Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Valentýnka a veterinární ordinace

Audiokniha Valentýnka a veterinární ordinace

Délka:

1 hod 57 min

Čte:

Ivana Andrlová

Vydavatel:

Albatros

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Němčina pre mierne pokročilých B1 - časť 1

Němčina pre mierne pokročilých B1 - časť 1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Nemčina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1 - časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už nemčinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, že s

Obrázek podcastu Cikáni a jiná próza

Cikáni a jiná próza

Cikáni jsou jediným Máchovým dokončeným románem, nepočítáme-li Křivoklad koncipovaný jako součást nedopsané historické tetralogie Kat. Cikáni jsou motivem blízcí Máji. Nahrávka dále obsahuje snovou Pouť krkonošskou a povídky Večer na Bezdězu a Marinka známé pod společný

Obrázek podcastu Vydra: Má pouť životem a uměním

Vydra: Má pouť životem a uměním

Václav Vydra starší (*29. dubna 1876 - †7. dubna 1953) se narodil do rodiny vojenského hudebníka a kapelníka. V prvním divadelním angažmá byl v letech 1907 - 1913 v Plzni, v letech 1913 - 1922 byl hercem a režisérem ve Vinohradském divadle, kde krátce zastupoval K.H.Hil

Obrázek podcastu Nekroskop

Nekroskop

První román z pětidílného cyklu, jehož hrdinou je Nekroskop, člověk, který má schopnost komunikovat se světem mrtvých a bojuje spolu s britskou tajnou službou proti lidem s nadpřirozenými schopnostmi ve službách SSSR.

Obrázek podcastu Ruština pro mírně pokročilé B1 - část 2

Ruština pro mírně pokročilé B1 - část 2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Ruština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky ruštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamen

Obrázek podcastu Hovory k sobě

Hovory k sobě

Vypadl proud, ve tmě nejistě tápeme po něčem pevném… vtom se světlo znovu rozzáří a nejistota je ta tam. Totéž se může odehrát v životě: svět se stane srozumitelný, lidé známí a blízcí, roky utopené v negativních emocích se rozplynou… Jako průvodce na cestu za světlem

Obrázek podcastu Technická italština A1-B1

Technická italština A1-B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická italština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíč

Obrázek podcastu Chrám i tvrz

Chrám i tvrz

Chrám i tvrz - audiokniha obsahuje rozhlasovou nahrávku z roku 1981. Autor Pavel Eisner. Čte Miroslav Horníček. Režie Markéta Jahodová. O tom, jak žije jazyk český v národě a jak my v něm. Kniha Pavla Eisnera je poutavým vyprávěním o naší mateřštině, úžasné kulturní

Obrázek podcastu Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci

Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci

ADK uvádí: Autor knihy Jay Elliot, bývalý Senior Vice President společnosti Apple Computer a muž, kterého si Steve Jobs vybral za svého blízkého spolupracovníka, vede posluchače na pozoruhodnou cestu Jobsovou úžasnou kariérou. Přináší živé příklady náročných úkolů a vít

Obrázek podcastu Úmluva

Úmluva

Historický román s biblickou tematikou, který zachycuje Abraháma jako hlavní postavu. Abrahám je zde popsán jako člověk z masa a kostí se všemi pochybnostmi a starostmi. Román byl napsán pod dojmem válečných zážitků z vězení a koncentračního tábora a měl být pomocí pro

Obrázek podcastu Desatero úspěšného podnikatele

Desatero úspěšného podnikatele

Desatero úspěšného podnikatele odhaluje soubor pravidel, kterých se drží podnikatelé, kteří jsou ve svém podnikání dlouhodobě úspěšní. Podnikání a úspěch v něm ovlivňuje mnoho proměnlivých faktorů, ale ty, které jsou pro úspěch v podnikání klíčové může každý podnikatel

Obrázek podcastu Jsem obklopena historií...

Jsem obklopena historií...

Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové (1928 - 2010) vznikal původně jako rozhovor, který s autorkou vedl Viktor Stoilov v letech 2004-2005. Poprvé byl publikován v knize Anny Fárové Dvě tváře (Torst 2009) spolu s jejími texty o fotografii a úplnou bibl

Obrázek podcastu Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé Toto jsou konverzační otázky a odpovědi a navazují na úspěšnou úroveň pro středně pokročilé. Tato audiokniha je o jednu úroveň náročnější a o 6 minut rychlejší. Tempo je už hodně podobné tomu, jako kdyby na vás někd

Obrázek podcastu Etruská váza

Etruská váza

Francouzský spisovatel Prosper Mérimée psal svá nejvýznamnější díla ve 30. a 40. letech 19. století. Slávu mu získaly hlavně novely. Mají v sobě řadu romantických prvků, citovost, zájem o exotické kraje, hru s tajemstvím a fantazií. Současně se v nich ale projevuje i re

Obrázek podcastu Myslete na velké cíle

Myslete na velké cíle

Autoři v audioknize odhalují tajemství jak myslet ve velkém, jednat podle toho a dosáhnout jedinečného úspěchu. Donald J. Trump je ikona a dokonalý příklad amerického úspěchu. Bill Zanker založil firmu The Learning Annex s pěti tisíci dolary. Postupně z ní vytvořil firm

Obrázek podcastu Temný oheň

Temný oheň

V metropoli plné podvodníků a fanatiků musí najít pravdu a ochránit nevinnou dívku i svou zemi… Rozpálený Londýn v létě roku 1540 svírá kromě zápachu i dusivá atmosféra panující mezi reformisty a papeženci. Není divu, že si mistr Matthew Shardlake, který se ještě docela

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 3

Povídky Šimka a Grossmanna 3

Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed

Obrázek podcastu Sila rozumu v bláznivej dobe

Sila rozumu v bláznivej dobe

Akými trikmi sa dá do slov prepašovať podprahová reklama? Nakoľko sa slovník Zomri odlišuje od slovníka Mariana Kotlebu? Čo je deepfake? Ako rozoznať logicky chybný argument? Prečo ignorujeme pravdivé fakty? Akými najčastejšími trikmi sa manipulujú grafy? Ako často skon

Obrázek podcastu Psychoterapie lidské závislosti zdravým rozumem

Psychoterapie lidské závislosti zdravým rozumem

Audiokniha, kterou jejíž poslech právě zvažujete, je určená pro široký okruh posluchačů. Ačkoliv její název by napovídal, že ji zužitkují pouze ti, kteří jsou se závislostí nějakým způsobem spjati (tedy samotní závislí, jejich příbuzní či známí nebo ti, kteří se jejich

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Kremulátor

Kremulátor

Petr Iljič Něstěrenko udržuje se smrtí důvěrný každodenní vztah. Jako první ředitel moskevského krematoria, vybudovaného v roce 1927, pracoval na dvě směny – přes den probíhala kremace běžných sovětských občanů a v noci těch, které zatkla tajná policie a kteří skončili

Obrázek podcastu Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“

Obrázek podcastu Ztracené stříbro

Ztracené stříbro

Nejlepší detektivka ze starého Říma První díl úspěšné řady Marcus Didius Falco představuje soukromého informátora Falca, který se z Říma vypraví do Británie, aby odhalil politické spiknutí a vyšetřil krádež stříbra. Řím, rok 70. U moci je nový císař. Proudy peněz a moc

Obrázek podcastu Obraz Doriana Graye

Obraz Doriana Graye

„Jediný půvab minulosti je v tom, že je to minulost.“ Oscar Wilde. Zatímco krásný Dorian zůstává stále dvacetiletý, do jeho věrného portrétu na malířském plátně se propisují všechny hříchy a poklesky živé předlohy. Slavný Wildeův román v sobě nese autobiografické rysy.