Obrázek podcastu Vančura: Obrazy z dějin národa českého

Audiokniha Vančura: Obrazy z dějin národa českého

Autor:

Různí interpreti

Délka:

2 hod 28 min

Čte:

Karel Höger

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Poezie

Obrázek podcastu Být normální je na hovno

Být normální je na hovno

Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste …

Obrázek podcastu Černá díra

Černá díra

Drastická hrozba z minulosti se naplňuje! Je opravdu nutné brát tak vážně vzkaz třináctiletého školáka, který kdysi v časové schránce zanechal nenávistný vzkaz prorokující smrt hned několika lidem? Detektiv Huldar zastává názor, že vyšetřování banální patálie dostal na …

Obrázek podcastu Mentogriti

Mentogriti

Vědeckofantastický příběh začíná na kozí farmě, na samotě u lesa a končí v brazilských pralesích u indiánského kmene Munduruku. V knize nenajdete žádné násilí ani silné dramatické momenty. Zato je dílo protkáno odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů, mystických zamy…

Obrázek podcastu Kavárnička v Kábulu

Kavárnička v Kábulu

Osudy dvou Afghánek, dvou Američanek a jedné Angličanky se střetnou v jedné neobyčejné kavárně uprostřed Kábulu. Provozuje ji přátelská Američanka Sunny, která v Afghánistánu najde nový domov. Její kavárna je místem, kde se potkávají cizinci s místními a kde se střetává…

Obrázek podcastu Páni mají radši blondýnky

Páni mají radši blondýnky

Odhalte tajemství, proč si pánové vybírají… no víte koho! „Líbat ruku dělá sice divce moc dobře ale brilijantový a safýrový náramek má navěky,“ mudruje Lorelei Leeová, hrdinka legendární humoristické knihy Anity Loosové Páni mají radši blondýnky, která baví čtenáře už c…

Obrázek podcastu Hra na vraždu

Hra na vraždu

„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Obrázek podcastu Poprava

Poprava

Už se zase trestá jako za středověku. Jenom kat je dnešní… Na Šibeniční skále, která na předměstí Reykjavíku slouží už stovky let jako turistická atrakce, se ten oběšenec objevil v naprosto nevhodnou dobu. Tým vyšetřovatelů v čele s ráznou Erlou proto musí od počátku po…

Obrázek podcastu Zlodějíček z pátých hradeb

Zlodějíček z pátých hradeb

Sedmý díl série Sedmý smysl. Kdo je zlodějíček? A kde jsou páté hradby? Dnes večer slavnostní večeře. Dostavte se v šest. Na programu malé překvapení pro Hanku. Zach. Tato pozvánka a večeře na počátku prázdnin všechno odstartovaly. Hance už je sedmnáct. Zcela neočekávan…

Obrázek podcastu Holandská vila

Holandská vila

Když za splnění otcova amerického snu musí zaplatit jeho děti… Dojemný příběh o výjimečném sourozeneckém poutu, nelehkém rodinném dědictví a síle odpuštění začíná koncem 40. let na předměstí Filadelfie, mezi zdmi honosného sídla, které tak trochu proti vůli svých nejbli…

Obrázek podcastu Učedník

Učedník

Obětí přibývá jako na běžícím pásu, ale policie je stále bezradná. Mistr by na něho byl hrdý! Tým švédských kriminalistů vedený Torkelem Höglundem se snaží vypátrat zabijáka žen, který se podle všeho zhlédl v proslulém sériovém vrahovi z 90. let. Nicméně ten si nyní odp…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Temná noc

Temná noc

Před devíti lety učinili rodiče očekávající druhé dítě běžné rozhodnutí – dovolili své dceři přespat venku v zahradním domku. Netušili ovšem, jaké děsivé následky to bude mít. Holčičku už nikdo nikdy neviděl. Když je pak po letech během policejní razie objeveno dívčino …

