Audiokniha V tieni mafie 2

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov
Alibaba a štyridsať lúpežníkov, Studňa zlodějov - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců. Ali Baba je náhodným svědke…

Euforie
Vyřaďte alkohol a vybudujte si život, který budete milovat! Alkohol je v naší společnosti na každém kroku a je těžké mu odolat. Nátlak na to, abychom zapadli a dali si „jen jeden drink“ – který se změní na několik – ať už na večírku nebo v pátek večer, může vést k nevyr…

Prázdninový příběh pejska a kočičky
Pejsek a kočička se domluvili, že by chtěli strávit léto podobně jako děti. A tak se rozhodli, že budou tábořit v lese. A co by to bylo za táboření bez stanu a lovení bobříků? Jenže ouha – stan doma neměli a bobříky také nikdy nelovili. Ale jak už je u nich dobrým zvyke…

Boj slepého krále
Král Jan Lucemburský učinil vše, co bylo možné, aby jeho syn Karel usedl na trůn císaře Svaté říše římské, a svůj životní úkol považuje za skončený. Třebaže je prakticky slepý, považuje za svou čest nevyhnout se boji Francouzů s Angličany, ke kterému se schyluje nedalek…

Stavovské rozdíly
Audiokniha Stavovské rozdíly obsahuje veselou povídku Jaroslava Haška. Populární dabér Gustav Bubník vás zve na její poslech. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v roce 2020 ve studiu S Pro Alfa v Praze

Hovory k sobě
Vypadl proud, ve tmě nejistě tápeme po něčem pevném… vtom se světlo znovu rozzáří a nejistota je ta tam. Totéž se může odehrát v životě: svět se stane srozumitelný, lidé známí a blízcí, roky utopené v negativních emocích se rozplynou… Jako průvodce na cestu za světlem …

Tajemství Viléma Storitze
Na stejnojmenném románu začal Jules Verne pracovat roku 1898. Děj příběhu je datován do doby Rakouska-Uherska a odehrává se v maďarském městečku Ragz. Do něj připlouvá po Dunaji na palubě parníku z Vídně na svatbu svého bratra, portrétisty Marka, Pařížan Henri Vidal. Št…

Maigret a jeho mrtvý
Nový případ, který vůbec poprvé vychází jako audiokniha! Jednoho únorového dopoledne vyruší komisaře na stanici podivný telefonát. „Odpusťte, prosím… Mé jméno by vám nic neříkalo. Neznáte mě, ale znal jste mou ženu Ninu… Haló! Musím vám to všechno říct strašně rychle, p…

Z pekla i nebe
Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Stromy, kořeny a kluk
Kdo slyší depeše stromů? Vypravěči příběhů o počátcích lidstva i tradovaných událostech jsou stromy z různých světadílů, které si posílají depeše, jimž jako jediný rozumí český kluk Adam. „Až dočtete tuhle knížku, budete trochu jiní. Nebudete moct projít kolem stromů be…

Svědomí proti násilí
Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos…

Prostě vztahy
Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

O Kuliferdovi
Pohádka O Kuliferdovi sleduje osud malého hrdiny - hráška, který se nechtěl nechat uvařit v hrachové polívce, a tak udělal ve vzduchu salto a spadl pod kuchyňskou linku, kde mu v té tmě a vlhku vyklíčily ručičky a nožičky. Z kuchyně se vydává prozkoumat celý byt a při t…

Nejlepší špatný táta
Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Šťastný domov
Nic nového pod sluncem - napadne nás, když se v trafice pohrabeme v tiskovinách, které nám radí, jak si něco praktického vyrobit, jak jíst zdravě, jak si co nejkrásněji zařídit rodinné hnízdečko a srovnáme obsah těchto periodik s příběhem povídky Jaroslava Haška Šťastný…

Jakub a obří broskev
Jakub Tamtudy je malý kluk, který neměl zatím v životě moc štěstí. Tety Brčková a Bečková, u kterých vyrůstá, jsou ohavné babice, které mu odpírají veškerou zábavu. Když však potká na zahradě podivného mužíčka s kouzlem v papírovém pytlíku, jeho život se změní. Na staré…

Bezouška: Noví hrdinové okamžiku
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Za pět minut zvoní
Sbírka young adult příběhů ze školních lavic. Několik známých českých autorů a autorek, jakými jsou například Kateřina Šardická, Michaela Merglová, Eva a Klára Pospíšilovy nebo Aleš Novotný, vám připomene radosti i strasti povinné školní docházky. S hrdiny jejich povíde…

Život víry 2022/07–08
Život víry 2022/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Umění odpočinku Jak souvisí židovský šabat s křesťanskou nedělí? Co pro n…

Nártoun a Outloň
Hebká srst a ostrý rozum: opičky na stopě zločinu! Oblíbená autorka mysteriózních příběhů pro dospělé přichází s kouzelným vyprávěním o opičkách z Panenských Břežan, důležitosti vody a odvahy. Loudavý, neohrabaný Outloň a mrštný, heboučký Nártoun prchají ze zajetí a za…

Takový sníh už nepadá
Herec Roman Štolpa v něm čte povídky ze stejnojmenné knížky prozaika a publicisty Ilji Kučery ml. (vnuka příbramského básníka Fráni Kučery) za doprovodu písní rockového šansoniéra Ravena. Pořadem provází autor. V průběhu večera bude slavnostně pokřtěno audio CD s vybran…

Příšerné příběhy strýce Montaguea
Soumrak padá, mlha houstne, vítr kvílí ve větvích.... Nastal ten správný čas navštívit strýčka Montaguea. Strýc Montague žije v rozlehlém ponurém domě, jen se svým sluhou Franzem, kterého nikdy nikdo neviděl. Přestože cesta do jeho sídla vede přes tajuplný les plný zvl…

Eliška Andílek
Andílek? To asi ne. Ale správná holka dozajista ano! Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nov…

Entomologův odkaz
Další neuzavřený případ zavede Enza na ostrov u pobřeží Bretaně, kde se nachází více než dvacet let nedotčená pracovna zavražděného sběratele hmyzu. Smrtelně nemocný entomolog totiž tušil, že kdo má motivaci utnout jeho krátící se dny a zanechal po sobě na místě činu ši…