Audiokniha Vánoce Hercula Poirota

Sirotčinec slečny Peregrinové: PTAČÍ SNĚM
Zachránit Noor Pradeshovou znamená přežít! H, spolupracovník dědečka Abea Portmana, pověřil na smrtelné posteli Jacoba úkolem dostat Noor Pradeshovou do bezpečí. To jí má poskytnout nejmocnější žijící tajná agentka V, jenže ta dělá vše pro to, aby nebyla k nalezení. Ohr…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 4 - O hovoriacom vtákovi & živej vode a troch zlatých jabloniach & O Palčekovi
O hovoriacom vtákovi, živej vode a troch zlatých jabloniach, O Palčekovi - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Kolik váží Matylda?
Dostat se s Matyldou do křížku je fakt moc nebezpečný. Veselá kniha o vážných věcech ukazuje značnou odvahu autora a přináší svěží vítr do české literatury pro děti. Třeťák Kája (správně Carlos) Votruba má nejlepší kamarádku Hermínu a je adaptovanej. Že nevíte, co to zn…

Krotitel rizik podnikání zasahuje - Autosalon
Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o majetek svůj i své firmy? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahu…

Florencie, moje (sebe)láska
Chcete se cítit dobře na duši? – Jeďte do Itálie! Formou deníku psaná zpověď vyčerpané sedmadvacetileté ženy, která se odhodlá změnit prostředí a odjet na sto dní do Florencie. Její zápisky jsou osobitým cestopisem o italské kultuře, umění, gastronomii a Italech samotn…

Skořicové krámy
Povídkový cyklus představitele polské avantgardní prózy meziválečného období, objeveného až v druhé polovině našeho století. Účinkuje Jiří Schwarz.

Krv sa stane zábavou
Mŕtve dievča v aute uprostred sídliska. Verdikt doktora Lengyela je jednoznačný - mladá, zdravá, pekná, len trochu mŕtva. Smrť spôsobil pervitín, jeden vpich do žily a život vyprchal. Problémy nastanú, keď detektívi z oddelenia vrážd o Vierke zistia, že nikdy nebrala dr…

Macourek: Pohádky 1
CD album s pohádkami autora Miloše Macourka v podání Martina Dejdara vydal Supraphon v roce 1998. Roztomilé příběhy O Kryštůfkovi, který se schoval v mixéru, Barborka a cucavé bonbóny, Zuzanka a písmenka, O makarónech, které šly na procházku a dalších sedm pohádek nyní …

Piranesi
Když žijete v labyrintu a společnost vám dělají němé sochy, začnete časem pochybovat o vlastní příčetnosti... Podivný Dům se stovkami síní, jehož základy omývají mořské vlny a pod jehož střechou plují mraky, představoval pro muže přezdívaného Piranesi celý svět, obývaný…

Listy od nejkrásnější řeky
Pásmo z dopisů Oty Pavla a jeho bratrů nabízí autentický pohled na Pavlův osobní život a jeho literární práci... Účinkují Jiří Ornest, Věra Kubánková, Jiří Samek a Stanislav Zindulka. Režie: Vladimír Tomeš. Natočeno v r. 1991Víš, mám radost z knihy, z úspěchu, ze slávy,…

Vyšehradské mýty
Mohutný duchovní proud, který sílil na sklonku druhého tisíciletí s sebou přinesl zrod nebývalých kulturních projektů. Jedním z nich byl i Rudolf II. a Praha, k němuž se svobodně přihlásilo také vydavatelství AudioStory. Připravilo ojedinělý zvukový projekt – Praha v po…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Sekora: Příhody brouka Pytlíka
Známá dětská knížka ilustrátora a spisovatele Ondřeje Sekory o dobrodružstvích, které zažívá kamarád Ferdy Mravence, popletený a legrační brouk Pytlík. Vždy ochotný pomoci, brouk, který všemu rozumí, všude byl a všechno dovede, ale zároveň také všechno dokonale zamotá. …

Nekonvenční myšlení
Audiokniha Nekonvenční myšlení je určená všem, kteří chtějí něco změnit - ve svém světě a ve své firmě. Je to audiokniha pro ty, kteří se zdráhají podlehnout cynismu a kteří jsou dostateční blázni, aby zkusili jednou něco nového: jinak myslet v podnikání. Dílo je opatře…

Šimková: Krkonošská pohádka 2
Druhé pokračování zvukového zpracování oblíbeného televizního večerníčku si vyžádal zájem o první díl. V seriálu autorky a scénáristky Boženy Šimkové se odehrávají další příběhy Anče a Kuby /H. Maciuchová a J. Satoranský/, dobráckého hajného /P. Kostka/, panovačného a s…

Mycelium V: Hlasy a hvězdy
Sekta vyznavačů aurigiánské hereze je zničená, ale volání vyslané do vesmíru nezůstalo bez následků. Hvězdovládci – wëtrëigaës – se blíží. Proti této hrozbě by se měli spojit i největší nepřátelé: telepat Aš~šád, velekněz z Rekeghu, Lodě, sgen z Fomalhiwy i nová pozemsk…

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 1
První trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #1 Dort pro Fiškuse V úplně prvním příběhu všech dob se Pettson chystá Fiškusovi péct palačinkový dort. Kocourek totiž slaví jedny ze svých tří narozenin! Jenže doma chybí mouka. Jak ale dojet do obchodu, kdy…

Život víry 2023/01
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br…

Rozsudok ulice
Advokát Mickey Haller má za sebou ťažké obdobie rekonvalescencie po poslednom prípade, pri ktorom takmer prišiel o život, sa chystá sa vrátiť do veľkej hry americkej justície. Kým sa stihne poriadne usadiť na zadnom sedadle svojho Lincolna, zavraždia jeho kolegu Jerryho…

Okno smrti
Bývalý policista a scenárista Josef Mareš, známý především díky televiznímu seriálu Případy 1. oddělení, se ve své nové detektivce inspiroval smutným příběhem o ženě, která v roce 2000 zemřela po pádu z okna. Hrají Viktor Preiss a Václav Neužil "Můj tehdejší vedoucí m…

Alma I – Vítr se zvedá
Za svobodu se občas draze platí. Jenže za otroky ještě mnohem víc… Rodina třináctileté Almy žije v západní Africe v odlehlém údolí. Rodiče nechtějí prozradit, co je sem kdysi přivedlo, a děti mají zakázáno místo opouštět. Jednoho dne se k nim zatoulá tajemný bělouš a A…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Ruský dům
Pětidílná četba z románu Oty Filipa (9. března 1930 Slezská Ostrava - 2. března 2018 Garmisch-Partenkirchen) přináší osobitý a intimní pohled na dvě významné osobnosti světového malířství, Vasilije Kandinského a Gabrielu Münterovou, v době jejich společného pobytu v bav…

Život na pavoučím vlákně
Malé příběhy velkých dějin. Autorka sleduje životní osudy několika rodin od třicátých do sedmdesátých let minulého století a události, které jejich životy ovlivnily. Všímá si také charakterů jednotlivých hrdinů. Autorka sleduje životní osudy několika rodin, svatby, stud…

Tříkrálová hra z Rosic
Rozhlasová úprava dramatického textu z pera neznámého českého vzdělance, dochovaného v pozdní variantě obchůzkové hry z Rosic u Brna. Hra je ovlivněna znalostí evangelií i ohlasy školského dramatu, barokní symbolikou, ale také tradicí vánočních písní a kantorských pasto…