikrohra. Příhoda ze života slavné literární dvojice s Jiřím Adamírou a Rudolfem Hrušínským vznikla v roce 1993 ve spolupráci s režisérem Jiřím Horčičkou. Autor Ilja Hurník se v ní věnuje své oblíbené literární dvojici - Sherlocku Holmesovi a dr. Wat

Obrázek podcastu Noční učitelky

Noční učitelky

Mladý George Willard chce být spisovatelem. Zatím je ale jen novinovým reportérem v malém americkém městečku Winnesburgu a jediný, kdo věří v jeho talent, je jeho bývalá učitelka Kate Swiftová. Literární a životní nároky, které na něj tahle vášnivá žena klade, jsou ale

Obrázek podcastu Hlava XXII

Hlava XXII

Román Hlava XXII je jedným z najdôležitejších protivojnových diel, ktoré vyšli po druhej svetovej vojne. Autor opisuje márny boj hlavného hrdinu Yossariana proti absurdnej vojenskej mašinérii, pričom výdatne využíva čierny humor a neustále balansuje medzi komikou a horo

Obrázek podcastu Charlieho malé tajomstvá

Charlieho malé tajomstvá

Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pr

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Kočičí životy

Kočičí životy

Drama volyňských Čechů na Ukrajině. Osudy několika generací české rodiny, která se přestěhovala na Volyň. V příběhu dvou žen, Ani a její dcery Lízy, autorka líčí, jak historická dramata ovlivnila životy obyčejných lidí. V sedmdesátých letech 19. století přišli na Podřip

Obrázek podcastu Pohřbené kosti

Pohřbené kosti

Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny. Během vyšetřování se objevuje spousta záhadných fragmentů a stop, se kterými si Jos

Obrázek podcastu Severská mytologie

Severská mytologie

Krutý sever zabydleli drsní bohové, kteří neváhali stvořit svět z mrtvého obra – z jeho masa se stala hlína, z kostí vznikly hory, krev a pot se proměnily v moře. Patří mezi ně mocný Ódin se svými dvěma havrany, přímý a dobromyslný hromovládce Tór, lstivý Loki a mnoho d

Obrázek podcastu Tajemná kniha

Tajemná kniha

Další z cyklu detektivních povídek londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown, jsou napsané tak, že nechtějí jen vzrušit a pobavit, a

Obrázek podcastu Kartouza parmská

Kartouza parmská

Ze slavného a oblíbeného Stendhalova románu "Kartouza parmská", jehož děj se odehrává v Itálii, zemi dvorských intrik, volných mravů a vášnivých emocí, čte Vladimír Čech. Dramatický a romantický obraz napoleonské doby a osudu Fabrizzia del Donga pro rozhlas upravil a ta

Obrázek podcastu Jak zabít dvakrát

Jak zabít dvakrát

Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s novými kriminálními příběhy. V centru dění je oddělení vražd a atraktivní vyšetřovatelka Klára Radová. V knize Jak zabít dvakrát vycházejí první dva případy. V příbězích se nevyšetřují jen dvě složité vraždy, ale

Obrázek podcastu Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové

Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové

Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti... Lze řídi o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímav

Obrázek podcastu Faktor Churchill

Faktor Churchill

V životopise Winstona Churchilla podává autor se svým charakteristickým vtipem a pronikavostí podobiznu premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku a pohrdal politiky postrádajícími zkušenost s jejími hrůzami; muže potýkajícího se s depre