Audiokniha Už hořela, když jsem si do ní lehal

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami
Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná…

Mezičas
Dramatický rozhlasový dialog dvou mužů, které rozděluje generační propast, ale spojuje nedobrovolný pobyt v kabině uvízlého výtahu. Ladislav Mrkvička a David Prachař v režii Michala Pavlíka.

Štaflík a Špagetka
Kreslíř a ilustrátor Zdeněk Smetana vytvořil před dvaceti lety dvojici psíků, malého, podlouhlého Špagetku, a vysokého, dlouhonohého Štaflíka. O jejich příhodách vznikl animovaný večerníček, stále reprizovaný v České televizi. Autoři filmového scénáře o příbězích dvou p…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Děrsu Uzala
Slavný dobrodružný cestopis líčí výpravu zkoumající neprobádaná zákoutí ruského Dálného východu, na niž se v roce 1907 vydal cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Kniha je věnována především domorodému průvodci expedice, goldskému lovci a stopaři Děrsuovi z rodu Uz…

Jak zaujmout hned napoprvé
Představte si, že máte úžasný nápad, myšlenku nebo jen zprávu, kterou byste chtěli sdělit co největšímu počtu lidí. To určitě není složité. Ale jak to udělat, aby zaujala a upoutala, aby si ji lidé zapamatovali, aby ji šířili dále? Jak zaujmout hned napoprvé Vám s tím p…

Léčivé dřeviny
Bylinky – slovo, které vyvolá u lidí důvěřujících přírodnímu léčitelství nadšení, u dalších možná opovržení a mnozí pak začnou vyprávět o šarlatánech, kteří zrazují lidi od moderní lékařské pomoci. Bylinky opravdu účinkují na mnohé nemoci a obtíže. Používají se již mnoh…

Přístav volá
Přístav volá je příběh klukovského snu, který se mění v životní zkoušku. Jiří Dražan hledá dobrodružství i opravdové přátelství – a láká ho drsný svět přístavu plný výzev i nebezpečí. Brzy však pozná, že ne každá parta stojí za to a že skutečná odvaha znamená umět říct …

Hovory o józe a mystice č. 9
Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Ptáčátko
V Kodani řádí bestiální sériový vrah. Nemá jinou zbraň než telefon, přesto své oběti dokáže dovést až na pokraj šílenství. Jeho ohavné zločiny opět svedou dohromady agenta Europolu Marka Hesse a Naiu Thulinovou, která opustila oddělení vražd, aby se mohla věnovat nové p…

0 TU - svazek I.
Na této podivné toxické planetě se souhrou okolností vyvinula kultura, která má podobné problémy jako my na Zemi… Nekonečným vesmírem putuje flotila obrovských generačních lodí mířící ke vzdálenému skládkosvětu Coraab. Dlouhá a strastiplná cesta plná nebezpečí a všudypř…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro mírně pokročilé
Proč lidé neumí v angličtině rychle reagovat na otázky? Jeden z důvodů je, že příliš řeší gramatiku a pak se bojí, že něco řeknou špatně. A tak raději neřeknou nic. Při studiu angličtiny se nechají zatáhnout do složitých gramatických pravidel. Pak ze sebe mají horší p…

Pohádky 2
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! A proto je tu druhý díl naší nové miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody.

151 příběhů na Stezce Českem
Pojďte se projít naší krásnou zemí a užít si přes 2 000 km po kopcích a malebných vesničkách. Lucie je postrach ulice a na jejích cestách nikdy nechybí krizové situace, většinou je však zvládne vyřešit s humorem, který jí není cizí. Uvidíte, kolik láskyplných lidí na ce…

Poslední království
Strach snad dokáže muže ovlivnit, ale sebedůvěra bojuje proti strachu. Uhtred z Bebbanburgu přišel na svět v 9. století, kdy jeho rodnou Británii pustošily vpády loupeživých vikingů. Jeho život se obrátil naruby poté, co jeho bratra i otce, northumbrijského velmože, zab…

V tieni mafie
Drsný a zároveň dojímavý mafiánsky román o úpadku jednej celej generácie. Autor so znalosťou veci analyzuje príčiny formovania prvých zločineckých skupín, teritoriálne rozdelenie moci a vplyv podsvetia na politickú klímu v krajine. Jozef Karika sa neskrýva za pseudonym,…

Carrie
Když se rozhodnete šikanovat telekinetičku, počítejte s děsivou odplatou... Carrie Whiteová to měla v životě těžké. Vyrůstala bez otce pod ubíjejícím dohledem své matky, náboženské fanatičky, a spolužáci na střední se s ní zrovna nemazlili. Nešťastné děvče se stalo vysm…

Žena v kleci
První případ komisaře Carla Mørcka z oddělení Q. Celosvětový bestseller a předloha pro filmový thriller. Komisař Carl Mørck je po traumatické události, utrpěné během služby, přeložen do nově založeného oddělení Q, kde se má zabývat nevyřešenými případy z minulosti. Pří…

Nejen o rybách
Z pozůstalosti nezapomenutelného Oty Pavla vybrala jeho žena Věra některé známé i méně známé povídky, které měl i Ota rád. Titul uvádí režisér Jiří Šrámek, který vás seznámí s hlasy předních členů rodiny.

Nevěra
Linda vede zdánlivě dokonalý život. Znenadání však přijde okamžik pravdy a Linda si během jednoho interview uvědomí, že její život je jen nudný stereotyp a ona sama místo štěstí už dlouho cítí apatii a nudu. A právě tehdy se po letech setkává se svou studentskou láskou,…

Deník astrálního cestování
Čtěte, pokud jste připraveni vzlétnout. Průvodce hmotnou, lucidní i astrální rovinou, od kterého se neodtrhnete. Odpovědi na otázky, které si kladete. Naučte se pojmenovávat své pocity, sledujte intuici. Průvodkyně a autorka vám otevře brány do astrální sféry a provede …

Percy Jackson - Moře nestvůr
Mytologické bytosti ožívají...Krvelačné nestvůry se bouří...Bohové z Olympu kladou další úkoly..."Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do prů…

Nikola Šuhaj loupežník
Známý příběh Nikoly Šuhaje vychází ze skutečných událostí a byl několikrát filmově a divadelně zpracován. Román Ivana Olbrachta znovu ožívá v četbě na pokračování z roku 1959 v podání Jaromíra Spala.

Dom 490
Psychologický thriller s výraznými prvkami hororu. Príbeh, z ktorého tuhne krv v žilách! Román v štýle filmov Amityville Horror, Paranormal Activity a kníh Žiarenie a Exorcista. Zuzana už dávno vedela, aký zavádzajúci je pojem „materská dovolenka". Akáže dovolenka! Byť …