Obrázek podcastu Prorokyně a hlupák

Prorokyně a hlupák

Amatérská švédská astrofyzička Petra spočítala, že 7. září 2011 ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduchým Johanem, který umí proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek, a s důchodkyní Agnes, která si pod falešným profilem vydělává j…

Obrázek podcastu Přežila jsem Tinder

Přežila jsem Tinder

Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Obrázek podcastu Stíny nad Univerzitou v Tir Erath – Rogenovo oko

Stíny nad Univerzitou v Tir Erath – Rogenovo oko

Doprava poháněná parními ďasy. Nepolapitelný vrah, který se specializuje na kolegy z branže. Magická čtvrť ozubených kol, ocelových květů a podezřelých výtrysků páry. Úzká čtvrť plná studentských spolků, ohyzdných chrličů a skrýší uprchlých chimér. A samozřejmě kuchař,…

Obrázek podcastu Wavesbury

Wavesbury

Napínavý historický román z dob, kdy anglické koráby vládly oceánům a staré rytířské ctnosti měly svou cenu. Je polovina 18. století a povstání příznivců stuartovského krále Jakuba na Skotské vysočině bylo poraženo. Anglický důstojník lord David z Wavesbury patří k vlá…

Obrázek podcastu Pořiďte si druhý mozek

Pořiďte si druhý mozek

>> „Pořiďte si druhý mozek je mnohem víc než jen další metoda pro zvýšení produktivity – je to návod na přežití, který vás naučí zvládat složitosti moderního života.“ — Chris Guillebeau, autor knihy Startup za pakatel<< # O audioknize Do hlavy se vám toho víc nevejde. …

Obrázek podcastu Kalmann

Kalmann

Jako rapl a šašek vypátrá víc, než je zdrávo. A to i bez zdravého rozumu… Kalmann Óðinsson z rybářské vísky Raufarhöfn na nejsevernější výspě Islandu má o kolečko víc. Nebo míň, což je mu putna, protože matematiku a celou školu protrpěl a v Kristových letech dál ztělesň…

Obrázek podcastu Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…

Obrázek podcastu Zákony zločinu

Zákony zločinu

Muži zákona počas pátrania po páchateľoch narazia na bývalého väzňa, ktorý má pripraviť o život jedného z vyšetrovateľov. Napriek tomu, že spolupracuje, objednávku mohol dostať aj ďalší potenciálny vrah a nikto netuší, kedy a z ktorej strany príde posol smrti. Dôležitú …

Obrázek podcastu V práci nemusí být blázinec

V práci nemusí být blázinec

Amazon Bestseller #1 ve třech kategoriích O AUDIOKNIZE Nastal čas skoncovat s érou přepracovanosti, chaosu, stresu a otravného „nestíhám“. Obdiv už nesklízí workoholik, ale ten, kdo si při zachování profesionality dokáže v klidu užít své odpolední volno i víkendy a dok…

Obrázek podcastu Někdo cizí v domě

Někdo cizí v domě

V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi… Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kru…

Obrázek podcastu Duch s rozkvetlým penisem

Duch s rozkvetlým penisem

Mýty amazonských indiánů. Magický svět amazonských domorodců zblízka poznal Mnislav Zelený-Atapana, který jejich mýty osobně zaznamenal a poté přeložil. Amazonii, rozsáhlou oblast tropických lesů, deštných pralesů, savan a vysočin, protkanou stovkami vodních toků, obý…

Obrázek podcastu Sounds in the Dark

Sounds in the Dark

The third step into the Darkness is called Sounds in the Dark. It begins with a short story written in 1921 by American master horror writer Howard Phillips Lovecraft called The Music of Erich Zann. The author himself considered the story to be one of his masterpieces, …

Obrázek podcastu Pravidla úspěchu

Pravidla úspěchu

Kniha je cestovní mapou pro každého - od marketingových profesionálů k vlastníkům malých podniků, od učitelů ke studentům i rodičům. Pro všechny, kdo se snaží dosáhnout svých profesionálních či osobních snů či cílů. Jack Canfield se zabývá všemi aspekty života a nabízí …