Audiokniha V překrásném měsíci máji (Družina májová)

Posledný jednorožec
Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla n…

Hodina duchov
Ľudia odpočítavajú posledné sekundy starého roka a v Hollywoode vládne chaos. Detektívka Renée Ballardová z LAPD čaká na tradičnú oslavnú paľbu do vzduchu. No o pár minút neskôr ju zavolajú na miesto, kde jedna z guliek zasiahla majiteľa autoservisu. Renée rýchlo zistí,…

Jak hledat nové zaměstnance
Každá firma a její úspěch či neúspěch stojí především na kvalitě zaměstnanců a spolupráci celého týmu. Dozvíte se vše o personální problematice firmy, od náboru nových zaměstnanců, jejich výběru a rozvoji ve firmě, přes tvorbu zaměstnaneckých smluv, vyplácení mezd až př…

Církevní dějiny v zrcadle času II.
Druhý cyklus věnovaný církevním dějinám pokrývá období od prvního vatikánského koncilu do konce druhé světové války. Církevní historik profesor Martin Weis se v něm zaměřuje na nejrůznější historické milníky. Jaké reakce vyvolalo vyhlášení dogmatu o neomylnosti papeže? …

Tady Vorel, pitevna
Kdo nesmí chybět v žádné pořádné kriminálce? Soudní lékař. Ten, který dělá práci, jakou mu nikdo nezávidí. Prohlédnout zemřelého na místě, provést pitvu a vysvětlit, proč a jak dotyčný zemřel. Docent František Vorel se za svoji kariéru podílel na řešení více než sedmnác…

Sherlock Holmes a Ztracená závěť
Na dveře bytu Sherlocka Holmese a Dr. Watsona na Baker Street zaklepe mladý muž jménem Peter Maugham. Maughamův strýc nedávno zemřel po nešťastném pádu ze schodů a jeho závěť se vytratila. Maugham se proto obává, že přijde o dědictví a v brzké době se ocitne zcela bez p…

Italština pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština – slovní zásoba B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou lovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se ne…

Věže, příběh 11. září
11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k …

Hranice stínu
Námořnický příběh anglického prozaika polského původu v podání skvělého Ladislava Mrkvičky.Joseph Conrad, vlastním jménem Józef Teodor Konrad Nalecz Korzeniowski (1857-1924), se ve svých prózách opakovaně vrací k vlastním zážitkům z nesčíslných námořních plaveb.Novela H…

Přízrak z Kolosea
Nový titul z pera známé francouzské spisovatelky přenese mladé čtenáře zpět do starověkého Říma, kdy se kvůli pronásledování museli křesťané skrývat v katakombách. Příběh tří kamarádů, kteří při potyčce se zloději narazí na „přízrak", zaujme nejen chlapce, ale i dívky s…

Egypťan Sinuhet
Četba z jednoho z nejvýznamnějších světových románů 20. století. Mika Waltari (1908-1979) dopsal a dal k vydání román Egypťan Sinuhet v roce 1945 a ačkoli popisoval život egyptského lékaře doby největších faraonů, vypovídal především o válečných traumatech jeho současní…

Hořící most
Fantasy série pokračuje dobrodružnou výpravou hraničáře Halta a jeho učně Willa do pustiny, kde stopují tajemné nestvůry. Nalézají plány vládce Deštných a Temných hor Morgaratha, které předávají do rukou krále. Aby varoval celtického panovníka, vyšle na cestu družinu sv…

Italština pro začátečníky A1-A2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italština pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste si již úplné základy italštiny osvojili, není to vůbec na škodu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit je…

Španělská gramatika B1
Španělská gramatika B1 je jazykový kurz určený pro mírně pokročilé, tedy ty, kteří mají za sebou jeden či dva roky studia španělštiny. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můžete daná slovíčka použít.…

Ďábelské hry
Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného těla – oběť je však zároveň pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však zjistí, že se stala sama terčem nebezpečné os…

Stopařův průvodce Galaxií 2: Restaurant na konci vesmíru
Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nepravděpodobnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se stalo. Ve druhé části sl…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Smrtící volání
Nikdo nepíše tak napínavé detektivky jako Angela Marsonsová! V obchodním centru se najde ztracená holčička. Její matku objeví mrtvou o pár hodin později v opuštěné budově. Než si inspektorka Kim Stoneová stihne položit otázku, co za touto precizně provedenou vraždou věz…

Začátečník v restauraci
Stalo se vám někdy, že jste si měli anglicky objednat v restauraci nebo rychlém občerstvení? Nebo jste měli při jídle s někým anglicky jednoduše konverzovat? Co takhle si tyto a další situace procvičit v 50 jednoduchých rozhovorech pro věčné začátečníky a pro mírně pokr…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Knieža smrť
Oddelenie vrážd a smrť sú ako zamilovaná dvojica v parku, kráčajú vedno ruka v ruke vedľa seba a tvoria neoddeliteľnú jednotu. Zvykli si na seba, naučili sa rešpektovať jeden druhého a báť sa. Aj detektívi z oddelenia vrážd sa boja smrti a hoci si s ňou tykajú, jej návš…

Harmonizace čaker, propojení duše a těla
V knize najdete odpovědi na otázky týkající se čaker od vysvětlení pojmů harmonické a disharmonické funkce čaker, vznikající blokace v čakrách až po jejich psychologický význam a praktická cvičení, která vám ukážou cestu, jak správně harmonizovat čakry a dále udržovat j…

Goldstein
Berlín roku 1931 – válka gangů v době hospodářské krize. Když Gereon Rath dostane za úkol sledovat amerického gangstera Abrahama Goldsteina, netuší, že z kolegiální výpomoci pro americkou Bureau of Investigation se brzy stane smrtící závod. Zatímco se na svém pozorovací…

Kontraktor 2
„Aj keď sa od seba líšime, vždy sa nájdu čriepky, ktoré nás spájajú dohromady.“ Peter Kijaba sa vo voľnom pokračovaní audioknihy Kontraktor opäť vracia do nekompromisného sveta súkromných bezpečnostných služieb – tentoraz do Afganistanu, Iraku a Stredoafrickej republiky…

Padreho klan 2
Vybrakovaná štátna kasa plus tunely na doprave dlhšie ako Branisko. Eurofondy len pre vyvolených a provízie ako podmienka úspechu na všetkých úrovniach spoločnosti. Kradli ako po nebohom, vypaľovali podnikateľov, vyrábali kompromateriály. Manipulovali s nahrávkami a kup…