Audiokniha Vánoce Smolíka McFiggina

Slavné případy Sherlocka Holmese
Strakatý pás - Velký detektiv řeší tajemnou smrt na venkovském sídle. Námořní smlouva - Velký detektiv zachraňuje důležité státní listiny. Umírající detektiv - Velký detektiv a záhadný balíček, který přináší smrt. Poslední případ - Střetnutí velkého detektiva s bandou …

Kočovníci severu
Rozhlasový výběr z kapitol slavného Curwoodova románu. S hrdiny dobrodružného příběhu, psem a medvědem, prožívá čtenář četné napínavé příhody a proniká s nimi do nádherné severoamerické přírody, téměř ještě nedotčené a skýtající překvapení takřka na každém kroku.V reži…

Odhalené emoce
Naučte se chápat a číst mimické reakce sebe i lidí kolem vás. Celosvětově známý psycholog Paul Ekman v knize Odhalené emoce reflektuje své desetiletí výzkumu a rozebírá naše reakce na emoce – hněv, strach, znechucení, smutek a štěstí. Popisuje jejich kořeny a poukazuje…

Krása ženy pro muže středního a vyššího věku
Krása ženy pro muže středního a vyššího věku je sbírkou 66 básniček přinášející někdy až humorné pohledy na ženy očima zralého muže z nejrůznějších stránek a úhlů. Navazuje na některé předchozí knihy autora o ženách jako například Všechny moje plesové sezóny, Dana, di…

Sestry Blueovy
Každá se v životě potýká s vlastními problémy. Spojuje je však jedna ztráta. I když jsou sestry, na základě jejich vzezření a chování by to sotvakoho napadlo. Avery si po boji se závislostí srovnala priority a se svou manželkou si užívá úspěšnou právnickou kariéru v Lo…

Ucho
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Anna – Lucie Vondráčková •Ludvík – Milan Enčev •příslušník STB – Filip Mareš scénář – Jan Procházka režie – Lukáš Burian producent – Filip Mareš hu…

Návštěvníci
Zvládne Expedice Adam 84 zachránit svět? Píše se rok 2484 a Centrální mozek lidstva hlásí ohrožení budoucnosti a možný zánik lidstva kvůli pravděpodobnému střetu tělesa se Zemí. Expedice vyslaná z budoucnosti má za úkol zajistit sešity Adama Bernaua, budoucího držitele …

Zítra a zítra, zítra, zítra, zítra
Náhoda je svedla zase dohromady. Jenže ani jeden netuší, jak spletitou adventuru herním průmyslem budou muset absolvovat… Sadie Greenová a Sam Masur se seznámili v 80. letech v nemocniční herně. V pixelech tehdejších plošinovek Super Mario či Duck Hunt našli vítaný únik…

Noční lov
Druhý případ Eriky Fosterové ve skvělém podání oblíbeného herce a dabéra Martina Stránského. Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má sváza…

Slepá místa medicíny
> Medicína se často mýlí ne proto, že ví málo, ale protože si je až příliš jistá.

Skutečná
Petra Nesvačilová je herečka, režisérka a žena, která miluje život. V souboru krátkých fejetonů, povídek a úvah píše o svých vzpomínkách na dětství, ale i o nabitých dnech, které nepostrádají humor a nevšednost umělecké branže. Petřiny texty se opírají o základní hodnot…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Dvanáct křesel
Hlavním hrdinou slavné humoristické předlohy je syn tureckého poddaného Ostap Bender, mladý pohledný muž, který se shodou okolností seznámí se šlechtickým předsedou Hypolitem Matvějevičem Vrabčinským. Ten se mu svěří s tajemstvím, které mu sdělila jeho tchýně těsně před…

Ctnost české šlechtičny
Osobité zpracování jednoho z nejhezčích humorných příběhů slavného vypravěče období italské renesance Mattea Bandella. V hlavních rolích Klára Jerneková a Petr Štěpánek.Příběhy velkého italského renesančního básníka a spisovatele Mattea Bandella se zapsaly do historie l…

Stín modrého býka
Stín modrého býka - audiokniha obsahuje jedno z nejlepších děl české historické fantasy. Autor Leonard Medek a Františka Vrbenská. Čte Jiří Pobuda. Historický román s fantastickými prvky nás zavádí do české kotliny čtvrtého století, kde dochází ke konfliktu mezi zájmy t…

Robot Roby u Spejblů
V pořadí už 20. titul archivní řady nahrávek Divadla S+H s Milošem Kirschnerem, nezapomenutelným interpretem Spejbla a Hurvínka, byl natočen v roce 1990. Autoři této "hříčky" Jan Fuks a Miloš Kirschner vybavili domácnost páně Spejblovu v souladu s vědecko-technickým pok…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Balada o pilotovi
Autentický příběh z průběhu a závěru 2. světové války vznikl na základě archivních materiálů a rodinných vzpomínek. Obraz českého letce, který za druhé světové války působil u RAF, našel spisovatel Jiří Stránský ve vlastní rodině. Jeho žena byla totiž dcerou pilota Karl…

Divé ženy
Vrána k vráně sedá. A totéž platí pro divé ženy napříč staletími… Těhotná Kate se rozhodne všeho nechat a prchnout před násilnickým partnerem z Londýna do domku v jezerním kraji vzdáleného hrabství Cumbria, který zdědila po pratetě. Netuší ovšem, že zchátralé venkovské …

100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - D. Kalinová (ředitelka knižního veletrhu Svět knihy)

Štěpánka a její televizní kamarádi
Dětmi milovaná Štěpánka Haničincová měla pro své malé posluchače vždy ukidňující, hřejivý úsměv a náruč plnou pohádek. A také měla kamarády, kteří jí s vyprávěním pohádek a příběhů pro děti pomáhali - třeba čertíka Bertíka, panenku Kačenku či skřítka Péťu Světošlápka. I…

Maškaráda
Michail Jurjevič Lermontov: Maškaráda. Drama ruského klasika - tragédie muže, kterého společnost zbaví poslední víry v čest, poctivost a upřímnost člověka. Překlad Emanuel Frynta. Režie Miloslav Jareš.Osoby a obsazení: Osoby a obsazení: Jevgenij Alexandrovič Arbenin (Vl…

Malenka
V pohádce z roku 1984 o malinké Malence a maličkém Malíčkovi, kteří se jeden druhému ztratili, ale nakonec se díky pomoci stejně malých živáčků našli, účinkují Naďa Konvalinková, Viktor Preiss, Jiřina Bohdalová, Vlastimil Brodský a další. Režii má Karel Weinlich.

Leonardo da Vinci
Autor životopisů legendárních mužů jako Steve Jobs, Benjamin Franklin a Albert Einstein oživuje v nové biografii postavu génia všech dob – Leonarda da Vinciho. S pomocí rozsáhlých Leonardových deníkových záznamů dokázal Walter Isaacson rekonstruovat životní příběh renes…

Orlí kámen
Pohádka básníka Karla Šiktance - Kamínek z orlího hnízda prý dokáže zázraky a mohl by pomoci Tonince, nevěstě zemana z Boří, které se to v hlavě trochu popletlo. Jenže kouzlo pohádek spočívá mimo jiné i v tom, že nic není, jak se na první pohled zdá. Poslechněte si, jes…